СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

Прием 2016-2017 учебна година
Прием след 7 и 8 клас клас


Прием I-ви клас

За повече информация за прием I-ви клас вижте тук

Рекламен вестник "Паисиевци"

koordinator на 17.02.2016 - 12:17 Отпечатай

Репортаж на Милица Гечева
ОПОЗНАХ ЗАВЕТИТЕ НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, СПЕЧЕЛИХ, ЛЕТЯХ, ОТКРИХ


Прочетете репортажа на Милица Гечева за своето пътуване до Брюксел.

koordinator на 11.07.2016 - 17:06 Отпечатай

Паисиевци - победители в Национално състезание "Четящо кенгуру"
Светът на Паисиевци - интересен, различен, вдъхновяващ, но и непрестанно променящ се свят на четящи млади хора, на настоящи и бъдещи победители

"Книгата е единственото място, където можете да наблюдавате крехка мисъл, без да я счупите или да срещнете експлозивна идея без страх, че ще избухне в лицето ви. Тя остава едно от малкото райски места, където човешкият ум може да получи едновременно провокация и уединение."
Едуард Морган

Предизвикателството, отправено към Луиза Илиева - VII Б клас, в състезанието “ЧЕТЯЩО КЕНГУРУ" (състезание по български език, възрастова група VII - VIII клас) бе спечелено. Класирана на второ място в Националния кръг, който се проведе в гр. София на 10-ти юни, тя изяви и доказа най- добрите си умения за четене с разбиране – ловко боравене с разнородни информационни източници, бързо осмисляне на казаното в даден текст и уверено преценяване на неговите качества.
Поздрaвявaме я зa успехa! Некa той бъде нaчaлото нa редица нейни победи! Бъди здрaвa и много щaстливa, Луизa! Продължaвaй смело напред в посокaтa, която си поелa!
"Четящо кенгуру" даде възможност на Паисиевци да покажат, че в областта на четенето с разбиране могат много! Още трима победители от СОУ „Отец Паисий“ във възрастова група III – VI клас показаха способности и знания: Павел Павлов Милев- I място, Василия Николай Маргаритова- II място и Борислав Николаев Петров – III място.
Да сглобяваш от буквите думи, да превръщаш думите в образи, да осъзнаваш какво точно е искал да ти предаде авторът с посланието си и да намираш отговор на въпросите, които си задаваш – това е фантастична гимнастика за мозъка и тренинг на концентрацията.
Честито на победителите! Гордеем се с Вас!koordinator на 16.06.2016 - 09:09 Отпечатай

24 май - тържествен брой на училищен вестник "Паисиевци"
Тържествен брой на училищен вестник "Паисиевци", посветен на изявените ученици в различни области в състезания, конкурси, олимпиади 2015-2016 учебна година

Награждаването разгледайте тук .

koordinator на 01.06.2016 - 11:21 Отпечатай

Първо място за Милица Гечева
До Европейския парламент в Брюксел със заветите на Климент Охридски

Покана за двудневно посещение в Европейския парламент в Брюксел от евродепутата Андрей Новаков получи Милица Гечева - ученичка от X Б клас в СОУ "Отец Паисий" – град Кърджали, като финалист на първо място в Националния ученически конкурс за написване на историческо есе на тема: "Заветите на първоучителя Климент Охридски", посветен на 1100-годишнината от смъртта на Св.Климент и организиран от Радио Благоевград, Регионален инспекторат по образование и Средно общообразователно училище с изучаване на чужди езици "Св.Климент Охридски" – Благоевград.
Конкурсът се провежда под патронажа на Андрей Новаков, депутат в Европейския парламент, и със съдействието на Регионалния исторически музей в Благоевград, а 137- те конкурсни исторически есета на ученици от VII до XII клас са оценени и класирани от десетчленна комисия от доценти, доктори, експерти и преподаватели по български език и литература, история и цивилизация.
Дни преди светлия празник на българското слово една десетокласничка изрича думи, изпълнени с преклонение пред духовния пример на велик българин. Думи, каращи ни да спрем задъхания ритъм на материалното ни ежедневие и преосмислим делата и дните си. Ето част от есето на Милица:
"Малцина търсят опита и примера на дедите. Забравили себе си, се стремят към това, което ги кара да не се чувстват различни. А идентичността трябва да се осъзнава и помни, да се предава на бъдните. Защо изричам тези слова ли? Именно заради българи като Климент. В онова, дето е завещал приживе, се крие неговото, ваше и мое богатство. Послушайте..."
Думите са магия, светлина, път, начало и край, дар божи! Те са безсмъртна частица добро в земното ни съществуване, съграждаща светове. А примерът на Климент- сила, която ни прави и днес достойни българи.
В есето си Милица споделя, че Климент Охридски и днес "Закриля, пази, до вас е, стига да вярвате и докосвате този лъч светлина, истината Божия, него.", задава въпроси, на които дава и свой отговор:
"Защо днес не усвоявате примера му? Търсете!
Защо оценявате, само ако имате изгода? Осъзнайте!
Защо живеете за материалното, плътското, невечното! Променете!
Защо избирате преходното в пътя на времето? Творете!
… Пресътворете заветите на Климент, усъвършенствайте, предайте на другите, оставете следа… БЪДЕТЕ в идното с добра дума, обич, състрадание, вяра в Бог и милосърдието му."
"Научих се да живея истински – казва още нейната героиня - и да раздавам, без да притежавам. Познах искрената, чиста любов. Бях крилатата визитна картичка на един велик българин, отдал се на Бога и народа."
Конкретно, ясно, истинско и неподправено виждане на едно младо 17-годишно момиче, разкриващо велик пример от отминало време за съвремието, в което живеем днес…
Успех, Милица! Гради себе си! Помни корените си! Бъди!


koordinator на 16.05.2016 - 15:09 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини