СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Какво научихте
Освобождението на Кърджали

ПЪРВА НАГРАДА НА МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Нил-Су Кенан Керимоглу от „Паисий“ грабна първа награда на международен музикален фестивал, в Румъния

Изкуството музика е абстрактно, то притежава ключ към всяко човешко сърце, което е любимо на малки и големи паисиевци. С него те радват, творят и побеждават. Участията им в различни музикални състезания, конкурси и фестивали са доказателство за това.
С диплома и първо място бе удостоена ученичката от 4б клас  Нил – Су Кенан Керимоглу. Изучава тънкостите на пианото от седем годишна възраст. Възпитаничка е на ДЕЦ „Дино“ школа по пиано с преподавател госпожа Светла Дамакова, при ПУ Филиал „Любен Каравелов“ – гр. Кърджали. Талантливата Нил–Су е победителка с уникалното си изпълнение на пиано, завоюва престижното първо място във фестивала, провеждащ се в гр. Арад – Румъния.
Участва с две произведения и в номинация инструментално изкуство-солист във възрастова категория 11-12 годишни.
  1. Joseph Haydn - SONATA in G major HOB.XVI:8
  2. L.V.Beethoven - WALTZ IN E FLAT MAJOR Wo084.
Фестивалът LiveMuseArt се организира от LiveMuseArt Academy (частно училище с великолепни резултати през годините) от 2016 г. и се провежда ежегодно до началото на пандемията в гр. Арад, Румъния. Във всяко издание на фестивала участват около 400 участника от цял свят. Основната цел на фестивала е да открива и насърчава млади таланти за преследват мечтите си и да изградят музикална кариера.
Директорът на фестивала - Аделина Русу е известна пианистка с множество и страхотни резултати през годините. Тя решава да създаде фестивала, за да насърчи музикалното образование в нейната родна страна Румъния. В изданието на фестивала през 2022 година участваха участници от цял свят благодарение на платформата на ЕАФФ и възможността за провеждане на събития онлайн, който спомага на участници от цял свят да участват във фестивала без ограничения. Журито е съставено от музиканти и преподаватели по музика. Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали  - ЕАФФ е основана през 2007 година в старинната столица на България – Велико Търново. Нейна основна цел е съхранение, развитие и популяризиране на фолклора на отделните европейски народи чрез фестивали и използване на съвременните телевизионни, компютърни и други информационни технологии.
Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАФФ е oфициален партньор на ЮНЕСКО под номер No. NGO-90338.
Ученичката има постижения и в други конкурси:
  1. Първо място и златен медал от „Е – фест“ 2021г България.
  2. Първо място "Prize Audience Award"-(награда на публиката) от " International Grand Misic Kompetition"-2021 Русия/ Москва.
  3. Трето място от национален фестивал на школите по изкуства – конкурс за млади инструменталисти 2019г, народно читалище „Христо Ботев“ гр. Пловдив;
Истински и реални са музикалните постижения на паисиевци под ръководството на госпожа Пейкова, наградена с диплома и благодарствено писмо за отлични постижения в знак на признание за упорита работа и постигнати страхотни резултати в подготовката на ученици за международни състезания, гр. Арад -  Румъния. Подготовката и мотивацията за надпреварата на Нил – Су  Керимоглу бе организирана от нейния учител по музика – г-жа Евгения Пейкова.
Отправяме нашите поздравления към тях , като им пожелаваме здраве, да творят нови произведения, вдъхновение и успехи.

Честита награда!

koordinator на 13.04.2022 - 10:42 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини