СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ОБЩИНСКИ ПЪРВЕНЦИ ПО БАСКЕТБОЛ
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – ОБЩИНСКИ ПЪРВЕНЦИ ПО БАСКЕТБОЛ

Тодор Димов, Мерт Саид, Дженк Якуб, Беркджан Мюмюн, Ергюн Адем, Ростислав Шукеров, Васил Черпанлиев, Ефе Юмер и Ант Халил представиха СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост, като завоюваха първо място при участието си в общинския турнир по баскетбол на 19.01.2019 година, състоял се в зала „Арпезос“. Младите баскетболни надежди надиграха своите връстници от тима на СУ „П.Р.Славейков“ с 35:11 точки.
Победата на паисиевци се дължи на любовта на момчетата към спорта и на професионализма на техния млад треньор г-н Антонио Христов.
Баскетболистите от възрастова група 5-7 клас ще продължат да се състезават в следващия кръг, като очакват оспорвани мачове с представителите на Хасково или Стара Загора.
Пожелаваме им успех в предстоящите турнири!


koordinator на 21.01.2019 - 20:59 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕН НА ДУМАТА „БЛАГОДАРЯ“
1 A КЛАС С ПОСЛАНИЕ ЗА ДАРЕНОТО БЛАГО В ДЕНЯ НА ДУМАТА „БЛАГОДАРЯ“

Най-съкровените подаръци не са вещи... Те са чувство, емоция, преживяване, споделено усещане, добра дума. Правят ни истински щастливи, поради една обикновена причина – даряват с топлина сърцата ни, която заживява задълго в тях, и оставят необикновената си сгряваща диря завинаги…
Днес е Световен ден на думата "Благодаря" (International Thank You Day). Една от най-хубавите думи в нашия речник, носеща посланието за дареното благо и сторената добрина. Първокласниците на г-жа Минка Стоянова, заедно с представителя на Съвета на децата към ДАЗД – Теодора Милушева, ни изненадаха с поредното слънчево послание, което ни напомня, че днес, утре, всеки ден думата БЛАГОДАРЯ ще стопля, събужда, търси доброто у нас… Да, Вселената разполага с премного студ, но топлината, силата, която сгрява, ние - човеците - можем да я сътворяваме без усилия съвсем сами.
Благодарим Ви, мили деца, за доставената радост и красотата, за споделеното вълшебство!


koordinator на 13.01.2019 - 17:10 | 0 Коментари | Отпечатай

РИСУНКА НА МЕЛИСА КРАСИ КАЛЕНДАР
РИСУНКА НА МЕЛИСА АСЕНОВА ОТ „ПАИСИЙ“ КРАСИ КАЛЕНДАР ЗА 2019 ГОДИНА

През юни 2018 г. бяха връчени наградите на победителите в антидрога конкурс, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали.
А в началото на 2019 година в календара на Общинския съвет по наркотични вещества и превантивно-информационен център специално място е отредено на рисунките, сътворени от детска ръка. Една от тях е на нашата ученичка - Мелиса Асенова от VII В клас, класирана на първо място във втора възрастова група – от 5 до 8 клас, член на клуб "Млад доброволец" към СУ "Отец Паисий".
Целта на конкурса бе превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества чрез осигуряване на възможности за участие на децата и младите хора във форми за развитие на техните интереси, способности и таланти.
Мотото, под което протичаше, бе „Имаш избор – свободен или зависим”. Вярваме, че изборът към свободата се крие в творчеството, което дарява знание, сила и топлина, в изкуството, което е светъл и красив път към всеки.
Благодарим ти, Мелиса, за слънчевия път и доброто послание!


koordinator на 13.01.2019 - 16:56 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ЗА КОЛЕДА
ПАИСИЕВЦИ С ЧЕТИРИ МЕДАЛА ЗА КОЛЕДА

Тя - математиката е повсеместна, всеобхватна и… е навсякъде: от рисуването на звезди и управляването на кораби до решаването на всякакъв вид загадки, от обикновената поредица прости числа до изящността на изкуството… Безгранична, безкрайна и интересна, тя е реалност и бъдеще.
С четири медала за СУ „Отец Паисий“ приключи Коледното математическо състезание, с което паисиевци доказват, че обичат математиката - „кралицата на всички науки“.
На 8.12.2018 г. се проведе поредното, четвърто за област Кърджали, Коледно математическо състезание, което се организира от Съюза на математиците – Секция „Изток”, град София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден.
Надпреварата вече се превръща в традиционна за област Кърджали и тази година участваха 948 ученици от първи до дванадесети клас.
Отлични знания и умения показаха четирима млади математици от СУ „Отец Паисий“ - Кърджали.
Ето имената на нашите победители и техните учители:
1. Акай Айхан Шабан - III клас - сребърен медал - 2-ро място; учител: Антоанета Добрева;
2. Алмира Ибрахим Емин - V клас - бронзов медал - 3-то място; учител: Добромира Бъчварова;
3. Весела Щерева Добрикова - VII клас - залатен медал - 1-во място; учител: Димитрина Валкарева;
4. Хатидже Джемал Осман - VIII клас - бронзов медал - 3-то място; учител: Мария Профирова.
Трудолюбие и упоритост на учениците, професионализъм на преподавателите им по математика и мотивация от страна на родителите са основите, на които се градят тези успехи. Тържествено, в актовата зала на ЕГ „Христо Ботев” бяха връчени медали, грамоти и награди на първенците от Ангелина Костова - Началник отдел ОМДК и Емел Бабаева - старши експерт по математика в РУО – гр. Кърджали.
Поздравяваме нашите млади математици и им пожелаваме бъдещи победи и постижения, като разрешават всякакви „невъзможни“ задачи, не за да не го направи някой друг, а за да бъдат първи.
Успех!

koordinator на 11.01.2019 - 13:00 | 0 Коментари | Отпечатай

ДОБРА ИНИЦИАТИВА
ПАИСИЕВЦИ С ПОРЕДНА ДОБРА ИНИЦИАТИВА

Има много пътища да сториш добро, има много начини да бъдеш добър…
Малките всекидневни жестове, грижата, светлата мисъл, отправена към някого, стоплящата усмивка, подадената в труден момент ръка… И точно тогава малкото сторено добро ни прави повече от всякога човеци, прави ни истински живи.
Осъзнали тази истина, учениците от 10 А клас с класен ръководител Диана Милушева решават да се включат в поредицата училищни благотворителни инициативи, като събират и даряват средства за нуждите на децата от Дом за медико-социални грижи – град Кърджали.
Вълнение и удовлетвореност бе изписано по лицата им след осъщественото начинание.
С наближаването на Рождество, когато повечето деца с трепет очакват празничната суета у дома с мама и татко и пристигането на Дядо Коледа, над 1 000 деца в България прекарват живота си зад стените на социални институции.
Заедно можем да правим живота им малко по-лек.
Благодарим Ви за добрия пример, 10 А клас!


koordinator на 27.12.2018 - 16:57 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини