СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Кукления театър в Кърджали
СУ "Отец Паисий"-
Кърджали
На сцената на Кукления театър в Кърджали
на 14.04.2024г. в 17,30ч.
представя
"Къщовник"-
по български народни приказки
Заповядайте!
Ръководител на театралната школа на
СУ "Отец Паисий"-
Маринела Драгомирова

koordinator на 08.04.2024 - 22:00 | 0 Коментари | Отпечатай

ОЛИМПИАДАТА ПО ФИЛОСОФИЯ

Достойно представяне на дванадесетокласника Павел Милев на Олимпиадата по философия


Достойно се представи зрелостникът на „Паисий“ Павел Милев на Националната олимпиада по философия, провела се в последните дни на месец март в Копривщица. Павел  е единият от двамата ученици от област Кърджали, допуснати до Националния кръг на състезанието. До този трети етап на надпреварата са класирани 72 ученици от  общо 1086 участвали в общинските и областни надпревари.  С разсъжденията си в своето есе върху фрагмента на Спиноза „Законите, които се създават във връзка с умозрителни въпроси, са напълно безсмислени.“ Павел зае 12-тото място в крайното класиране.
Националната олимпиада по философия  се организира и провежда ежегодно в три кръга – общински, областен и национален – по график, определен от МОН. За участие в олимпиадата по философия се допускат всички ученици от VIII – XII клас, които се състезават в две възрастови групи: първа възрастова група VIII – X клас и втора възрастова група XI - XII клас. Национална
комисия, в която се включват представители на академичната общност, учители и експерти оценява работите на състезателите и подрежда класирането.

Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява за успеха и достойното представяне Павел и неговият преподавател по философия Елена Михайлова и им пожелава много успехи!

koordinator на 07.04.2024 - 20:46 | 0 Коментари | Отпечатай

ТРИ ПОРЕДНИ НАДПРЕВАРИ И В НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСИ

В ТРИ ПОРЕДНИ НАДПРЕВАРИ И В НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСИ ПАИСИЕВЦИ ДЕМОНСТРИРАХА ОТЛИЧНИТЕ СИ ЗНАНИЯ  ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

По традиция възпитаниците на най-старото училище в Кърджали печелят челни места в национални състезания по математика, информатика и природни науки, но постиженията им в сферата на българския език и литературата също са без конкуренция. С изключителни успехи по български език и литература може да се похвали школото тази година - паисиевци показаха отлични знания по  български език и литература  в три поредни състезания и доказаха, че когато се съчетаят труд, упоритост  и талант, отличните резултати не закъсняват.
Най-престижното състезание, свързано с българския език и литературата в страната, е Олимпиадата по БЕЛ. Тя се организира ежегодно от Министерство на образованието на Република България и  се провежда в три кръга: общински, областен и национален.
За участие в националния й кръг двама от тримата класирани ученици от Кърджали са възпитаниците на  СУ „Отец Паисий“ Мерве Мустафа Ремзи от 7. б клас и Александър Александров  от 9.б клас, а  Михаела Солучкова от 9.а клас е  с трети резултат на областния кръг.  Мерве и Александър ще премерят сили с олимпийците от цялата страна на 7 април  в Хисаря, когато ще се проведе националния кръг на надпреварата.
Учителите по български език  на Мерве и Алекс Станка Стамова  и Звезделина Гечева не крият гордостта си: „Мерве е отлична ученичка, притежава трайни навици за учене, усърдие и постоянство. Инициативна и отговорна, с подчертан интерес към българския език и литературата, тя активно участва в конкурси, състезания, олимпиади,  проекти. Настоящият й успех не е изненада, той е резултат от постоянство, амбиция и самодисциплина.  През годините е постигала високи резултати - класиране на Национален кръг на състезанието „ Стъпала на знанието“ и достойно представяне в „ „Любословие“. – казва Станка Стамова, а Звезделина Гечева споделя: „Александър е пример за упорит труд, системност, задълбочени аналитични умения, трудолюбие и любознателност, съчетани с талант, мечти и дръзновение. Успехите му в областта на езика и литературата доказват всичко това. За втора поредна година е класиран на първо място в своята възрастова група в Националното състезание по български език и литература „Любословие“, а в "Стъпала на знанието" е финалист: предстои участието му в последния етап на съревнованието през месец май.  Алекс е момче с невероятен творчески устрем и съзидателна енергия, участва в не едно състезание и в надпреварите демонстрира задълбочени познания, отлични езикови умения, асоциативно, логическо и творческо мислене.“
Отлично бе представянето на паисиевци и в още две национални състезания по български език – „Стъпала на знанието“ и „Любословие“.
В тринадесетото издание на националното състезание по български език и литература „Любословие” Александър Александров  от 9.б клас заема I място, на  II място е Габриела Янкова от 9.а, а Георги Димитров от 9.а и Радост Николаева Колева от 10.а са на IV място.
„Стъпала на знанието“ е инициатива на сдружението „Десет книги” и се провежда в три кръга. Повечето от участвалите паисиевци  успешно преминаха първите два кръга и това им даде възможност да участват и в последния етап от състезанието.  Класирани за националния кръг са петокласниците с преподавател Веселина Кючукова: Гюлара Методиева, Деяна Христова, Ева Славкова, Еда Сейдахмед, Елица Петкова, Енисе Сали, Ростислава Бояджиева и Теодора Тодорова; седмокласниците с преподавател Станка Стамова: Мерве Ремзи, Никола Калчев, Габриела  Вълчева, София  Иванова, Ниляй Сали; осмокласниците и деветокласниците на Звезделина Гечева Александра Найденова, Арда Халибрям, Габриела Чилингирова, Александър Александров и Габриела Янкова; десетокласниците с преподавател Светлана Йовчева Жанет Митева, Лъчезар Панов и Синем Шериф; единадесетокласниците на Светлана Йовчева и Красимира Георгиева Виктория Величкова, Джансу Аптикадир, Дуйгу Шахин, Емел Хасан, Есра Халил, Неше Юсеин и зрелостниците с преподавател Красимира Георгиева  Йекта Аптурахман и Павел Милев. Много добре се представиха и Александра Найденова, Георги Гечев и Стефания Илиева от 8.а клас и Арзу Али от 9.а клас.
Силно  бе присъствието на паисиевци и на творческата сцена -  младите   творци на „Паисий“  отново се наредиха на челните места в различни литературни конкурси. В Националния конкурс за създаване на авторски текст на тема: „Мечтите се сбъдват” грамоти получиха Габриела Янкова от 9.а клас и Александра Найденова – 8.а клас, а текстовете на двете момичета са част от сборник, издаден от организаторите на I Национален конкурс за създаване на авторски текст на тема: „Мечтите се сбъдват”.  За Габриела това не е единствения успех на литературната сцена. Нейният талант е оценен и   от националните конкурси „Завещано от Апостола“  - тя заема I място и  е единственият класиран  участник от област Кърджали; в Националния ученически конкурс, посветен на 1 ноември – Деня на народните будители, обявен от община Димитровград, Габриела Янкова печели II място във възрастова група VIII – XII клас с разработка на тема: „Трудният път на пробуждането“; в Националния конкурс „Народни будители“- 2023, обявен от хасковския Младежки център Габи се нарежда на III място с презентацията си във втора възрастова група (VIII – XII клас).
СУ „Отец Паисий“ поздравява всички отличени ученици и техните учители, пожелава им все така достойно да представят себе си, училището и града на национално поприще.

koordinator на 07.04.2024 - 20:41 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗВЪНЧЕТАТА НА „ПАИСИЙ“ С ДВЕ ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ

ЗВЪНЧЕТАТА НА „ПАИСИЙ“ С ДВЕ ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ

На тържествена церемония в присъствие на ученици, родители и гости директорът на СУ „Отец Паисий“ Златко Атанасов връчи награди за достойно и отлично представяне на национален форум на вокална група" Звънче" и солисти  - те участваха в Четвъртия национален конкурс за рецитиране на патриотично стихотворение „Аз съм българче“.
Над 1100 деца от цяла България на възраст от 5 до 18 години участваха в конкурса, посветен на 146 години от Освобождението на България.
Отличени с грамоти са Никола Славов – 1.д клас, Деметра Ташкова – 1.б клас, Николина Ташкова- 5.е клас и Габриела Янкова от 9.а клас!
За достойното и отлично представяне младите таланти получиха грамоти за индивидуалните изпълнения на стихотворенията и грамота за Вокалната група, грамота получи и ръководителят на групата Евгения Пейкова за патриотично възпитание.   
Поредно международно участие на Вокално-фолклорна група "Звънче“  бе присъствието им на Международния онлайн фестивал конкурс "Добре дошли в Англия". Лондон бе  поредното място за изява на нашите ученици, които демонстрираха своите артистични заложби заедно с  участници от 20 други държави. Звънчетата ни завоюваха дипломи и 2-ро място, благодарствено писмо за ръководителя Евгения Пейкова и диплом  за Вокалната група!
Състав на групата: Деметра Ташкова -1.б, Никола Славов -1.д, Кристиан Сербезов - 2.г, Жесмина Найденова- 3.в, Дилем Али – 2.а, Елия Накева – 6.в, Денис Еминов – 6.в, Александрина Колева – 6.в, Нил-Су Кенан Керимоглу – 6.в, Николина Ташкова – 5.е, Георги Димитров - 9.а, Габриела Янкова -9.а, Христо Караманолов – 10.б клас.
Нил-Су Кенан Керимоглу  се класира в направление „Инструментално изкуство“ на първо място.
Поздравления за всички талантливи участници!
Текст и снимки: Даниела Пашова

koordinator на 07.04.2024 - 20:27 | 0 Коментари | Отпечатай

Националното състезание „Ключът на музиката“

Успешно участие на наши ученици в Националното състезание „Ключът на музиката“

Състезанието се проведе в град Пловдив в АМТИИ за поредна година! В областния кръг участваха 8 ученици от СУ "Отец Паисий". Отлични резултати показаха следните ученици: Теодора Тодорова и Николай Ангелов от 5.е клас, Юлия Гочева от 6.в клас и Мерве Ремзи от 7.б клас. Призови места завоюваха:
първо място - Нил-Су Кенан Керимоглу от 6.в клас;
второ място - Денис Еминов от 6.в клас;
първо място - Николина Ташкова от 5.е клас;
първо място - Христо Караманолов от 10.б клас.
Нашите финалисти грабнаха ключът на музиката!
Поздравления за всички, които показаха своите умения и знания по музика в надпреварата от цяла България!
Текст и снимки: Даниела Пашова

koordinator на 07.04.2024 - 20:21 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини