СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

МИЛИЦА И МОМЧИЛ
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – КЛАСИРАНИ В ПРОЕКТ НА EUSTORY NEXT GENERATION ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018 Г. В БЕРЛИН

През месец декември 2017 г. уебразработката „По паважа на комунизма в град Кърджали“ на двама наши ученици – дванадесетокласничката Милица Гечева и десетокласника Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, бе класирана на трето място в Десетия юбилеен национален исторически конкурс - 2017 г. на фондация „Ценности” по темата: „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим”. Работата на нашите участници и техния научен ръководител - г-н Кирил Гогов - бе оценена на международно ниво и през май 2018 г. те бяха поканени да кандидатстват за среща на високо равнище: ЕUSTORY next generation, насрочена за периода 14 -19 ноември 2018 г. в Берлин.
Милица и Момчил в специална апликационна форма (с работен език – английски) трябваше да опишат своите занимания и интереси, да обосноват мотивацията си за участие в EUSTORY Symmit 2018 и чрез видео, снимка, колаж или литературна творба с кратко послание да разкрият какво за тях е мирът. Необходимо бе да посочат за какви работни ателиета кандидатстват, като се изискваше и защита на първото посочено желание чрез кратко есе.
Добрата новина пристигна днес. Милица Гечева и Момчил Димов са одобрени за срещата в Берлин през ноември тази година, като и двамата са класирани за първото посочено от тях желание. Момчил ще участва в семинар под формата на симулативна игра на тема: „How to end a war“ и ще търси възможните начини да бъде спряна една война, а темата, избрана от Милица - „War and peace cast in stone“, ще разглежда как войната и мирът през различните епохи са оставили своя отпечатък върху камък. Участието им включва и посещения на определени обекти, свързани с темата на отделните творчески ателиета и на проектната среща - “Making peace with history” ("Създавай мир с история"), а работният език е английски.
Заедно със 120 млади европейци, както и експерти от академичната общност, от областта на журналистиката, образованието и изкуствата, нашите ученици ще се съсредоточат върху процесите на вземане, водене на преговори и поддържане на мира в Европа, защото точно тя - историята - може да ни служи като отправна точка за международно общуване и разбиране.
Поздравяваме Милица, Момчил и г-н Кирил Гогов за поредното спечелено предизвикателство. Пожелаваме им да се взират в миналото, да преоткриват истините на настоящето и със светли стъпки да търсят и творят бъдеще!

koordinator на 10.07.2018 - 10:53 | 0 Коментари | Отпечатай

КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ В КОНКУРС НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

На 27 април (петък) 2018 г., Военноморският музей обяви резултатите от конкурса за историческо есе. Началото беше поставено на 12 февруари 2018 г. – деня, в който се навършват 150 години от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев, а краят на конкурса е обвързан със 130-ата годишнина от рождението на капитан-лейтенант Кирил Минков. Темите, по които участниците изпращаха своите разработки: „Един български флотоводец в изпитания и победи“ и „За героизма няма давност“, бяха свързани именно с тези две личности, оставили трайна диря в българската морска история.
Инициаторите на конкурса – директора на ВММ – д-р Мариана Кръстева и командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев - отправиха поздрав към всички участници.Отличените ученици получиха грамоти и книги, посветени на видни български военни дейци, специална значка и сувенири на Българските военноморски сили, както и безплатен семеен билет за всеки от участниците, с който те могат в рамките на една календарна година да посетят Националния военноисторически музей в София и неговите три филиала – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Пловдив. Част от наградата е разходка с катер на Военноморските сили. От СУ „Отец Паисий“ за отлично представяне бе класиран Момчил Трянов Димов от 10Б клас.
Поздравяваме него и ръководителят му – г-н Кирил Гогов – и им желаем да преоткриват и в бъдеще пътя към успеха, който няма давност и оставя след себе си само пълноценни и градивни следи!
Предлагаме на Вашето внимание есето "За героизма няма давност (капитан-лейтенант Кирил Минков)" с автор Момчил Димов на 16 г., представил се отлично на конкурса за исторически есета, завършил в края на април 2018 г.

koordinator на 04.07.2018 - 15:01 | 0 Коментари | Отпечатай

„ЕЛА, СПОРТУВАЙ С МЕН!“
МАЖОРЕТНИЯТ СЪСТАВ ПРИ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ОТКРИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ПОД НАДСЛОВ „ЕЛА, СПОРТУВАЙ С МЕН!“

Нa 30 юни стартира двудневния футболен турнир на Сдружение "Омега" под надслов "Ела, спортувай с мен!". Събитието беше открито с атрактивно шоу от мажоретния състав "Фаворитки" към СОУ "Отец Паисий". Областният управител Никола Чанев и организаторите приветстваха и пожелаха спортна и честна игра на младите футболисти, с което дадоха официален старт на турнира. В него се включиха 10 отбора от региона.
Спортното дерби е част от проект "Ела, спортувай с мен!", който се реализира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за Хазарта, чл. 10А и е финансиран от Министерство на младежта и спорта.
Със старта на третото издание на младежкия футболен турнир "Ела, спортувай с мен" всички присъстващи се насладиха на страхотен футбол и прекрасни изпълнения на мажоретния състав при СУ “Отец Паисий“ .

koordinator на 04.07.2018 - 09:51 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ
ПАИСИЕВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ

На 26 юни с флашмоб под надслов „Изборът е в твоите ръце“ в Градската градина в Кърджали млади хора от Младежки клуб към Общинския съвет по наркотични вещества, ученици от СУ”Отец Паисий” и СУ ”П. Р. Славейков”, както и много граждани отбелязаха Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици.
Организатори на нестандартната проява бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в Кърджали.
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали работи целогодишно по специална програма за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици. Формите са най-разнообразни – срещи, дискусии, акции, литературни конкурси, кинолектории и др. Паисиевци с интерес и желание се включват и участват в различните прояви.

koordinator на 04.07.2018 - 09:45 | 0 Коментари | Отпечатай

ТЕНИС КЛУБ „ОРФЕЙ“
СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ ТЕНИС КЛУБ „ОРФЕЙ“ - КЪРДЖАЛИ И СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ПРЕМЕРИХА СИЛИ В ТУРНИР В ОРЕСТИАДА

Състезатели от тенис клуб „Орфей“ - Кърджали и СУ "Отец Паисий" за пореден път премериха сили със свои колеги на турнир в гръцкия град Орестиада, съобщи треньорът Христо Чобанов.
Състезанието бе организирано от Балканската тенис верига и в него се включиха четири български клуба, и два тима от Турция и шест от домакина Гърция. След оспорвани двубои кърджалийският тенисист Ерен Ердинч спечели турнира във възрастовата група до 14 години, Мартина-Йоанна Чобанова стана втора при по-големите, до 16 години, а Стефан Кадънков игра на четвъртфинал.
Честита победа!

koordinator на 04.07.2018 - 09:40 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини