СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

ОТЛИЧНАТА ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ“

ОТЛИЧНАТА ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ИЗПРАТИ 11 УЧЕНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ

Единадесет ученици от СУ „Отец Паисий“ получиха максимален брой точки и ще участват в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL  LINGUITICS“. Никол Димитрова от 3. клас, Изабела Петкова, Никол Колева и Есин Емин от 4. клас,  подготвени от учителя си Юлия Станкова; Никола Димов и Елия Накева от 5. клас, Есер Расим и Симеон Христов от 7. клас, подготвени от учителите си Антонина Батурова и Гергана Николова; Емил Зидаров и Виктория Кавръкова от 8. клас, подготвени от Маргарита Стоева; Радост Колева от 9. клас, подготвена от Мария Сабрутева; Рефик Тефик и Анита Храмова от 11. клас, подготвени от Милена Базлянкова и Неделчо Стаматов. Ученици и учители заедно защитиха името на своето училище в престижното състезание - 45 ученици са постигнали  над 90 точки, демонстрирайки отличната езикова подготовка, която СУ "Отец Паисий"дава.
Националното състезание по английски език, което Асоциацията на Кеймбридж училищата в България организира, е най-престижната проява на Асоциацията и нейна запазена марка. През годините състезанието се утвърди като едно от най -мащабните състезания по английски език, провеждано в България. Членството в Асоциацията дава  възможност на ученици да се изявяват на ежегодните състезания по английски език на национално ниво. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкурентоспособни в съвременната учебна среда. На състезанията учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна.
Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд. Тестовите работи се проверяват от ОМР машини, което изключва елемента на субективност при проверката. Учениците с най-много точки  ще представят училището на Националния кръг на състезанието в гр. Казанлък на 11.03.2023г. Учебните заведения  ще получат информация за класираните ученици на първо, второ и трето място, както и за това кои ученици ще отидат на третия кръг – международен, през месец септември, на който да представят училището. Победителите ще бъдат наградени на грандиозна церемония по време на Кеймбридж ден.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява всички участвали в състезанието паисиевци и им благодари за показаните знания и умения, за отличната езикова подготовка и за достойното представяне на училището!
Пожелаваме успех на националните ни състезатели!

koordinator на 05.03.2023 - 22:24 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини