СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Директор: direktor_atanasov@mail.bg
На електронния адрес krasi_dg_k@abv.bg може да
изпращате сигнали, жалби и
анонимни съобщения.
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

Областен конкурс „Приказка в картинки”

Регламент за провеждане на конкурс за компютърна графика на тема "Приказка в картинки" e: тук.
koordinator на 24.11.2015 - 14:02 Отпечатай

Фотопис
Кликнете върху снимката за да разгледате галерията.
koordinator на 25.11.2015 - 10:46 Отпечатай

Паисиевци отново на първо място
Паисиевци на първо място в конкурса „Здравословното хранене – модерен начин на живот“
Ачелия Юксел Халил и Ивелина Стоянова Войнова спечелиха първо място за участие в конкурс за компютърна презентация на тема : „Здравословното хранене – модерен начин на живот“. Състезанието е организирано от РЗИ, град Кърджали и се проведе на 20.11.2015 година. Грамотите са подрисани от госпожа д-р Светлана Николова – директор на РЗИ.
Девете красиви десетокласнички се ангажират с участието си в часовете по ИТ, а и след часовете, по тяхно признание. Навили се да направят компютърна презентация, защото учат в биологична паралелка с класен ръководител г-жа Галина Балабанова и защото на въпроса „ Наистина ли е модерен начин на живот здравословното хранене“, отговарят честно, че днес е модерно да се спазва диета, да си във фитнес форма, а и че в последно време е хубаво да се говори за това.
Ачелия и Ивелина искат да убедят всеки, че се нуждае от правилен начин на хранене, от добри и качествени продукти. Те са загрижени за своето здраве, те искат да са полезни с труда си и смятат, че това, което са направили е „ ...много важно за здравето!“.
Признават, че им е било много интересно. А се представят в екип, защото са приятелки и винаги в часовете по ИТ вършат задачите заедно.
Това, че живеят в противоположни посоки на града не им е попречило да бъдат до късно вечер в училище. Трудът им е подкрепен от учителите Мария Стефанова и Светла Илчева, за което те не забравят да им благодарят.
Накрая, под сурдинка, споделят още едно признание, че все още не спазват истински правилата за здравословно хранене, че само опитват, но от 20.11.2015 година имат друга тактика и стратегия за своя живот.
Венета Филипова
Главен учител в СОУ „Отец Паисий“
koordinator на 24.11.2015 - 16:15 Отпечатай

Високо технологично ниво на образование в класната стая
Училище „Отец Паисий“ стартира по–високо технологично ниво на образование в класната стая
Министрество на образованието и науката пристъпва към постепенно внедряване на електронните технологии в българското образование.
В писмо до господин Атанасов, директор на СОУ „Отец Паисий“, относно Пилотен проект в изпълнение на План за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката се съобщава следното: „Радваме се, че заедно с Вас ще бъдем лидери на промяната в българската образователна система, що се отнася до добрите практики за използване на технологии на всяко ниво.“
СОУ „Отец Паисий“ започва реализирането на Първа фаза на Пилотния проект, като за целта вече са определени 2 паралелки от пети клас и екипът от учители. На по-късен етап ще се попълнят данни за успеха им през учебната година.
Училището ще разполага с бюджет за минимум 40 устройства (лаптопи), разпределени между ученици, учители и училищното ръководство - всеки е в правото да ги използва и у дома си.
Учебният процес ще бъде подпомогнат в реализацията на Стратегията, за да се предопредели осъвременяването на българската образователна система в посока повишаване на заинтересоваността на учениците и доближаване на училищния живот до наситеното с технологии ежедневие на децата. Ще бъдат осигурени електронни уроци, методика и курсове за обучение.
СОУ „Отец Паисий“ с участието си в Пилотния проект създава модела за използване на технологиите в класната стая, създава примера за перспектива на училищното пространство.
Венета Филипова
koordinator на 24.11.2015 - 15:57 Отпечатай

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ "OPPORTUNITY FUND-BULGARIA 2016"
Комисия „Фулбрайт” обявява ежегодния конкурс за 10 стипендии в размер до $8,000 всяка за ученици в 11 клас по програмата “Opportunity Fund - Bulgaria” за 2016 г.
Подробна информация и документи за кандидатстване са на сайта на EducationUSA на следния адрес: https://www.educationusa.info/secure/apps/student/registration/center/EUR-BU-041
koordinator на 23.11.2015 - 10:13 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади | Форуми |
Потребители: 6
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини