СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Директор: direktor_atanasov@mail.bg
На електронния адрес krasi_dg_k@abv.bg може да
изпращате сигнали, жалби и
анонимни съобщения.
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Брояч

Успехи на младите орнитолози
Отново успехи за младите орнитолози на СОУ "Отец Паисий"
52 ученици от Хасковска и Кърджалийска област участваха в регионалния кръг на олимпиадата по орнитология в събота. Традиционен организатор е БДЗП, съвместно с регионален инспекторат по образованието, а домакин бе ПМГ "Акад. Боян Петканчин" гр. Хасково. Участниците са преминали успешно първия етап на надпреварата по училища.
СОУ "Отец Паисий" гр. Кърджали има традиция да се класира на първите места. Тази година в олимпиадата участваха 3 ученици: Даниела Димитрова, Гюнел Сюлейман и Сабри Юмер от 9а клас, които бяха подготвени от учителите си по биология - г-жа Красимира Атанасова и г-жа Светла Керушева.
Състезанието се състоя от две части. В теоретичната учениците отговаряха на въпроси свързани с биологията, екологията и природозащитния статус на птиците в България, като акцентът е върху срещащите се в Източните Родопи видове. В практическата част трябваше да разпознават птици по снимка.
В оспорваната конкуренция Даниела зае четвърто място, а Гюнел се класира осма.


koordinator на 24.11.2014 - 22:40 | 0 Коментари | Отпечатай

Седмица на здравословното хранене

СОУ "Отец Паисий" гр. Кърджали с инициативи за СЕДМИЦАТА НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ.

Примерен график за изследване на диабет е тук.

Инициативите за седмицата на здравословното хранене са тук.
koordinator на 21.11.2014 - 10:17 | 0 Коментари | Отпечатай

Областен конкурс

Регламент за провеждане на конкурс за компютърна графика на тема "МОЯТА ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА" e: тук.
koordinator на 17.11.2014 - 21:23 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ПЪТУВАТ ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Представителният отбор на СОУ „Отец Паисий“ показа отлични знания за Европейския парламент, като спечели квота за пътуване до Франция в изключително оспорвана конкуренция между училищни отбори от три области – Хасково, Смолян и Кърджали. За учениците на СОУ „ Отец Паисий“ вече е традиция пътуването до Европейския парламент. Сузана Гецова (11 „б“ клас), Елена Георгиева (10 „б“ клас), Димитриос Николов (11 „б“ клас), Недислав Вълков (11 „б“ клас), Александър Момчев (10 „б“ клас) и Кристиян Илиев(11 „б“ клас) говориха за структурата на Европейския парламент и съставящите го политически партии. Преди началото на изложението си Паисиевци призоваха всички в залата да бъдат патриоти и да покрепят малката Крисия на Евровизия, както и да стискат палци на Кубрат Пулев в битката за световната титла по бокс. Целият учебно-тренировъчен процес бе осъществен от младия преподавател по история в училището г- н Кирил Гогов, ръководител на отбора. Младите хора бяха оценявани от настоящи евродепутати – г-н Теодор Стойчев, г-н Илхан Кючюк и г-н Владимир Уручев. Събитието се проведе в сградата на ОДК. Честито, Паисиевци! Успех в пътуването до Страсбург!!!
mert на 16.11.2014 - 20:51 Отпечатай

Нови успехи за Паисиевци!
На 1 ноември 2014 г. бяха обявени финалните резултати и стипендиантите на проект "1000 стипендии" за учебната 2014/2015 година. СОУ "Отец Паисий" има основание отново да се гордее със своите възпитаници за успехите, резултатите и споделените мечти, които те вече сбъдват.
Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образование, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. "1000 стипендии" e поощрение не само на потенциала, дарбата и уменията, но и на оригиналността, аналитичността, критичността и стимулиращата образователна среда.
С основна стипендия са отличени 3 ученици: двама от тях за предмета информатика и информационни технологии - Стефан Георгиев ученик от 7 в клас и Любослав Карев – ученик от 10 б клас, а Николай Илиев от 12 б клас за предмета физика и астрономия.
Интерес представлява единствената стипендия по история, която е получена сред по-малките ученици: това е специалната стипендия на Кирил Бояджиев от 7 а клас.
Четиримата ученици от най-старото училище в града показаха, че успехът винаги съпътства упоритите и талантливите. Сериозната конкуренция на хиляди кандидатстващи всяка година за отличието, не разколеба нашите ученици. Те бяха мотивирани от сериозните познания и умения в конкретните областите, както и от доказани и постигнати вече успехи. Стипендиите, които получават, учениците ще използват за да доразвият и обогатят знанията си, а защо не и да се подготвят за още по-сериозни успехи!
Ръководството на СОУ "Отец Паисий" и всички учители поздравяват Кирил, Стефан, Любослав и Николай със спечелените стипендии и им пожелават здраве и нови отличия.
koordinator на 14.11.2014 - 10:30 | 0 Коментари | Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 6
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини