СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

ДВЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТЛИЧИЯ ЗА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Мария Петрова – дванадесетокласничка  от СУ „Отец Паисий“-  Кърджали,  завоюва две престижни отличия в две различни състезания и вече е приета за обучение в два икономически университета в страната.
Ментор на ученичката е нейният преподавател Елена Михайлова, която разказа: „Първото отличие Мария завоюва в Националната университетска олимпиада за ученици, секция "Търговията в XXI век - настояще и бъдеще", организирана от Икономически университет – Варна. Да се предостави възможност за творческа изява на учениците от средните училища в областта на икономиката и търговията бе една от основните цели на конкурса, в който Мария Петрова показа своята креативност и  икономически познания и получи заслужено признание -  според регламента, с  постигната успеваемост  в Олимпиадата,  Мария има право да  участва в класирането на предварителен и основен етап в ОКС „бакалавър“ в Икономически Университет–Варна.
Второто отличие Мария Петрова спечели в  ежегодното Национално ученическо състезание по счетоводство, организирано от Стопанска Академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Чрез своето есе на тема „Бъдещето на счетоводството – много минало и малко настояще“, дванадесетокласничката демонстрира иновативния си поглед в областта съвременните форми на търговия, търговското предприемачество и създаването на собствен бизнес и успя да пребори конкуренцията от 73 есета от единадесетокласници и дванадесетокласници, представящи  средни училища от 21 града в България. Комисия, съставена от членове на катедра „Счетоводна отчетност“ на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, отличи творбата на Мария и предостави предимство на зрелостничката при  кандидатстване в Академията да бъде приета за студент по първо желание в редовна форма на обучение.“

Поздравяваме за успеха Мария Петрова и нейният ментор Елена Михайлова и им пожелаваме здраве и вдъхновение за нови изяви!


koordinator на 05.01.2023 - 09:56 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини