СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

УЧАСТИЕ В УчИМИ
ТРАДИЦИОННО УЧАСТИЕ В УчИМИ по ИНФОРМАТИКА

Делегация от трима представители на СОУ "Отец Паисий" участваха в XVI Ученическа конференция. Тя се проведе от 15 до 17 януари 2016 г. в гр. Враца. В конференцията взеха участие 40 проекта по математика и 40 проекта по информатика от цялата страна. Учениците Милица Гечева и Доротея Гълбачева от 10Б клас участваха и защитиха своя проект – "Играй с Цветко" – софтуерен продукт за обучение на деца.
Нашите момичета имаха сериозна и целенасочена подготовка, за да се защити името на училището и сериозната учителска работа по Информатика. Госпожа Илчева има своята заслуга в поредното успешно участие на паисиевци. Взаимодействието между ученик и учител се осъществява непрекъснато в часовете по Информатика, в СИП "Графичен дизайн" и дори след учебните занятия.
Нашите участници впечатлиха журито и залата с гости. Проектът за самообучение на малки деца по Математика, Български език и други предмети бе интересен, защитата на Милица и Доротея бе издържана с успех.
Оценката на журито: г-н Келеведжиев и г-жа Дженкова, е много добра. Учениците получиха покана за участие в пролетната конференция на УчИМИ в град Плевен тази година. Пожелаваме им успешно представяне и приятна работа по зададения проект .

koordinator на 26.01.2016 - 14:55 Отпечатай

Успех на Марияна Бозакова
Успех за преподавателка от СОУ”Отец Паисий” гр.Кърджали в новогодишен маратон в Цюрих
Марияна Бозакова, преподавател по физическо възпитание и спорт в СОУ”Отец Паисий”, завоюва второ място в 12-то издание на традиционния новогодишен маратон 12. NEUJAHRSMARATHON 2016 в щвейцарският град Цюрих. Над 1000 участници от 47 държави ознаменуваха настъпването на 2016-та със старта си в първите секунди на новата година. Въпреки дъжда и мокрото трасе, под светлината на новогодишната заря и фойерверки, Бозакова пробяга дистанцията от 10 550 метра за 53 мин и 19 сек. като с това си постижение заслужи сребърен медал в групата на жени F 50.
Нетрадиционният начин да посрещнеш Новата година с бягане, предизвиквайки себе си и поставяйки си цел, се споделя от много хора по света, като Цюрих е едно от местата, където това се е превърнало в традиция. Организаторите на NEUJAHRSMARATHON Zurich очакват в следващото издание на надпреварата да вземат участие представители от над 50 страни, като Марияна Бозакова е поканена за участие и за 2017 година.

koordinator на 04.01.2016 - 08:26 Отпечатай

Щастлива Нова 2016 година!
koordinator на 30.12.2015 - 18:21 Отпечатай

Добро с добро се докосват
Добро с добро се докосват
За пореден път преди Коледа учителката Минка Стоянова разтвори не само своето сърце, но с добрия жест на благородство и милосърдие се отвориха сърцата за човещина на родители, деца и възрастни хора.
На 22.XII. класната на IIa от СОУ "Отец Паисий" поведе своите ученици към Дом за стари хора в квартал "Студен кладенец". Родители помогнаха за извозване на малчуганите.
В общата зала на Дома ги очакват баби и дядовци. Децата с усмивки и звънчета влизат, украсени с коледни шапчици и рогцата на Рудолф и бръчките по лицата стават меки, а очите бавно се пълнят с топлина.
Госпожа Минка Стоянова още е развълнувана, но споделя пред репортерския екип: "Започнахме с презентация за Бъдни вечер и Рождество Христово. После зарадвахме милата публика с коледна програма…" Зад тази информация се крият много старание в подготовката и много сценична треска, които в крайна сметка са наградени с ръкопляскания.
Децата с обич поднасят на всеки ръчно изработени коледни картички и надписани с добри думи и пожелания.
Но освен тези явни жестове на добролюбие, съвсем в началото родителите на учениците от II a клас правят дарение от хранителни продукти за коледната трапеза. Няма показност в дарението, защото те са убедени, че доброто е скрито в сърцето и само другите сърца могат да получат радост, когато добро с добро се докосват.
На срещата присъства г-ж Жана Чакърова-Шукерска, директор на БЧК. Тя споделя пред всички, че е възхитена от жеста на деца и родители от СОУ "Отец Паисий", където всички се учим на уважение и милосърдие
Второкласниците получиха Благодарствен адрес от Дом за стари хора, в който се изказва благодарност и се признава, че "Високо оценяваме Вашата съпричастност и се надяваме на съвместно сътрудничество и занапред".
koordinator на 23.12.2015 - 18:07 Отпечатай

Дядо Коледа дойде на урок по математика
Дядо Коледа дойде на урок по математика
Празнична вечер на математиката с най-скъп гост Дядо Коледа се проведе на 22.XII. с първокласниците на г-жа Славея Бойдева.
Гора от ръце имаше след всеки въпрос, задачите се решаваха за минута и блясъкът в очите палеше дори и родителите.
Всички се радваха на показаните знания и умения в света на математиката, за което заслуга имат и учениците, и учителката Славея Бойдева. Те доказаха, че в СОУ "Отец Паисий" има традиция в полагане на основите на храма на науката.
Родители и гости следяха с интерес и вълнение своите дъщери и синове. След поздрава на г-н Златков Атанасов, директор на училището, учителката Сл. Бойдева проведе урока с помощта на интерактивни средства и всички са удовлетворени, че новите методи на преподаване помагат на малчуганите да знаят и могат.
Накрая веселата част с песни и стихове стигна най-висок градус с госта Дядо Коледа и раздадените подаръци и лакомства.
koordinator на 23.12.2015 - 17:54 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини