СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

„Биология от нас за вас“ в „Паисий“
Защо сме слаби или червенокоси, ниски или високи? Какво от това можем да променим и как? Какво означава ПКК и как да я „разчетем”? Боледуването - предотвратимо ли е?  А ваксините – какво всъщност се крие в тях?
На тези и много други въпроси, свързани  с биологията и съответно със здравето и живота на човек, отговориха учениците от 11. и 12. клас от СУ “Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост. Ментор на екипа е учителят по биология Мария Влахова,  за която новаторството в часовете по биология отдавна е традиция. Госпожа Влахова сподели, че гимназистите са работили по проекта в  продължение на две години, водени от идеята да превърнат клетъчната биология от сложна и абстрактна наука, в достъпна, разбираема и полезна за всеки. Така и именуват работата си - „Биология от нас за вас или как пандемията ни сближи с биологията“.
Двегодишният екипен труд  на единадесетокласниците, дванадесотокласниците и Мария Влахова бе представен от  Алисия Сарова и Рефик Тефик  на  09.11.2022 г в актовата зала на училището. Гости на събитието  бяха  учениците от 7.б клас, Началникът на РУО – Кърджали Демитра Спасова, Старши експерт от РУО – Кърджали  Венета Добрева, ръководството на СУ “Отец Паисий“, учители от МО природни науки.  Присъстващите бяха впечатлени от интригуващото презентиране на  умелата трансформация на сложните биолгични термини и понятия в простички, разбираеми и мотивиращи послания и знания. Всички получиха флаери, разработени от екипа и съдържащи QR код за филмите от презентацията.
С представения проект Алисия и Рефик ще вземат участие в ХХ Национално състезание по природни науки и екология, което ще се проведе от 18-20 ноември 2022 година в Копривщица. Пожелаваме им успех!

koordinator на 14.11.2022 - 14:40 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини