СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

КРЪГЛА МАСА ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ

КРЪГЛА МАСА ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ ПРОВЕДОХА В „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Кръгла маса на тема „Наркотиците и ние, подрастващите“  се проведе в  СУ "Отец Паисий" -  Кърджали. В Актовата зала на училището се събраха  организаторите на събитието - учителите Румяна Карачомакова и Елена Михайлова, единадесетокласниците  от клуб "Превенция на зависимостите“,  ученици от  9.б и 10.а клас,  гостите на дискусията - директорът на СУ "Отец Паисий“ Златко Атанасов , педагогическият съветник Красимир Стамов,  доброволци и екип от Общинския съвет за наркотични вещества - град Кърджали.
Чрез изготвената от домакините презентация присъстващите бяха запознати с най-разпространяваните наркотици и зависимостта от тях, а  умелото водене на дискусията от Гергана Момчилова от 11. г клас и Тунджай Тасим от 10. а клас допринесе за непринудената атмосфера, в която участниците разсъждаваха, дискутираха оживено и изразяваха   позиция си  по зададените тематични въпроси и  казуси от водещите и от екипа на Общинския съвет за наркотични вещества  Кърджали.

Като обобщение на срещата младите хора направиха следните изводи:
  1. Всеки сам избира своя път в живота,  а той предлага много по-приятни и смислени избори, които градят и надграждат всеки човек и обезсмислят употребата на наркотиците!
  2. Да помислят за  пагубните последствията на наркотиците - пагубни за тях самите и за близките им хора, преди да се изкушат и да посегнат към каквито и да е психоактивни вещества!
Румяна Карачомакова и Елена Михайлова поздравиха участниците за изказаните мнения и им пожелаха да успяват да развиват своята личност, да осъзнават и значимостта на човешката си същност и да поставят пред себе си постижими цели, които да осмислят живота им, за да се чувстват удовлетворени  и щастливи.
Срещата завърши с мисълта на Кърт Кобейн: "Наркотиците са загуба на време. Унищожавате паметта и самоуважението си и всичко, което върви заедно с вашето самочувствие."

koordinator на 21.12.2022 - 09:07 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини