СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

КОНКУРС „ДИГИТАЛНО УЧИЛИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ“
Приключи първото издание на конкурса „Дигитално училище на България“, организиран от А1 в партньорство с фондация „Заедно в час“ и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
В конкурса се състезаваха 124 проекта от 20 области, а експертно жури избра най-добрите сред тях. СУ „Отец Паисий“ спечели Първа награда в категорията „Дигитален урок“.
Награждаването на финалистите се проведе на специална церемония в хотел „Витоша“ . 127 учебни заведения от близо 20 области на страната се състезаваха със своите иновативни проекти. Победителите демонстрираха креативни подходи в използването на технологиите и успешни практики за дистанционно обучение.
Г-жа Мария Влахова – старши учител по биология и здравно образование не веднъж в часовете си е показвала потенциала на дигиталните технологии в образованието. Да работи с интерактивните дъски в училище, със SMART – екраните, да подготвя атрактивни презентации, използвайки специални програми, за нея е ежедневие. Като преподавател на паралелки със засилено изучаване на биология и здравно образование, тя е „усетила“ пулса на съвременните ученици, които „дишат“  със новите технологии и попиват с интерес учебното съдържание, което е поднесено по интересен и различен начин.
Още миналата година на регионалната среща за обмяна на добри практики, тя впечатли своите колеги от други градове с иновативен урок  на тема „Клетка“, чрез прилагане на метода „Връстници обучават връстници“. Г-жа Влахова и нейните ученици показаха как лесно и достъпно, неусетно и нагледно може да бъде представено и усвоено сложното устройство на клетката. Бяха подготвени полезни таблици с нужния енергиен прием според възрастта и пола, както и основния дневен прием на вода според възрастта и теглото. Разбира се, че имаше и QR-код, който даде достъп чрез телефоните на учениците до тест, показващ колко са усвоили знанията за основните органели на клетката.
Затова не е никак случайно първото място на учениците от СУ „Отец Паисий“ в този конкурс.  Комисията,  класирала проекта на г-жа Влахова и нейните ученици: Теодора Митева, Рожда Бекир и Рефик Тефик, смята че представеният урок повишава мотивацията на учениците в часовете по клетъчна биология и прави учебното съдържание  увлекателно и разбираемо, а работата на учителя е вдъхновяваща дигитална практика.
Тази награда още веднъж  показва, че  добрите взаимоотношения между учители и ученици в процеса на съвместната им работа, дава изключителни резултати.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали, поздравява отличилите се ученици и тяхната ръководителка и им пожелава здраве, вдъхновение и още много успехи!
koordinator на 20.04.2022 - 14:47 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини