СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

„Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“
В СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали на 08.05.2021г./събота/ започват дейностите по проект „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“ финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“. Обучението на учителите е 48 академични часа и ще продължи три дни. Всеки учител ще получи три квалификационни кредита.
Понеделник /10.05.2021г./ е обявен за неучебен ден./Основание- чл.105, ал.4 от ЗУПО/
koordinator на 08.05.2021 - 21:21 Отпечатай

ЗАПОВЕД № РД-13-466 / 05.05.2021г.:

ЗАПОВЕД № РД-13-466 / 05.05.2021г.:
koordinator на 08.05.2021 - 21:19 Отпечатай

Фотоконкурс 2021

ФОТКОНКУРС: ФОТОКОНКУРС 2021 - ПРАВИЛА
koordinator на 26.04.2021 - 14:33 Отпечатай

ДОСТОЙНИ ПАИСИЕВЦИ В НАЦИОНАЛЕН КРЪГ „КЛЮЧЪТ НА МУЗИКАТА“

Традиционно възпитаници на СУ „Отец Паисий“ участват в Националното състезание „Ключът на музиката“, организирано от МОН. Съревнованието дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения от учебното съдържание по музика, като същевременно се оценяват и проявени творчески способности.
През месец февруари талантливи паисиевци се представиха блестящо в Областния кръг на музикалното състезание и завоюваха призови места:
Георги Светославов Гечев - VA клас, I място;
Габриела Пламенова Янкова - VIВ клас, III място;
Алмира Ибрахим Емин - VIIA клас, II място;
Мария Георгиева Павлова - XA клас, I място.
Поради епидемичната обстановка Националният кръг на олимпиадата се проведе за първи път по областни региони. Учениците, подготвени от преподавателя по музика Евгения Пейкова, показаха високи резултати и за пореден път представиха достойно училището и града ни в музикалната надпревара. Безапелационно нашите възпитаници успяха да достигнат успешен финал и да дообогатят непрестанно растящата колекция от музикални награди на СУ „Отец Паисий“.
Директорът на училището – г-н Златко Атанасов – връчи на изявилите се таланти грамоти и плакети „Ключ сол“ с пожелание да бъдат здрави и все така мотивирани в музикалния си път.
Поздравяваме отличилите се паисиевци за дарованията, труда и отговорността им! Пожелаваме им с музиката, която носят в себе си, да изразяват красотата на душата си и… да споделят това вълшебство със света!


koordinator на 26.04.2021 - 14:25 Отпечатай

ДЕНЯТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ В СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ“ - ГР. КЪРДЖАЛИ
Денят на Земята - 22 април - е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард жители на планетата. Обединяват се хора от различни прослойки – политици, държавници, различни организации, студенти, ученици и др., като се реализират различни дейности, с които да се подпомогне опазването на животинския и растителен свят на земното кълбо.
Пo традиция паисиевци се включват в инициативи, посветени на планетата ни. И тази година учениците в най-старото училище в Източните Родопи отбелязаха Деня на Земята с изложби, презентации, постерни сесии и дискусии.
Атанас Янков ,Oкан Юсуф и Сонер Мурат от 10. клас разработиха и представиха пред съучениците си презентации за опазване на единствения наш дом - Земята.10А и10В клас се включиха с интересни постери, ученици от 5Б клас подготвиха самостоятелна изложба от табла и макети.
Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е чиста и съхранена околна среда. Всички знаем, че опазването на природата е пряко свързано с обучението по природни науки.
В СУ „Отец Паисий“ обучението по тези предметни области се осъществява чрез профилиращи предмети. Дистанционните учебни часове протичат увлекателно, с интерактивни задачи, екипни и самостоятелни разработки, а присъствената форма предоставя възможностите на обновената училищна материална база: нтерактивни дъски, специализирани кабинети по биология и химия, смарт телевизор, учебна лаборатория, разполагаща с 13 работни места, оборудвани с микроскопи и нужната за съответните упражнения стъклария, микроскопски препарати и химикали, кът на учителя, електронен дисплей с възможности за използване на различни платформи: Moza Book, Уча.се и др.
Интересът към двете паралелки с биологична насоченост в гимназиален етап е голям. Подготовката по биология и химия дава възможност за прием в различни медицински специалности, дентална медицина, рехабилитатори, фармация, биотехнологии, молекулярна биология и др. Голяма част от учениците ни продължават образованието си в тези области и придобиват желани, търсени и модерни професии.
Учителите по природни науки имат богат професионален опит, квалификация и умения за работа в съвременни условия. Всички преподаватели от МО „Природни науки“ прилагат актуални подходи в обучението, бинарни и иновативни уроци, наблюдения, проекти. Превес имат творческите изяви, практически и експериментални занятия, заниманията по интереси.
Обучението по природни науки е задълбочен и интегриран процес, създава пълна картина на изучаваните процеси и явления. Днес и в двете форми на обучение: присъствена и дистанционна, часовете са интересни, иновативни, онагледени чрез използване на различни интернет технологии.
koordinator на 22.04.2021 - 21:20 Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини