СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

УДЪЛЖЕНА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ
УДЪЛЖЕНА ГРИПНА ВАКАНЦИЯ

Във връзка със Заповед № РД-01-22/23.01.2019 г. на Директора на РЗИ - Кърджали и Протокол от заседание №2 от 29.01.2019 г. с Решение на Регионална здравна инспекция - Кърджали, грипната епидемия в област Кърджали се удължава до 3 февруари включително.
31.01.2019 г. и 01.02.2019 г. ще са неучебни дни за учениците в областта.
Първият учебен ден ще бъде понеделник, 4 февруари 2019 г..
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!


koordinator на 30.01.2019 - 09:27 Отпечатай

ПАУЛИНА СПЕЧЕЛИ ПЪТУВАНЕ ДО БРЮКСЕЛ
ПАУЛИНА ЛЮБОМИРОВА ОТ „ПАИСИЙ“ СПЕЧЕЛИ ПЪТУВАНЕ ДО БРЮКСЕЛ СЪС СВОЯ КОМПЮТЪРНА РИСУНКА

Деветокласничката Паулина Любомирова от СУ „ Отец Паисий“ спечели като награда пътуване до Брюксел, което ще се осъществи в средата на февруари. Това стана с успешното ѝ представяне в конкурса за компютърна рисунка на тема „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“, обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Конкурсът е посветен на Националния празник на страната ни - 3 март. Според регламента, творческото съревнование е разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците 8-9 клас и 10-12 клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие от страната. Във всяка от категориите бяха отличени по 6 творби, а авторите на най-добрите рисунки са поканени в Европейската комисия в Брюксел. Там Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите.
Творбата на Паулина е озаглавена „Ние сме част от Европа“ и изобразява красотата на българската природа и традиции, заедно със звездите от знамето на Европейския съюз, вплетени умело в сюжета на рисунката. В образа на децата, облечени с носии и играещи хоро, е вложила идеята за връзката между миналото, настоящето и бъдещето на нашата страна. Деветокласничката споделя, че за да нарисува своята компютърна рисунка, е работила в продължение на един месец. Тя е приела задачата изключително отговорно, защото ѝ е възложена от самия директор на училището Златко Атанасов.
Творбите бяха оценявани от авторитетно жури в състав: проф. д. изк. Петер Цанев – ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии към Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката и проф. Станислав Памукчиев – Член на Управителния съвет и секретар на секция „Живопис“ на Съюза на българските художници. Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерство на образованието и науката.
Поздравления, Паулина, за отличното представяне!
Мечтай! Вярвай! Постигай!koordinator на 30.01.2019 - 09:33 | 0 Коментари | Отпечатай

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ
СЪОБЩЕНИЕ:

Със Заповед № РД-01-22/23.01.2019 г. на Директора на РЗИ - Кърджали се обявява грипна епидемия и преустановяване на учебните занятия в училищата от област Кърджали от 24.01.2019 г. до 30.01.2019 г. включително.
Учебните занятия ще бъдат възстановени на 31.01.2019 г. (четвъртък).


koordinator на 24.01.2019 - 13:34 | 0 Коментари | Отпечатай

ОБЩИНСКИ ПЪРВЕНЦИ ПО БАСКЕТБОЛ
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – ОБЩИНСКИ ПЪРВЕНЦИ ПО БАСКЕТБОЛ

Тодор Димов, Мерт Саид, Дженк Якуб, Беркджан Мюмюн, Ергюн Адем, Ростислав Шукеров, Васил Черпанлиев, Ефе Юмер и Ант Халил представиха СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост, като завоюваха първо място при участието си в общинския турнир по баскетбол на 19.01.2019 година, състоял се в зала „Арпезос“. Младите баскетболни надежди надиграха своите връстници от тима на СУ „П.Р.Славейков“ с 35:11 точки.
Победата на паисиевци се дължи на любовта на момчетата към спорта и на професионализма на техния млад треньор г-н Антонио Христов.
Баскетболистите от възрастова група 5-7 клас ще продължат да се състезават в следващия кръг, като очакват оспорвани мачове с представителите на Хасково или Стара Загора.
Пожелаваме им успех в предстоящите турнири!


koordinator на 21.01.2019 - 20:59 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕН НА ДУМАТА „БЛАГОДАРЯ“
1 A КЛАС С ПОСЛАНИЕ ЗА ДАРЕНОТО БЛАГО В ДЕНЯ НА ДУМАТА „БЛАГОДАРЯ“

Най-съкровените подаръци не са вещи... Те са чувство, емоция, преживяване, споделено усещане, добра дума. Правят ни истински щастливи, поради една обикновена причина – даряват с топлина сърцата ни, която заживява задълго в тях, и оставят необикновената си сгряваща диря завинаги…
Днес е Световен ден на думата "Благодаря" (International Thank You Day). Една от най-хубавите думи в нашия речник, носеща посланието за дареното благо и сторената добрина. Първокласниците на г-жа Минка Стоянова, заедно с представителя на Съвета на децата към ДАЗД – Теодора Милушева, ни изненадаха с поредното слънчево послание, което ни напомня, че днес, утре, всеки ден думата БЛАГОДАРЯ ще стопля, събужда, търси доброто у нас… Да, Вселената разполага с премного студ, но топлината, силата, която сгрява, ние - човеците - можем да я сътворяваме без усилия съвсем сами.
Благодарим Ви, мили деца, за доставената радост и красотата, за споделеното вълшебство!


koordinator на 13.01.2019 - 17:10 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини