СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ПАИСИЕВЦИ ПРЕДСТАВЯТ „СЪВРЕМЕННАТА ХИМИЯ“
ПАИСИЕВЦИ ПРЕДСТАВЯТ „СЪВРЕМЕННАТА ХИМИЯ“ В ЗАКЛЮЧИТЕЛEН ФОРУМ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

На 02.10.2018 г. в Дома на културата в град Кърджали се проведе заключителeн Форум на добри практики за отчитане на резултатите и изпълнението на целите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности - Твоят час", съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез Оперативна програма ”Наука и образование за интелигентен растеж”.
Учениците от 12Б клас Георги Дичев, Кирил Добрев и Михаела Фотева от СУ “Отец Паисий“ презентираха своя интересен проект “Съвременната химия“ и разкриха моменти от обучителната проектна работа, свързани с посещения и практически дейности в Трансграничен изследователски център “Околна среда и здраве“, Пречиствателна станция, Гражданска защита, Пожарна безопасност и защита на населението, Агроаптека, Аптека, Цех за закуски, Цех за сладкарски изделия и др.
С естествено поведение и много добри презентаторски умения водещите Михаела, Георги и Кирил създадоха непринудена атмосфера и споделиха с присъстващите как заниманията по проекта осмислят свободното им време, провокират допълнителен интерес у тях и развиват творческия им потенциал.
На събитието присъстваха г-н Гроздан Колев – началник на РУО Кърджали, експерти от София, членове на Съвета по проекта, педагози и представители на местната общественост. Показаните знания и умения и начинът на поднасяне на информацията впечатлиха присъстващите на изявата.
Към нашите участници и техния ръководител - г-жа Галина Балабанова - бяха отправени специални поздравления и пожелания за бъдещи успехи.

koordinator на 03.10.2018 - 11:52 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТКРИВАНЕ НА 2018 - 2019 УЧЕБНА ГОДИНА
ОТКРИВАНЕ НА 2018 - 2019 УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

В календара ни има една дата, която не е отбелязана като празник, на която се сбогуваме с лятото и празнуваме началото на новата учебна година… Първият учебен ден! Всеки от нас си спомня с радост и вълнение за него... Всяко човешко сърце тупти възторжено и лудо при зова на първия училищен звънец, при спомена за изминалите ученически години - различни, напрегнати, трудни, лесни, интересни, но даващи ни сила и надежда за добро бъдеще!
С много настроение и усмивки премина тържеството, посветено на този ден, в най-старото учебно заведение в Източните Родопи. В старата сграда на училището, днес сграда на Бизнес инкубатора, преди 105 години в града ни с 12 ученици, няколко чина, една черна дъска, една маса и една учителка нашето училище започва живота си. Днес СУ „Отец Паисий” откри своята нова учебна година отново там.
Има нещо много силно в усещането старо и ново да се вплитат в едно, за да изградят бъдеще. В необичайна обстановка и текущи ремонтни дейности, предвещаващи обновена училищна визия, традицията бе спазена. С танц на мажоретния състав, с богата програма, ключ на знанието, предаден от второкласник на първокласничка, и преминаване на първолаците през символична шестица бе открита 2018 - 2019 учебна година.
За първия учебен ден бяха отправени приветствия от Председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, от името на Областния управител – Никола Чанев, Кмета на община Кърджали – инженер Хасан Азис – и Регионално управление на образованието.
Минават години, времето следва неумолимо своя ход, но и до ден днешен най-голямата сила на човека е знанието.
Скъпи първокласници, добре дошли във вълнуващия свят на нашето училище! Очаква Ви едно пътешествие, което невинаги ще прилича на приказка, невинаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Бъдете любознателни, мечтайте смело, бъдете малки творци! Уважаеми родители, вече сте част от голямото семейство на СУ „Отец Паисий“. Благодарим Ви за доверието!
Скъпи паисиевци, използвайте всяка минута, всеки урок, всеки учител, всяко домашно, всеки миг на гняв или вдъхновение, за да трупате знания, с които да можете и успявате! На добър час! Светла и успешна учебна година!
Повече информация и видеорепортаж от първия учебен ден в СУ „Отец Паисий“ можете да видите в емисия новини от 17.09.2018 г. на Телевизия „Източни Родопи“, като последвате приложения линк:
https://www.facebook.com/tv.iztochni.rodopi/videos/246268126081166/?fb_dtsg_ag=AdyDpYmq-o-XAdzzDvd4pXB81ay1C_wjxYdhofNCOLQQDA%3AAdwU5f4-Y_XLc-UAv_KFKr_r9BsklRRqkJHbqmUJCSA4Fw
koordinator на 18.09.2018 - 09:58 | 0 Коментари | Отпечатай

НАЧАЛО НА 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА!

„Свърши като филм доброто лято, ненадейно тръгна си от тук, както тръгват ято подир ято, птиците да дирят своя юг.
Но звънчето вика ни обратно, властно ни зове да влезем в клас: Свърши междучасието лятно, почва новият учебен час!“
Скъпи ученици, учители, родители и гости,
Тържественото откриване на учебната година ще се състои на 17.09.2018 г. от 9.00 ч. пред сградата на Бизнесинкубатора.
Заповядайте!

koordinator на 12.09.2018 - 21:18 Отпечатай

ПЪРВА КОПКА
ПЪРВА КОПКА - ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ОБНОВЕНА СГРАДА И МОДЕРНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"

На 18.07.2018 г. с официална церемония „Първа копка” в СУ „Отец Паисий” бе поставен символичен старт на строително-ремонтните дейности в училищната сграда. Кметът на общината - инж. Хасан Азис - и директорът на училището - г-н Златко Атанасов залепиха първата санираща плоскост на фасадата на училището, поставяйки началото на най-голямата инвестиция в историята на най-старото учебно заведение в Кърджали.
С кратка музикална програма, изнесена от ученици на СУ „Отец Паисий”, официално стартира основният ремонт и въвеждането на предвидените мерки за енергийна ефективност. Строително-монтажните работи се реализират по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”.
На церемонията присъстваха общински съветници, служители от общината, г-жа Ангелина Костова от Регионално управление по образованието, учители, родители, представители на фирмата изпълнител и журналисти. Ръководителят на проекта - заместник-кметът инж. Катя Митовска - благодари на екипа, разработил проекта и изготвил необходимата проектна документация.
"Изключително съм развълнувана, защото това е моето училище, училището на съпруга ми и на моите деца. Нека всички да проявим търпение по време на ремонта. Нека пожелаем на строителите всичко да върви по график, за да можем след няколко месеца да се поздравим с изцяло обновена сграда.", каза тя.
В свое обръщение към всички присъстващи Директорът на СУ "Отец Паисий" - г-н Златко Атанасов - сподели: "За мен днес е един прекрасен ден, хубав ден за нашата институция СУ „Отец Паисий”, ден, чакан от много години. Ремонтът и обновяването на сградата ще дадат много нови възможности на нашето учебно заведение. При реализацията на проекта предстои обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно игрище, подмяна на обзавеждането. Може би виждате за последен път сградата в този вид. Това е инвестиция за бъдещите поколения, която ще я има и след нас. СУ „Отец Паисий” ще се превърне в едно модерно, съвременно училище от европейски мащаб. На този ден се поставя началото на най-голямата инвестиция, правена на територията на нашето училище, откакто е създадено."
"Приоритет на приоритетите в община Кърджали е образованието. Приоритет на приоритетите за мен като кмет са нашите деца и високите стандарти, които трябва да осигурим за тях.", подчерта инж. Хасан Азис в своето изказване.
По думите му общината прави най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура през последните петдесет години. "Инвестиционната програма, която община Кърджали реализира по Оперативна програма „Региони в растеж” е за 21 млн. лева. Тези пари можеха да отидат за ремонт на улици и паркове и за други инфраструктурни обекти. 14 млн. лева от тях отделихме за образованието, т.е. 7 0 процента от целия ресурс, за да имат нашите деца най-добрите условия за обучение и нашите преподаватели най-добрите условия за работа.", уточни кметът.
И така... нека преобразяването на училището ни започне сега...
Леко и успешно да бъде!

koordinator на 20.07.2018 - 09:03 Отпечатай

МИЛИЦА И МОМЧИЛ
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – КЛАСИРАНИ В ПРОЕКТ НА EUSTORY NEXT GENERATION ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018 Г. В БЕРЛИН

През месец декември 2017 г. уебразработката „По паважа на комунизма в град Кърджали“ на двама наши ученици – дванадесетокласничката Милица Гечева и десетокласника Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, бе класирана на трето място в Десетия юбилеен национален исторически конкурс - 2017 г. на фондация „Ценности” по темата: „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим”. Работата на нашите участници и техния научен ръководител - г-н Кирил Гогов - бе оценена на международно ниво и през май 2018 г. те бяха поканени да кандидатстват за среща на високо равнище: ЕUSTORY next generation, насрочена за периода 14 -19 ноември 2018 г. в Берлин.
Милица и Момчил в специална апликационна форма (с работен език – английски) трябваше да опишат своите занимания и интереси, да обосноват мотивацията си за участие в EUSTORY Symmit 2018 и чрез видео, снимка, колаж или литературна творба с кратко послание да разкрият какво за тях е мирът. Необходимо бе да посочат за какви работни ателиета кандидатстват, като се изискваше и защита на първото посочено желание чрез кратко есе.
Добрата новина пристигна днес. Милица Гечева и Момчил Димов са одобрени за срещата в Берлин през ноември тази година, като и двамата са класирани за първото посочено от тях желание. Момчил ще участва в семинар под формата на симулативна игра на тема: „How to end a war“ и ще търси възможните начини да бъде спряна една война, а темата, избрана от Милица - „War and peace cast in stone“, ще разглежда как войната и мирът през различните епохи са оставили своя отпечатък върху камък. Участието им включва и посещения на определени обекти, свързани с темата на отделните творчески ателиета и на проектната среща - “Making peace with history” ("Създавай мир с история"), а работният език е английски.
Заедно със 120 млади европейци, както и експерти от академичната общност, от областта на журналистиката, образованието и изкуствата, нашите ученици ще се съсредоточат върху процесите на вземане, водене на преговори и поддържане на мира в Европа, защото точно тя - историята - може да ни служи като отправна точка за международно общуване и разбиране.
Поздравяваме Милица, Момчил и г-н Кирил Гогов за поредното спечелено предизвикателство. Пожелаваме им да се взират в миналото, да преоткриват истините на настоящето и със светли стъпки да търсят и творят бъдеще!

koordinator на 10.07.2018 - 10:53 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини