СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ОБЛАСТЕН КОНКУРС "АЗ РИСУВАМ СВОИТЕ МЕЧТИ"

ОБЛАСТЕН КОНКУРС за компютърна графика на тема: "АЗ РИСУВАМ СВОИТЕ МЕЧТИ"

Прочетете РЕГЛАМЕНТА!
koordinator на 16.11.2016 - 13:32 Отпечатай

Отлично представяне!

Ученици от СУ "Отец Паисий" в град Кърджали с отлично представяне на XVI Есенен турнир "Джон Атанасов" гр. Шумен 25 - 27 ноември 2016 г.

Група E (4 - 5 клас)
Весела Щерева Добрикова със 190 точки и оценка 5,68!

Група D (6 - 7 клас)
Деница Мирославова Митева със 150 точки и оценка 5,54!
Борислав Веселинов Енчев със 70 точки и оценка 5,11!
Станислав Валентинов Карев с 30 точки!

Гордеем се с вас и вашите постижения! Благодарим Ви за неуморния труд и упоритост! Пожелаваме Ви успехи в следващите състезания!koordinator на 28.11.2016 - 12:36 Отпечатай

Футболният отбор спечели Общинското първенство

Футболният отбор на СУ „Отец Паисий“ спечели Общинското първенство

След поредица от успешно изиграни срещи на футболния терен, паисиевци, могат да се похвалят, че са общински първенци във възрастова група 5-7 клас.
Футболният отбор на СУ „Отец Паисий“ постигна победа над своите съперници от СУ „П.Р.Славейков“ с резултат 4:2.
Успехът е значим, тъй като голям част от състава е от ученици в 5 и по-рядко в 6 клас, като възраст те са по-малки от отборите, с които играха.
С играта и качествата, показани от момчетата, малките спортисти се надяват да продължат с доброто си представяне и да достигнат успеха на батковците от набор 1999 – 2000 г., които сега са в 11 клас, класирали се на II-ро място на Републиканските финали през 2012 г., също в тази възрастова група.
Ние също им пожелаваме отлично представяне на Областния турнир и Републиканските зони.


koordinator на 26.11.2016 - 11:48 Отпечатай

Успех на Милен и Момчил

Деветокласниците Милен и Момчил от СУ „Отец Паисий“ се завърнаха с награди и медали от Ловеч

Милен Андреев и Момчил Димов, деветокласници от СУ „Отец Паисий“, се завърнаха с награди и медали от състезание за ключови компетентности по природни науки, състояло се в град Ловеч от 18-20 ноември 2016 г.
Национално състезание за ключови компетентности по природни науки е организирано от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Ловеч и Профилираната природоматематическа гимназия в града, под патронажа на кмета на община Ловеч.
В състезанието участваха 60 ученици от цялата страна. Те са от 5 до 9 клас на основни и средни училища и гимназиите без интензивно изучаване на чужд език, както и от 8 до 10 клас на профилирани гимназии и паралелки с интензивно изучаване на чужд език.
Това състезание е за ученици, които проявяват задълбочен интерес към учебните предмети "Човекът и природата", "Физика и астрономия", "Химия и опазване на околната среда" и "Биология и здравно образование".
Темата на състезанието бе "Науката не е от вчера", а участниците са разделени на 10 отбора. Състезателните групи са сборни екипи от различни градове, които се съставят специално за състезанието.
През първия ден от състезанието, за 90 минути участниците трябваше да решават теоретични задачи, а на другия ден да се справят за 120 минути с практически задачи.
Бронзов медал в националното състезание за ключови компетентности по природни науки извоюва с отбора си деветокласникът Милен Аандреев . Момчил Димов също се представи отлично.
Милен и Момчил са съученици. Те имат разностранни интереси. Милен е футболен съдия, а Момчил е музикант с предпочитания в областта на ИТ. Деветокласниците споделиха емоционално своите впечатления, разказвайки ни за това, че една от практическите задачи е била да се приготви кисело мляко, след това да се анализира химичния му състав и да се сравни със състава на млека от търговската мрежа, след което участниците да се запознаят с изискванията на БДС за този продукт.
Момчетата са твърдо решени да продължат своето участие догодина, когато темата ще бъде „Постижения, вдъхновени от природата“, обявена от доц. д-р Мая Гайдарова.

>

koordinator на 24.11.2016 - 13:08 Отпечатай

Математиците от СУ “Отец Паисий“ грабнаха купата

Математиците от СУ "Отец Паисий" – Кърджали грабаха купата на областния управител за най-добър випускник на XVI Областен математически турнир "Перперикон" - Кърджали 2016

Над 911 ученици от ΙΙΙ- ти до XΙΙ клас премериха сили за шестнадесета поредна година при участието си в Областния математически турнир, Кърджали. Той бе организиран от Регионален инспекторат по образованието - Кърджали, ПУ "Паисий Хилендарски" и Съюз на математиците в България. Състезанието се проведе под патронажа на областния управител г-н Илия Илиев.
В надпреварата на 19 ноември се включиха ученици от Кърджали, Смолян, Димитровград, Крумовград, Джебел и Ардино.
Домакини бяха СУ‘П.Р.Славейков"и СУ "Отец Паисий" с природоматематическа насоченост, град Кърджали.
Изпитните работи за всеки клас се състоят от 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване, т.е с разписване. Неин автор е екип от математици, ръководени от проф. Сава Гроздев. Професор Гроздев е член на БАН, зам.-ректор на Висшето училище по застраховане и финанси и носител на наградата "Питагор" в областта на обществените и хуманитарните науки. В комисията бе и многоуважаваният доц. д-р Росе Николаев- ръководител катедра "Приложна математика" в ИУ Варна.
На участниците от XΙΙ клас, набрали съответен брой точки, се признава отлична оценка за прием във всички специалности на ФМИ към ПУ "Паисий Хилендарски" и всички специалности на Икономически университет – Варна, ПУ–филиал "Любен Каравелов"-Кърджали; ТУ Габрово и Висшето училище по застраховане и финанси.
Зрелостниците София Василева (12 б клас) и Кирил Колчев (12 а клас) от Средно училище "Отец Паисий" грабнаха купата за най-добър випускник със своите отлични оценки, лично връчена им от инж.Хасан Азис. Паисиевци показаха най-добър резултат и вече са приети за студенти. Абитуриентите имат право да избират в кое от петте висши учебни заведения да продължат своето образование. Университетите им предоставят възможността да посочат желана от тях специалност и поемат началната семестриална такса. Постиженията на учениците са плод на екипната работа учител – ученик, години надграждане на знания и хиляди решени задачи. Преподавател по математика на София е г-жа Дияна Димитрова, а на Кирил - г-жа Добромира Бъчварова.
Отлично се представи и Светослав Карамуков от 11 б клас с преподавател Мария Профирова. Според регламента, той също има право да продължи образованието си в ВУЗФ - София.
Гордост за училище "Отец Паисий" са отличните резултати на изявените ни математици от V клас – Весела Добрикова и Николай Димитров. Весела е призъор в своята възрастова група и носител на златен медал, а Николай спечели бронза за своето трето място. Техен преподавател по математика е г-жа Димитрина Валкарева.

koordinator на 22.11.2016 - 11:11 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини