СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ОБЯВЛЕНИЕ

ОБЯВЛЕНИЕ

За набиране на предложения за доставка на продуктите по Схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“ПРЕДЛОЖЕНИЕ за доставка на продуктите


koordinator на 20.05.2019 - 17:28 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

“… - Запомни от мен, момче. Към родината и любовта не трябва да се отнасяш като към обикновен дълг или задължение. Към тях поглеждай като към най-скъпото! Те са единствените важни неща. Ще гладуваш, ще мразуваш, но обичаш ли, ще стискаш зъби и ще се бориш за името, за паметта им…
Думите му дълго време кънтяха в ума ми… След време осъзнах смисъла им. Вече съм възрастен, но помня, сякаш бе вчера.
Днес съм на същото място, 30 години след срещата ни. Държа в ръцете си стъкълце, а думите на този забравен герой на България - в ума си.
Помним ли историята си? Ще я предадем ли на децата си?”
Така завършва есето на Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, отличено в конкурс, посветен на 140-ата годишнина от създаването на Българския флот и организиран от Варненския военноморския музей и командването на Военноморските сили. В инициативата участваха ученици от цяла България от 8 до 12 клас, които представиха своите възгледи в три теми: Флотоводци и герои в българската военноморска история; Бойната слава на флота; Флотът и предизвикателствата на съвременния свят.
Само трима участници са отлично представили се и нашият ученик – Момчил Димов от XI Б клас на СУ „Отец Паисий“ – е сред тях. За есето си, посветено на Сава Иванов (български офицер, контраадмирал (генерал-майор) и масон, член на ложата „Черноморски приятели“), единадесетокласникът е удостоен с грамота и предметна награда. Отличилите се ще имат възможността да посетят боен кораб на ВМС, а специалната награда – ваучер за ветроходен курс по основи на яхтинга, е предоставена от Ветроходна академия „Кор Кароли“.
Поздравяваме Момчил и неговия ръководител – г-н Кирил Гогов – за поредното постижение! Пожелаваме им нови попътни светли ветрове и красиви пристанища в света на историята!
Честита награда!


koordinator на 20.05.2019 - 17:34 | 0 Коментари | Отпечатай

“ДЕН НА РЕВОЛЮЦИЯ В ХРАНЕНЕТО”
ДЕН НА РЕВОЛЮЦИЯ В ХРАНЕНЕТО В СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Мотото: НЕ ЯЖ “БОКЛУЦИ”, ЯЖ ЗЕЛЕНЧУЦИ“ днес на 17 май 2018 г. малките паисиевци станаха част от рекордния брой деца, включили се в инициативата, която се провежда за трета поредна година. Събитието „Ден на революцията в храненето” е част от глобалното движение „Food Revolution” на известния английски готвач Джейми Оливър и е организирано от фондация „За храната“.
Малките чаровни паисиевци, заедно със свои учители, отбелязаха образователната кампания, която има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на така наречените junk храни. Проявата цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се хранят и какво влияние оказва тя върху тялото, здравето, а и самочувствието на човека.
В рамките на интересен учебен час доброволци на организацията представиха с атрактивни прояви, свързани със здравословното хранене и здравословния начин на живот на децата. Нашите готвачи участваха в ,,Кулинарна работилница“ и готвиха по рецепти, специално създадени от известни професионални готвачи, популярни кулинарни блогъри и специалисти в областта на храненето. Малките ни „здравохапковци“ днес научиха как да приготвят сами здравословни зеленчукови хапки, салатки, палачинки и други вкусотийки. Целта бе децата да опитат полезната за тях храна, да се научат да си я приготвят и паралелно с това да се запознаят с ползите от консумацията на плодове и зеленчуци.
Презентация за ползите от плодовете и зеленчуците, дидактически игри, свързани с хигиената при приготвяне на кулинарни изделия: чисти ръце, прибрани коси, кухненски престилки и шапки, потопиха децата за няколко часа в света на кулинарията.
Всички ученици получиха сертификати, карти на дъгата и книжки със здравословни рецепти и... усмивки, усмивки, усмивки, които не слизаха от лицата им!
Благодарим на фондация “За храната” и на Сибел Кяшиф за съдействието и подкрепата!


koordinator на 19.05.2019 - 21:38 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА "СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ"
ЗЛАТКО АТАНАСОВ С НАЙ-ВИСОКАТА НАГРАДА "СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ"

Директорът на Средно училище "Отец Паисий" с природо-математическа насоченост в град Кърджали - г-н Златко Атанасов - е единият от четиримата ръководители на образователни заведения в страната, който получи най-високата награда в бранша "Свети Иван Рилски".
По традиция на 11 май 2019 г.– Деня на Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий, на специална церемония и в тържествена обстановка в Рилския манастир заместник-министърът на образованието Таня Михайлова връчи отличията.
“Благодарствен молебен към Бога и Светите братя Кирил и Методий за успешното приключване на учебната година и молитва за здраве и за благословение на учащи се и учещи”, отслужи Адрианополският епископ Евлогий, игумен на Светата рилска обител. На молебена присъстваха ученици от областите Благоевград и Кюстендил, ръководството на МОН, учители, началници на РУО и наградените директори. След молебена заместник-министър Таня Михайлова и отличените директори бяха приети от епископ Евлогий.
„Всички вие започнахте от традициите на училищата ви, смятам, че това е в основата на успеха ви, за мен е чест да ви връча наградите“, каза Таня Михайлова при връчването на наградите в Иконната галерия на Рилския манастир. На четиримата отличени директори – Георги Бакалов от Хасково, Златко Атанасов от Кърджали, Васил Христов от Габрово, и Нина Чанева от 23-СОУ в София, бяха връчени грамоти от МОН за наградата „Св. Иван Рилски”, придружени от икона на светеца.
Педагогическият колектив на ръководеното от г-н Атанасов средищно и второ по големина училище в област Кърджали цели да придобие ценен опит в областта на културното сътрудничество, да развие принципите на неформалното образование и да се обменят добри практики в сферата на културата и иновациите, които рефлектират пряко върху всички ученици.
Като директор г-н Златко Атанасов полага усилия за непрекъснато обновяване на материалната база и създаването на съвременни условия за обучение. В училището са обновени всички кабинети, оборудвани са с компютри и мултимедии, изградена е съвременна спортна площадка с изкуствена настилка, модерен физкултурен салон.
Системна и задълбочена е работата по обхвата на децата и учениците, включително и в дейностите по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.
Директорът на СУ "Отец Паисий" работи целенасочено по създаване на среда и условия за повишаване на дигиталните компетентности на учителите и учениците. През учебната 2018/2019 по проект в пет компютърни зали и 36 класни стаи се създадени условия за ползване на модерно техническо оборудване (компютри, мултимедии, интерактивни дъски, 100% интернет свързаност). Изнасят се иновативни уроци.
Осъзнавайки необходимостта от активен диалог между ученици, учители, родители и общественост за въвеждане на интегриран подход за програмиране и управление на културно-образователните процеси на регионално ниво, в СУ „Отец Паисий“ целенасочено се набляга на извънкласната дейност и участието в национални проекти и програми.
Поздравления, г-н Атанасов!


koordinator на 16.05.2019 - 09:31 | 0 Коментари | Отпечатай

ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

На 20.04.2019 г. (събота) се проведе традиционното Великденско състезание по математика, организирано от СМБ, секция „Изток”, гр. София.
Великденското математическо състезание е за ученици от 1-ви до 12-и клас. Времето за работа за 1 и 2 клас е 90 минути, а от 3 до 12 клас е 120 минути. Дават се 15 задачи с избираем отговор. Всяка задача има само един правилен отговор от четири възможни ( отбелязани с а), б), в) и г), като първите три отговора са с конкретни стойности, а четвъртият е „друг отговор”). Задачите за 7 клас са в модифициран формат на изпита за НВО след 7 клас . Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.
За участниците от област Кърджали се извърши отделно класиране.
Класираните от І до ІІІ място ученици от СУ „Отец Паисий“ получиха медал и сертификат за участие.
Ето ги и тях:
1. Акай Айхан Шабан – 3. клас – I място;
2. Ясмин Али Али – 4. клас – III място;
3. Хелин Джанер Себахтин – 5. клас – II място;
4. Алмира Ибрахим Емин – 5. клас – III място;
5. Георги Ивайлов Щерев – 6. клас – III място;
6. Весела Щерева Добрикова – 7. клас – I място;
7. Ивана Тедорова Хасковлиева – 7. клас – II място;
8. Атанас Пламенов Янков – 8. клас – II място.
Поздравяваме нашите ученици и техните ръководители, които със своите постижения и математически успехи, показват, че тя -математиката- е нужна и необходима.
Инструмент на физиците, с който разбират света около нас, а също и на инженерите, които го превръщат в по-приятен и възможен. Наука, развиваща логическото мислене, усъвършенстваща способността да се мисли абстрактно и концептуално, помагаща ни да правим прогнози и планове, а и да изчисляваме ежечасно и ежедневно някаква необходимост. Тя e едно от нещата, което развива мозъка ни и смело можем да кажем, ни е направило човеци. И… нещо много важно – неделима част от съвременното общество, което предполага и борави с технологии. Компютри, интернет - всичко това се основава на математиката. Невъзможно е да живеем в информационното общество, без да знаем основни математически правила.
Накратко: важно е да учим и знаем математика!
Мили наши математици, продължавайте да ни го доказвате! Прекрасни сте!


koordinator на 13.05.2019 - 08:08 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини