СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Директор: direktor_atanasov@mail.bg
На електронния адрес krasi_dg_k@abv.bg може да
изпращате сигнали, жалби и
анонимни съобщения.
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Брояч

Регионалния конкурс "Красотата на природата"
Десетокласничката Наджие Неждет Аптула от СОУ „Отец Паисий“, участничка в клуб „Фотография“ с ръководител инж. Елена Гълбачева, е носител на трета награда в раздел "Фотография" на Регионалния конкурс на РИОСВ - Хасково "Красотата на природата". Конкурсът се провежда в две категории – за фотография и за презентация или видеоклип.
Творбата на ученичката е отличена от общо 269 творби, от които 240 фотографии и 29 презентации и видеоклипове.
Наградите връчи лично г-жа Мариана Чомпалова-Йорданова, ст.експерт „Връзки с обществеността и екологично образование” РИОСВ – Хасково. Изложба с всички фотографии, участващи в Регионалния ученически конкурс "Красотата на природата", бе открита в зала "Слънце" на „Обединени ученически общежития" - гр. Хасково и ще остане там до 25 април. Тя се организира за четвърта поредна година по повод Международния ден на Земята - 22 април. СОУ "Отец Паисий"- Кърджали получи грамота за активно участие и успешно представяне в конкурса.
koordinator на 17.04.2014 - 10:39 Отпечатай

Изключителен успех
Днес СОУ „Отец Паисий'' може да се похвали с изключителен успех – 5 проекта в четири направления са класирани за финалния кръг на 12-та Националната олимпиада по Информационни технологии, която ще се проведе в град Монтана. Оценките се поставят от Националното жури, което изготвя и крайното класиране.
Победители във финалния кръг са:
1. Проект „Линия на времето'' /област История /- направление „Мултимедия'' Момчил Траянов-VIа и Стоян Гавазов-VIг клас, с ръководител г-жа Светла Чаушева;
2. Проект „Лабораторен практикум по Физика за VIIклас'' в направление „Уеб сайт'' на Марвин Хердман и Сабри Юмер от VIIIб клас, с ръководител г-н Петър Петров;
3. Проект „Земята-моят дом'' - направление „Мултимедийни приложения'' на Радостин Бодуров и Явор Янев от XIIа клас, с ръководител г-жа Мария Гьошева;
4. Проект „Arduino'' /лабораторни опити по Физика/ от Николай Илиев XIб клас, с ръководители г-жа Светла Илчева и г-н Агоп Узунбохосян, в направление „Приложни програми'';
5. Проект „Алкотест'' на Димитър Асенов и Валентин Ямалиев от XIг клас, с ръководител г-жа Атанаска Мишонова, състезаващи се в направление „Приложни програми'';
Интересът към това състезание е изключително голям, защото това е сцената, на която намират изява най-добрите технологични проекти от страната. Победителите в Олимпиадата получават специални дипломи от МОН, които могат да се използват при приемането във Висши учебни заведения. Дълга подготовка, нови и добри идеи, упорство и много труд стоят зад този изумителен успех и отлично представяне на паисиевци.
Успех в Монтана!
koordinator на 15.04.2014 - 07:53 Отпечатай

Великден
Тази седмица християнският свят празнува големия празник Великден. Паисиевци носят чувството и вярата като своите предишни поколения. Затова в училището е организирана Великденска изложба, изготвена от учениците от 5-9 клас под ръководството на преподавателите г-жа Ирена Захариева, г-жа Северина Вълчева и г-жа Светла Запрянова.
Този път всичко е много интересно, пълно с художествено майсторство в техниката декупаж и писане на яйца с акрилни бои. Голямото дърво до павилиона е украсено с яйца. След входната врата те посрещат цветове и хармония, гирлянди от декупажни декорации, масички с кошници, пълни с великденски яйца, картички и още много сръчности на малки и големи. Те създават радост и чувство за принадлежност към християнския свят.

Венета Филипова

mert на 14.04.2014 - 16:41 Отпечатай

Второ място на Х Национален фестивал
Вокална група „ Звънче“ към СОУ „ Отец Паисий“ с второ място от Х Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие”
Вокална група „ Звънче“ към СОУ „ Отец Паисий“ спечели второ място от Х Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие”, провел се в китното градче Панагюрище на 12 и 13.04.2014 г.
Малките звънчета за първи път се представят на този музикален форум и безапелационно завоюваха среброто сред още десет вокални групи от цялата страна. Техен ръководител е г-жа Евгения Пейкова.
Журито на Десетото издания на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”се председателства от доц. Етиен Леви – български певец, музикален педагог, преподавател към департамент „Музика” в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица реалити формати. Светослав Лобошки – известен автор и аранжор на популярна музика в България и Дочка Кацарева – литератор, педагог и идеен основател на Национален фестивал „Родолюбие” членове на престижното жури, поздравиха искрено малките участници.
Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие” е единствен по рода си.Той се провежда в гр. Панагюрище, град - камбана на свободата, име – символ на подвиг и героизъм, на бащин завет за вярност към род и отечество, неспирен устрем към слънцето на свободата, правдата и напредъка, град - олтар на България.
По време на двата фестивални дни организаторите предложиха на участниците редица интересни съпътстващи мероприятия - посещения на културно-исторически забележителности в Панагюрище и шествие, водено от Духовия оркестър и Мажоретния състав на Панагюрище до Вечния огън на мемориалния комплекс “Априлци” в центъра на града.
Поздравление за талантливите ни певци!!!!
koordinator на 14.04.2014 - 12:58 Отпечатай

Призови места в конкурса "Космическите мечти на България"
На 10.04.2014г. в ОП „Младежки център“, гр. Хасково, наши ученици бяха наградени с грамоти и книги „Защо? Физиката“, „Защо? Космосът“ за спечелените първи места в категориите: презентация „Българската космическа храна“ и мултимедиен филм „Българската пролет в космоса“.
Наградите връчи г-жа Йоанна Кокотанекова, преподавател по астрономия в Астрономическата обсерватория гр. Хасково.
Нашите деца от СОУ „Отец Паисий“ Милица Гечева и Доротея Гълбачева, Виктория Куцкова и Елица Чакърова и техните ръководители Елена Гълбачева и Мария Вълкова са доволни от достойното представяне.
Освен връчване на награди се състоя и среща с бившия командир, летеца, полк. Велико Киряков.

Венета Филипова

mert на 11.04.2014 - 14:33 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 5
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини