СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ПЪРВА КОПКА
ПЪРВА КОПКА - ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ОБНОВЕНА СГРАДА И МОДЕРНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"

На 18.07.2018 г. с официална церемония „Първа копка” в СУ „Отец Паисий” бе поставен символичен старт на строително-ремонтните дейности в училищната сграда. Кметът на общината - инж. Хасан Азис - и директорът на училището - г-н Златко Атанасов залепиха първата санираща плоскост на фасадата на училището, поставяйки началото на най-голямата инвестиция в историята на най-старото учебно заведение в Кърджали.
С кратка музикална програма, изнесена от ученици на СУ „Отец Паисий”, официално стартира основният ремонт и въвеждането на предвидените мерки за енергийна ефективност. Строително-монтажните работи се реализират по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”.
На церемонията присъстваха общински съветници, служители от общината, г-жа Ангелина Костова от Регионално управление по образованието, учители, родители, представители на фирмата изпълнител и журналисти. Ръководителят на проекта - заместник-кметът инж. Катя Митовска - благодари на екипа, разработил проекта и изготвил необходимата проектна документация.
"Изключително съм развълнувана, защото това е моето училище, училището на съпруга ми и на моите деца. Нека всички да проявим търпение по време на ремонта. Нека пожелаем на строителите всичко да върви по график, за да можем след няколко месеца да се поздравим с изцяло обновена сграда.", каза тя.
В свое обръщение към всички присъстващи Директорът на СУ "Отец Паисий" - г-н Златко Атанасов - сподели: "За мен днес е един прекрасен ден, хубав ден за нашата институция СУ „Отец Паисий”, ден, чакан от много години. Ремонтът и обновяването на сградата ще дадат много нови възможности на нашето учебно заведение. При реализацията на проекта предстои обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно игрище, подмяна на обзавеждането. Може би виждате за последен път сградата в този вид. Това е инвестиция за бъдещите поколения, която ще я има и след нас. СУ „Отец Паисий” ще се превърне в едно модерно, съвременно училище от европейски мащаб. На този ден се поставя началото на най-голямата инвестиция, правена на територията на нашето училище, откакто е създадено."
"Приоритет на приоритетите в община Кърджали е образованието. Приоритет на приоритетите за мен като кмет са нашите деца и високите стандарти, които трябва да осигурим за тях.", подчерта инж. Хасан Азис в своето изказване.
По думите му общината прави най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура през последните петдесет години. "Инвестиционната програма, която община Кърджали реализира по Оперативна програма „Региони в растеж” е за 21 млн. лева. Тези пари можеха да отидат за ремонт на улици и паркове и за други инфраструктурни обекти. 14 млн. лева от тях отделихме за образованието, т.е. 7 0 процента от целия ресурс, за да имат нашите деца най-добрите условия за обучение и нашите преподаватели най-добрите условия за работа.", уточни кметът.
И така... нека преобразяването на училището ни започне сега...
Леко и успешно да бъде!

koordinator на 20.07.2018 - 09:03 Отпечатай

МИЛИЦА И МОМЧИЛ
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – КЛАСИРАНИ В ПРОЕКТ НА EUSTORY NEXT GENERATION ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018 Г. В БЕРЛИН

През месец декември 2017 г. уебразработката „По паважа на комунизма в град Кърджали“ на двама наши ученици – дванадесетокласничката Милица Гечева и десетокласника Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, бе класирана на трето място в Десетия юбилеен национален исторически конкурс - 2017 г. на фондация „Ценности” по темата: „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим”. Работата на нашите участници и техния научен ръководител - г-н Кирил Гогов - бе оценена на международно ниво и през май 2018 г. те бяха поканени да кандидатстват за среща на високо равнище: ЕUSTORY next generation, насрочена за периода 14 -19 ноември 2018 г. в Берлин.
Милица и Момчил в специална апликационна форма (с работен език – английски) трябваше да опишат своите занимания и интереси, да обосноват мотивацията си за участие в EUSTORY Symmit 2018 и чрез видео, снимка, колаж или литературна творба с кратко послание да разкрият какво за тях е мирът. Необходимо бе да посочат за какви работни ателиета кандидатстват, като се изискваше и защита на първото посочено желание чрез кратко есе.
Добрата новина пристигна днес. Милица Гечева и Момчил Димов са одобрени за срещата в Берлин през ноември тази година, като и двамата са класирани за първото посочено от тях желание. Момчил ще участва в семинар под формата на симулативна игра на тема: „How to end a war“ и ще търси възможните начини да бъде спряна една война, а темата, избрана от Милица - „War and peace cast in stone“, ще разглежда как войната и мирът през различните епохи са оставили своя отпечатък върху камък. Участието им включва и посещения на определени обекти, свързани с темата на отделните творчески ателиета и на проектната среща - “Making peace with history” ("Създавай мир с история"), а работният език е английски.
Заедно със 120 млади европейци, както и експерти от академичната общност, от областта на журналистиката, образованието и изкуствата, нашите ученици ще се съсредоточат върху процесите на вземане, водене на преговори и поддържане на мира в Европа, защото точно тя - историята - може да ни служи като отправна точка за международно общуване и разбиране.
Поздравяваме Милица, Момчил и г-н Кирил Гогов за поредното спечелено предизвикателство. Пожелаваме им да се взират в миналото, да преоткриват истините на настоящето и със светли стъпки да търсят и творят бъдеще!

koordinator на 10.07.2018 - 10:53 | 0 Коментари | Отпечатай

КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ В КОНКУРС НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

На 27 април (петък) 2018 г., Военноморският музей обяви резултатите от конкурса за историческо есе. Началото беше поставено на 12 февруари 2018 г. – деня, в който се навършват 150 години от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев, а краят на конкурса е обвързан със 130-ата годишнина от рождението на капитан-лейтенант Кирил Минков. Темите, по които участниците изпращаха своите разработки: „Един български флотоводец в изпитания и победи“ и „За героизма няма давност“, бяха свързани именно с тези две личности, оставили трайна диря в българската морска история.
Инициаторите на конкурса – директора на ВММ – д-р Мариана Кръстева и командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев - отправиха поздрав към всички участници.Отличените ученици получиха грамоти и книги, посветени на видни български военни дейци, специална значка и сувенири на Българските военноморски сили, както и безплатен семеен билет за всеки от участниците, с който те могат в рамките на една календарна година да посетят Националния военноисторически музей в София и неговите три филиала – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Пловдив. Част от наградата е разходка с катер на Военноморските сили. От СУ „Отец Паисий“ за отлично представяне бе класиран Момчил Трянов Димов от 10Б клас.
Поздравяваме него и ръководителят му – г-н Кирил Гогов – и им желаем да преоткриват и в бъдеще пътя към успеха, който няма давност и оставя след себе си само пълноценни и градивни следи!
Предлагаме на Вашето внимание есето "За героизма няма давност (капитан-лейтенант Кирил Минков)" с автор Момчил Димов на 16 г., представил се отлично на конкурса за исторически есета, завършил в края на април 2018 г.

koordinator на 04.07.2018 - 15:01 | 0 Коментари | Отпечатай

„ЕЛА, СПОРТУВАЙ С МЕН!“
МАЖОРЕТНИЯТ СЪСТАВ ПРИ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ОТКРИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ПОД НАДСЛОВ „ЕЛА, СПОРТУВАЙ С МЕН!“

Нa 30 юни стартира двудневния футболен турнир на Сдружение "Омега" под надслов "Ела, спортувай с мен!". Събитието беше открито с атрактивно шоу от мажоретния състав "Фаворитки" към СОУ "Отец Паисий". Областният управител Никола Чанев и организаторите приветстваха и пожелаха спортна и честна игра на младите футболисти, с което дадоха официален старт на турнира. В него се включиха 10 отбора от региона.
Спортното дерби е част от проект "Ела, спортувай с мен!", който се реализира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по Закона за Хазарта, чл. 10А и е финансиран от Министерство на младежта и спорта.
Със старта на третото издание на младежкия футболен турнир "Ела, спортувай с мен" всички присъстващи се насладиха на страхотен футбол и прекрасни изпълнения на мажоретния състав при СУ “Отец Паисий“ .

koordinator на 04.07.2018 - 09:51 | 0 Коментари | Отпечатай

ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ
ПАИСИЕВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОТИЦИТЕ

На 26 юни с флашмоб под надслов „Изборът е в твоите ръце“ в Градската градина в Кърджали млади хора от Младежки клуб към Общинския съвет по наркотични вещества, ученици от СУ”Отец Паисий” и СУ ”П. Р. Славейков”, както и много граждани отбелязаха Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици.
Организатори на нестандартната проява бяха Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център в Кърджали.
Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали работи целогодишно по специална програма за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици. Формите са най-разнообразни – срещи, дискусии, акции, литературни конкурси, кинолектории и др. Паисиевци с интерес и желание се включват и участват в различните прояви.

koordinator на 04.07.2018 - 09:45 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини