СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Какво научихте
Освобождението на Кърджали

ПРЕПИС НА 158 СТРАНИЦИ ОТ „ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА“

Ученици от СУ „Отец Паисий“ направиха препис на 158 страници от „История славянобългарска“

Над 140 ученици от 2  до 11 клас от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали направиха препис на 158 страници от „История славянобългарска“.  Поводът за това е 300 годишнината от рождението на Паисий Хилендарски, 260 годишнината от написването на първото възрожденско произведение на българската историография и 60 годишнината от канонизацията на отец Паисий. През 2022 г. ЮНЕСКО включи в списъка на честванията 300-годишнината  от рождението на Паисий Хилендарски с национални и международни прояви.

В рамките на един месец ученици от нашето училище, с помощта на класните си ръководители, успяха да препишат 158 страници от „История славянобългарска“ в специален формат.Учениците споделиха, че им е отнело много време, и се е наложило да преписват някои страници по няколко пъти. „Трудна беше задачата, но усещането беше неповторимо“- разказаха ученици, включили се в инициативата.

Направеният препис на „История славянобългарска“ бе връчен на Регионална библиотека, гр.Кърджали. Събраните преписи ще бъдат сканирани, обработени и издадени под формата на електронен сборник, като всеки от основните организатори и обществените библиотеки, участници в инициативата ще получат екземпляр с цел съхраняване на историческата памет и паметен знак за участие в инициативата.
Всички ученици, участвали в инициативата, получават безплатен едногодишен абонамент за Регионална библиотека в гр. Кърджали.
koordinator на 16.05.2022 - 09:37 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини