СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ПРИЕМ СЛЕД СЕДМИ КЛАС - 2019/2020


koordinator на 24.06.2019 - 22:17 | 0 Коментари | Отпечатай

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПРИРОДОЗАЩИТА
ЙОАНА ПАВЛОВА С ГРАМОТА ЗА ОТЛИЧИЕ В XIII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПРИРОДОЗАЩИТА „МИМИ ПРАМАТАРОВА“ - 2019

„Ако имаше още такива места, щяхме да бъдем щастливи. Така и вие, и ние ще имаме дом. Мислете за нас! Не лишавайте и вашите деца от прелестите на пролетта, от птичите песни и от чистия въздух. Не им отнемайте безгрижното детство, спокойните дни и щастието да тичат из зелените поляни. Не отнемайте и нашия дом! Защото заедно градим бъдещето си и се нуждаем едни от други. Ние имаме нужда от природа, за да живеем спокойно, а вие - от нас и нашите песни. И ако се грижим едни за други, можем да направим това място по-добро за живеене.
Нека да възвърнем зеления облик на родината. Ние не можем да го направим без вас. Хора, вие можете! Спасете нас и природата. Спасете и себе си от гибел!“
Така завършва есето си „У дома“ Йоана Павлова от XВ клас на СУ „Отец Паисий“, с което участва в XIII Национален конкурс за природозащита „Мими Праматарова“ - 2019 и за което ù е присъдена грамота за отличие. Надпреварата за литературно есе е на тема: „Топлинни острови – градове градини“ и е насочена към ученици от средните училища на Република България, родени през периода 1 януари 2001 г. – 31 декември 2003 г. Темата на тазгодишния конкурс е базирана на климатичните промени, които са факт за цялата планета. Целта е учениците да разсъждават върху двата взаимосвързани аспекта на този сериозен проблем – повишаването на температурите в големите населени места – мегаполисите и нуждата от намаляване на емисиите на парниковите газове или как да се осигури повече зеленина в големите градове.
Организатори са Национален доверителен екофонд, Национален парк „Рила“ и Фондация „Екологичен форум плюс“.
Поздравяваме Йоана за постигнатия успех и й пожелаваме нови предизвикателства и покорени върхове!
Честито отличие!


koordinator на 19.06.2019 - 09:17 | 0 Коментари | Отпечатай

АСАМБЛЕЯ “ЗЕМЯТА НА ДЕЦАТА”
ПАИСИЕВЦИ СЪС СВОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА АСАМБЛЕЯ “ЗЕМЯТА НА ДЕЦАТА”

На 01.06.2019 На 1 юни 2019 се проведе първата и уникална по рода си Национална асамблея “Земята на децата”. Представител на СУ „Отец Паисий“ бе Нарин Метин Яшар от IXВ клас. За своето представяне с красива рисунка ученичката получи грамота, а училището - благодарствен адрес.
Организатор на инициативата е Асоциация “Дива Земя” с председател г-жа Ваня Ламбева. Събитието обедини всички области на България, които излъчиха свои представители на възраст 12-16 от почти всички градове на страната. Общия брой участници надхвърли очакванията по статистика има регистрирани 314 деца и младежи от цяла България! Събитието получи подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието, Столична община, Комисията за защита от дискриминация, Лайанс клуб София Витоша и много др. организации. Домакин на художествения пленер и спортните занимания бе Национална спортна академия „В. Левски”. С музика и аранжимент на Ясен Обретенов и текст на Пеньо Иванов, специално за асамблеята, е създаден химн, който Детски радио хор към БНТ изпълнява в деня на инициативата.


koordinator на 18.06.2019 - 14:32 | 0 Коментари | Отпечатай

БИНАРЕН УРОК - IX В КЛАС

БИНАРЕН УРОК - IX В КЛАС

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА / ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
Тема на иновацията: Делово писмо - Създаване на циркулярно писмо
Продължителност: два учебни часа.
Глобална цел: представяне, осмисляне, прилагане, усвояване, формиране и интегриране на знания, умения и компетентности от две различни образователни области с цел – решаване на общ проблем.
Цели и ценности:
• развиване на умения за откриване, извличане, тълкуване, осмисляне, презентиране и оценяване на информация от различни образователни области;
• формиране у учениците на убеждение за взаимосвързаност на учебните предмети и знанията за света около нас;
• систематизация и задълбочаване на знанията и обмена на тези знания при пренос на умения в нови области;
• осигуряване на позитивна и окуражаваща обучителна среда;
• създаване на условия за мотивирано практическо приложение и рационално използване на усвоени знания и умения; • усъвършенстване на комуникативно-познавателните умения;
• подобряване на езиковите компетентности;
• позитивна нагласа към ученето, насърчаване на четенето;
• конструктивно мислене, активност, оригиналност, творчески решения;
• повишаване на качеството на учебните постижения на учениците.
Методи:
• традиционни методи - лекция и беседа;
• иновативни методи: проектно – базиран подход;
• използване на информация от разнородни източници: традиционни и електронни;
• поетапно планирана практическа дейност;
• екипна работа между учители и ученици.
Ход на бинарния урок:
1. Въведение – поетапно поставяне на темата и основните цели на урока.
2. Представяне и идентифициране на темата/ проблема и план/ алгоритъм за изпълнение и в двете отделни образователни дисциплини.
3. Информационно осигуряване, практическа дейност.
4. Чек лист, поставяне на тема за ученически проект.
5. Рефлексия, коментар и оценка на напредъка.
6. Препоръки към учениците.
Последващи дейности:
Представяне на резултат/ краен продукт, защита на ученически проекти.
Преподавател: Звезделина Гечева – старши учител по БЕЛ; Светла Илчева – главен учител по ИТ.



koordinator на 04.06.2019 - 21:55 | 0 Коментари | Отпечатай

СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА

СЪВЕТЪТ НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД С ДВЕ ИНИЦИАТИВИ

През изминалата седмица по инициатива на единадесетокласничката Теодора Милушева - титуляр за област Кърджали към Държавната агенция за закрила на детето - ученици от СУ “Отец Паисий” и СУ “Йордан Йовков” се включиха в две събития.
Пешеходен поход "Здравословно и безопасно лято" с цел да информира за опасности, съществуващи около младите хора, и предпазването от тях, да провокира осъзнато търсене на здравословния начин на живот и здравословното мислене сред младежите, да ги информира за ползите от спорта и различните дейности сред природата. Около 150 ученици участваха в различни занимания и игри на открито.
Втората осъществена дейност бе свързана със света на професиите. "Карнавал на професиите" стартира с лекция за Слънчевата система и наблюдение на космически обекти и на слънчеви петна през телескоп. Така участниците се запознаха отблизо с професията на астронома и разгледаха Астрономическата обсерватория „Славей Златев“ - град Кърджали. Вълнуващи и забавни се оказаха проведените игри и занимания.
„Да се храним здравословно! Да спортуваме! Да бъдем активни! Да опознаваме света около нас с познания за любимите си професии!“ - призова Теодора Милушева, ученичка от XIБ клас на СУ „Отец Паисий“.




koordinator на 03.06.2019 - 08:16 | 0 Коментари | Отпечатай

105 ГОДИНИ



-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни ме



Забравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150








Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини