СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

ИНТЕРАКТИВНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

ИНТЕРАКТИВНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПРОВЕДОХА В „ПАИСИЙ“

Реализацията на младите хора през новия век е свързана неминуемо с владеенето на чужди езици. Пътят към пълноценното им усвояване са интерактивните методи, които  бяха демонстрирани от преподавателите по английски език  в СУ „Отец Паисий“ Ивета Иванова и София Калинова. Те организираха и проведоха интерактивно състезание по английски език "Quizz Time" в 8.в и  8.г клас - паралелки с интензивно изучаване на английски език, а гости на откритата училищна надпревара бяха директорът Златко Атанасов и заместник-директорът Теодора Богданова.
Игрите трябва да намерят своето място в учебниците и в учебните помагала, за да бъдат използвани винаги, където това е удачно, считат учителите по чужди езици в СУ „Отец Паисий“. Ивета Иванова сподели, че обучението по чужд език трябва да има и занимателен характер, който да използва вродената у децата любознателност и готовност за игра. Според София Калинова идеята за „извличане на полезното чрез приятното” е много стара и винаги актуална. Стимулиращи, ангажиращи и ефективни, наборът от викторини и игри и упражнения, предлага алтернатива в обучението, развивайки езиковите умения на децата чрез забавно и активно обучение.
Правилата на проведеното състезание бяха традиционни, но забавни. Всеки ученик трябваше да отговаря на въпрос. Учениците бяха разпределени в два отбора с по трима ученика, всички състезатели демонстрираха много добри езикови познания и компетенции и в трите кръга на състезанието. След оспорваната надпревара, в която  първата победа бе за отбор А, втората - за отбор Б, третата викторина завърши наравно. Учениците се почерпиха за усилията и си обещаха реванш. Всички ученици бяха изненадани с подаръци, подготвени от  преподавателите им - календари и коледни шапчици.


koordinator на 08.01.2023 - 20:49 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини