СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Директор: direktor_atanasov@mail.bg
На електронния адрес krasi_dg_k@abv.bg може да
изпращате сигнали, жалби и
анонимни съобщения.
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Брояч

"Програмирай – превърни идеите си в реалност"
Приключи Европейската седмица на програмирането.
Учениците от СОУ "Отец Паисий" гр. Кърджали се включиха в Европейската седмица на програмирането с много инициативи.

Разгледайте тук.
koordinator на 28.10.2014 - 14:24 | 0 Коментари | Отпечатай

Отново паисиевски възпитаник на върха
Ден преди 21.10 - празник на гр.Кърджали, в СОУ "Отец Паисий" се разчу приятната новина, че ученикът от 10 "б" клас - природоматематически профил (информационни технологии, информатика, математика, анлгийски), Любослав Карев е първенец в национално състезание. С удоволствие разговаряхме с него за впечатленията, емоциите и участието му в конкурса за електронна игра и електронен тест "Биологичното разнообразие в моя роден край".

- Защо беше в София ?
- На 17 и 18.10.2014 бях в София, за да участвам в конференция по проект "Младежи за устойчиво развитие".
- Как попадна в този проект ?
- Класният ми ръководител г-н Кирил Гогов ми показа обява за конкурса за електронна игра и електронен тест на тема "Биологичното разнообразие в моя роден край", Решихме двамата да направим игра... И я направихме! За набавянето на информацията много ми помогна г-жа Красимира Атанасова, преподавател по биология. Искам да благодаря и на двамата си учители.
Играта представлява две нива - едното е електронен тест с картата на нашия регион, а на другото ниво са наредени двойки животни от Кърджалийските земи, а и изображения на растения. Играчите трябва да намерят еднаквите картини.
- Имаше ли регламент в конкурса ?
- Да. Играта трябва да е минимум от 2 нива, които трябва да имат предвидим край.
- И другите ли участници така ли са работили ?
- Не знам. Но това, което бе оценено в нашата игра, че е пригодена за малките деца (учениците на възраст от първи до четвърти клас). Друго, което води до победата ни, може би, е начина по който е представена информацията в играта. Особеното е, че изпозвахме графично представяне на тази информация и на второ място - достъпността към средния потребител, т.е. лесни и ясни инструкции. Проектър бе направен за 1-2 седмици.
- Разкажи за атмосферата на конференцията.
- Тя се проведе в Центъра на МОН за подготовка на ученици за олимпиади. Атмосферата бе приятна. Участниците бяха приятелски настроени помежду си. Не се притеснявах, но не съм очаквал победата. Разбрах за нея вечерта. Между материалите, които ни раздадоха, прочетох своето име. Бях много изненадан. Стана ми топло и приятно.
- Кога ще е следващата победа ?
- Дали ше е победа, не знам. Но мисля, че следващото добро представяне ще е на Националната олимпиада по информационни технологии, през месеците март и май 2015 година.
В края на разговора от името на цялото училище му пожелахме голямата награда.

В. Филипова
20.10.2014г.
lyubolp на 21.10.2014 - 15:16 Отпечатай

БРАВО, ЛЮБО!

Любослав Карев от СОУ "Отец Паисий" гр. Кърджали получи най-големия приз - стипендията на фирма "Global Net".
Той бе поздравен от г-жа Сашка Тръпкова, от г-н Лазар Попов, от ст. експерт г-жа Цв. Границка, от г-н Зл. Атанасов, от учители и ученици.
Казваме "Браво" на Любослав и му желаем още по-големи успехи.


Разгледайте тук
koordinator на 10.10.2014 - 21:50 Отпечатай

Състезание за стипендия на "Global Net"
На 10.10.2014г. в компютърните зали на СОУ "Отец Паисий" се проведе състезание за стипендия, обявена от фирма "Global Net".
Участниците бяха поздравени от г-н Лазар Попов, собственик на фирма "Global Net", г-жа Цв.Границка, главен експерт в РИО, г-н Гачев, преподавател по компютърни мрежи в СУ "Св. Климент Охридски" и от директора на училището домакин г-н Зл. Атанасов.
Госпожа Цв. Границка в словото си изказа своето удолетворение, че преди Европейската седмица на програмирането случващото се е много хубаво, защото е важно нещо да се прави тук, в България, в Кърджали.
Господин Лазар Попов сподели, че обнадежден, след като вижда голямо присъствие на млади хора, откликнали на предложението за състезание. Неговите думи: "Решили сме победителят да спечели стипендия от 100 лева,а и за всеки от участниците да има предметна награда" - са стимул за сериозна работа с умения от 50 ученици, дошли от Кърджали, Крумовград, Ардино, Бековски и Бял Извор. "Най-важното е, че Вие притежавате инициативата" - каза господин Попов. След това пожела на всички да бъдат дръзки и да се борят за всеки успех.
Венета Филипова

Прочети повече

lyubolp на 10.10.2014 - 13:25 Отпечатай

Европейска седмица на програмирането
"Програмирай – превърни идеите си в реалност". Tова е мотото на Европейската седмица на програмирането, която ще се проведе в цяла Европа от 11 до 17 октомври 2014 г.
СОУ "Отец Паисий" гр. Кърджали ще се включим в Европейската седмица на програмирането със следните инициативи:
Каним всички - начинаещи и напреднали, учители и ученици от СОУ "Отец Паисий". Не е нужно да сте програмисти, а просто да Ви вълнува.
koordinator на 08.10.2014 - 13:24 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 6
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини