СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

СВЕТОВНО ПРИЗНАНИЕ ЗА НИКОЛ ТОЧЕВА ОТ „ПАИСИЙ“

На 17 ноември 2022г. талантливата ученичка от СУ ,,Отец Паисий“ Никол Точева е отличена с почетна грамота в IX Световен конкурс за детска рисунка 2022 на тема “Пролет, лято, есен и зима”.

Конкурсът е организиран от Фондация „Малък Зограф“ и е единственият международен конкурс за изкуство, организиран в България, който има за цел да покаже художествените постижения на деца от цял свят. Журито в състав проф. Ивана Енева, проф. Анна Бояджиева - преподавател в НХА  и Деница Маринова - интериорен и графичен дизайнер оценяват творбата на Никол между 7000 рисунки от 60 страни. Картината на малката художничка впечатлява оценителите с изразителните си цветове и композицията си, с красотата и искреността си. Церемонията по награждаването на отличените деца се състоя на 22. 11. 2022г. в Художествената галерия в град Казанлък.

Никол Николаева Точева е ученичка в класа на госпожа Ваня Добрева - 4. г клас. От първи клас Никол посещава Школата по изобразително изкуство  към ОДК - Кърджали. Световното признание не е единственото за малката художничка. През 2021 и 2022 година Никол получава редица престижни награди и отличия за таланта и труда си:  
Второ място за участието си в конкурс за детска рисунка на тема: “С очите си видях бедата 2021”, организиран от РД “Пожарна безопасност и защита нанаселението” - Кърджали  –  май 2021 г.
Специалната награда в XIV Национален конкурс за детска рисунка “Вълшебния свят на Родопите” организиран от МОН, Национален дворец на децата, РУО-Кърджали, Община Кърджали и ЦПЛР–ОДК-Кърджали  - октомври 2021г.
Трето място на  VIII Областен конкурс за детска рисунка “Родопски багри”, посветен на Джемал Емурлов – Джими и организиран от Община Кърджали, РУО-Кърджали, СУ “Владимир Димитров - Майстора” – Кърджали и  ЦПЛР–ОДК  -  юни 2022 г. 
Трето място в XV Национален конкурс за детска рисунка “Вълшебния свят на Родопите”, организиран от МОН, Национален дворец на децата, РУО-Кърджали, Община Кърджали и ЦПЛР–ОДК-Кърджали     -  05.11.2022г.  
СУ „Отец Паисий“ поздравява Никол за получените отличия, гордее се с таланта ѝ на художник и ѝ пожелава да бъде здрава, да продължава да рисува и да постига много творчески успехи!koordinator на 28.11.2022 - 12:51 | 0 Коментари | Отпечатай

KАСТИНГ
koordinator на 25.11.2022 - 10:25 | 0 Коментари | Отпечатай

Конкурс „Вълшебният свят на Родопите”

Талантът не остава скрит - отличия за „Паисий“ в националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”


Радина Бояджиева от 7.а клас и Ниляй Сали от 6.а клас завоюваха две трети места за СУ „Отец Паисий“ - Кърджали в 15-тото издание на  Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали. Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Наградените ученички споделиха, че са много доволни и че не  са очаквали да спечелят награда - Радина е участвала и миналата година, но тогава  не е  успяла да се класира.  „За нас рисуването е по-скоро хоби, не се занимаваме задълбочено. Успокоява ни, рисуваме най-вече пейзажи и портрети, а предпочитаната техника е графика, акрил, пастел.“ - допълниха момичетата. Щастливи, показват получените медали, грамоти и чаши с изображението на техните творби.
Учителят им по изобразително изкуство Иван Стойчев е горд:  „Талантът не остава скрит! Децата работиха с много желание, имаше и други участници от нашето училище, изпратихме рисунките им, но творбите на Радина и Ниляй успяха да впечатлят журито и  бяха избрани сред множеството творби от цяла България.  Рисунката на Радина бе изпълнена с  маслен пастел, а тази на Нилай -  с акрил, и двете пресъздават великолепно вълшебството на нашата планина. С любов и с много талант работиха момичетата, справиха се чудесно. Пожелавам им  още по-големи успехи!“


koordinator на 23.11.2022 - 15:31 | 0 Коментари | Отпечатай

Международния турнир по художествена гимнастика

Поредни успехи за златното момиче на  СУ „ Отец Паисий“

Ярен Самир  Мехмед от  3. а клас участва в Международния турнир по художествена гимнастика, който се проведе в столицата на Босна и Херцеговина Сараево. Третокласничката се представи блестящо в индивидуалната надпревара и завоюва два златни и един бронзов медал.
Ярен участва  и в лекоатлетическия турнир в село Бенковски. В оспорвана надпревара между 220 ученици талантливото момиче  завоюва  златен медал и купа на 200 метра бягане.
Пожелаваме на Ярен Мехмед още много успехи!
koordinator на 19.11.2022 - 10:12 | 0 Коментари | Отпечатай

Конкурс „ЧРЕЗ ПРОСВЕТА ЗА БЪЛГАРИЯ“
koordinator на 15.11.2022 - 15:48 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини