СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Директор: direktor_atanasov@mail.bg
На електронния адрес krasi_dg_k@abv.bg може да
изпращате сигнали, жалби и
анонимни съобщения.
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Брояч

Състезание по Химия
Четиринадесет ученици от XI "в" и XII "в" клас с преподавател Митка Колева участваха в състезание по химия, организирано от ХТМУ гр.София.
Резултатите са много добри. Най-високи оценки имат:
  1. Кристиян Стефанов Митков XII "в" - Отличен 5.50
  2. Айше Мехат Мехмедали XII "в" - Мн. добър 5.25
  3. Саша Валентинова Солакчиева XI "в" - Мн. добър 5.25
  4. Ваня Асенова Николова XI "в" - Мн. добър 5.25
"Масовото и много добро представяне е резултат на задълбочена и пълноценна подготовка по Химия" сподели с радост г-жа Митка Колева.
С получените оценки от състезанието учениците могат да кандидастват в ХТМУ гр.София.
Казваме "Браво" на отличниците.
lyubolp на 24.04.2014 - 17:28 Отпечатай

Важно!!! Изпит пред Техническия Университет в София
На 24.04.2014 г. в СОУ "Отец Паисий"- гр. Кърджали ще се проведе изпит с учениците от 12 клас пред сектор следдипломно обучение на Техническия Университет гр. София за получаване на УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ по "КОМПЮТЪРНИ ТЕХНОЛОГИИ".
Записалите се ученици да се явят в сградата на училището на 24.04.2014 г. в 08.30 часа.
Изпитът ще се проведе в I-ва и II-ра компютърни зали.
koordinator на 23.04.2014 - 13:29 Отпечатай

Регионалния конкурс "Красотата на природата"
Десетокласничката Наджие Неждет Аптула от СОУ „Отец Паисий“, участничка в клуб „Фотография“ с ръководител инж. Елена Гълбачева, е носител на трета награда в раздел "Фотография" на Регионалния конкурс на РИОСВ - Хасково "Красотата на природата". Конкурсът се провежда в две категории – за фотография и за презентация или видеоклип.
Творбата на ученичката е отличена от общо 269 творби, от които 240 фотографии и 29 презентации и видеоклипове.
Наградите връчи лично г-жа Мариана Чомпалова-Йорданова, ст.експерт „Връзки с обществеността и екологично образование” РИОСВ – Хасково. Изложба с всички фотографии, участващи в Регионалния ученически конкурс "Красотата на природата", бе открита в зала "Слънце" на „Обединени ученически общежития" - гр. Хасково и ще остане там до 25 април. Тя се организира за четвърта поредна година по повод Международния ден на Земята - 22 април. СОУ "Отец Паисий"- Кърджали получи грамота за активно участие и успешно представяне в конкурса.
koordinator на 17.04.2014 - 10:39 Отпечатай

Изключителен успех
Днес СОУ „Отец Паисий'' може да се похвали с изключителен успех – 5 проекта в четири направления са класирани за финалния кръг на 12-та Националната олимпиада по Информационни технологии, която ще се проведе в град Монтана. Оценките се поставят от Националното жури, което изготвя и крайното класиране.
Победители във финалния кръг са:
1. Проект „Линия на времето'' /област История /- направление „Мултимедия'' Момчил Траянов-VIа и Стоян Гавазов-VIг клас, с ръководител г-жа Светла Чаушева;
2. Проект „Лабораторен практикум по Физика за VIIклас'' в направление „Уеб сайт'' на Марвин Хердман и Сабри Юмер от VIIIб клас, с ръководител г-н Петър Петров;
3. Проект „Земята-моят дом'' - направление „Мултимедийни приложения'' на Радостин Бодуров и Явор Янев от XIIа клас, с ръководител г-жа Мария Гьошева;
4. Проект „Arduino'' /лабораторни опити по Физика/ от Николай Илиев XIб клас, с ръководители г-жа Светла Илчева и г-н Агоп Узунбохосян, в направление „Приложни програми'';
5. Проект „Алкотест'' на Димитър Асенов и Валентин Ямалиев от XIг клас, с ръководител г-жа Атанаска Мишонова, състезаващи се в направление „Приложни програми'';
Интересът към това състезание е изключително голям, защото това е сцената, на която намират изява най-добрите технологични проекти от страната. Победителите в Олимпиадата получават специални дипломи от МОН, които могат да се използват при приемането във Висши учебни заведения. Дълга подготовка, нови и добри идеи, упорство и много труд стоят зад този изумителен успех и отлично представяне на паисиевци.
Успех в Монтана!
koordinator на 15.04.2014 - 07:53 Отпечатай

Великден
Тази седмица християнският свят празнува големия празник Великден. Паисиевци носят чувството и вярата като своите предишни поколения. Затова в училището е организирана Великденска изложба, изготвена от учениците от 5-9 клас под ръководството на преподавателите г-жа Ирена Захариева, г-жа Северина Вълчева и г-жа Светла Запрянова.
Този път всичко е много интересно, пълно с художествено майсторство в техниката декупаж и писане на яйца с акрилни бои. Голямото дърво до павилиона е украсено с яйца. След входната врата те посрещат цветове и хармония, гирлянди от декупажни декорации, масички с кошници, пълни с великденски яйца, картички и още много сръчности на малки и големи. Те създават радост и чувство за принадлежност към християнския свят.

Венета Филипова

mert на 14.04.2014 - 16:41 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 5
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини