СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Директор: direktor_atanasov@mail.bg
На електронния адрес krasi_dg_k@abv.bg може да
изпращате сигнали, жалби и
анонимни съобщения.
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Брояч

Седмица на здравословното хранене

СОУ "Отец Паисий" гр. Кърджали с инициативи за СЕДМИЦАТА НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ.

Примерен график за изследване на диабет е тук.

Инициативите за седмицата на здравословното хранене са тук.
koordinator на 21.11.2014 - 10:17 | 0 Коментари | Отпечатай

Областен конкурс

Регламент за провеждане на конкурс за компютърна графика на тема "МОЯТА ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА" e: тук.
koordinator на 17.11.2014 - 21:23 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ПЪТУВАТ ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Представителният отбор на СОУ „Отец Паисий“ показа отлични знания за Европейския парламент, като спечели квота за пътуване до Франция в изключително оспорвана конкуренция между училищни отбори от три области – Хасково, Смолян и Кърджали. За учениците на СОУ „ Отец Паисий“ вече е традиция пътуването до Европейския парламент. Сузана Гецова (11 „б“ клас), Елена Георгиева (10 „б“ клас), Димитриос Николов (11 „б“ клас), Недислав Вълков (11 „б“ клас), Александър Момчев (10 „б“ клас) и Кристиян Илиев(11 „б“ клас) говориха за структурата на Европейския парламент и съставящите го политически партии. Преди началото на изложението си Паисиевци призоваха всички в залата да бъдат патриоти и да покрепят малката Крисия на Евровизия, както и да стискат палци на Кубрат Пулев в битката за световната титла по бокс. Целият учебно-тренировъчен процес бе осъществен от младия преподавател по история в училището г- н Кирил Гогов, ръководител на отбора. Младите хора бяха оценявани от настоящи евродепутати – г-н Теодор Стойчев, г-н Илхан Кючюк и г-н Владимир Уручев. Събитието се проведе в сградата на ОДК. Честито, Паисиевци! Успех в пътуването до Страсбург!!!
mert на 16.11.2014 - 20:51 Отпечатай

Нови успехи за Паисиевци!
На 1 ноември 2014 г. бяха обявени финалните резултати и стипендиантите на проект "1000 стипендии" за учебната 2014/2015 година. СОУ "Отец Паисий" има основание отново да се гордее със своите възпитаници за успехите, резултатите и споделените мечти, които те вече сбъдват.
Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образование, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. "1000 стипендии" e поощрение не само на потенциала, дарбата и уменията, но и на оригиналността, аналитичността, критичността и стимулиращата образователна среда.
С основна стипендия са отличени 3 ученици: двама от тях за предмета информатика и информационни технологии - Стефан Георгиев ученик от 7 в клас и Любослав Карев – ученик от 10 б клас, а Николай Илиев от 12 б клас за предмета физика и астрономия.
Интерес представлява единствената стипендия по история, която е получена сред по-малките ученици: това е специалната стипендия на Кирил Бояджиев от 7 а клас.
Четиримата ученици от най-старото училище в града показаха, че успехът винаги съпътства упоритите и талантливите. Сериозната конкуренция на хиляди кандидатстващи всяка година за отличието, не разколеба нашите ученици. Те бяха мотивирани от сериозните познания и умения в конкретните областите, както и от доказани и постигнати вече успехи. Стипендиите, които получават, учениците ще използват за да доразвият и обогатят знанията си, а защо не и да се подготвят за още по-сериозни успехи!
Ръководството на СОУ "Отец Паисий" и всички учители поздравяват Кирил, Стефан, Любослав и Николай със спечелените стипендии и им пожелават здраве и нови отличия.
koordinator на 14.11.2014 - 10:30 | 0 Коментари | Отпечатай

Национална ученическа конференция
Ученици от СОУ "Отец Паисий" с участие в Национална ученическа конференция
На 30.X–2.XI.2014 г. в Кърджали се проведе Национална ученическа конференция по история, посветена на 100-годишнината от Първата световна война.
На този форум среща си дадоха изявени историци-изследователи, ученици и учители по история. Домакин бе СОУ "П.Р.Славейков", а гости: проф. Андрей Пантев – виден историк и общественик, г-жа Николова- държавен експерт по история в МОН, г-жа Даниела Апостолова- главен експерт по Обществени науки и гражданско образование в РИО-гр. Кърджали.
СОУ "Отец Паисий" бе представено от Сузана Гецова (11 б кл.) и Мерт Мехмед (10 б кл.), с ръководител г-н Кирил Гогов. Те участваха с презентация на тема "Български морски фронт през Първата световна война".
Голям интерес предизвикаха и седмокласниците: Кирил Бояджиев и Момчил Димов от 7 а клас, с ръководител г-жа Теодора Богданова, които се явиха извън регламента на конференцията.
Кирил Бояджиев представи реферат на тема: "Въоръжение и числен състав на българската армия по време на Първата световна война", а Момчил Димов-презентация в помощ на учителя за часа по история в 6 клас "Бележити битки на българската армия по време на Първата световна война".
Кирил Бояджиев получи голямата награда "Млад изследовател". Поздравяваме всички участници, които достойно представиха своето училище - СОУ "Отец Паисий".
koordinator на 14.11.2014 - 10:21 | 0 Коментари | Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 6
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини