СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНА НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ

ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНА НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ „ПАИСИЙ"

Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език  присъди първото място в област Кърджали на Арда Халибрям от 8.а клас  в първа възрастова група. Второто място във втора възрастова група зае Георги Димитров от 9. а клас. Арда ще представи област Кърджали в националния кръг на състезанието в Хасково на 25 ноември тази година.
В надпреварата, която се състоя на 2 ноември в Езикова гимназия "Христо Ботев", се включиха най-добрите ученици от областта. Състезанието премина през два етапа: участниците изложиха своите възгледи по мотото на състезанието за 2023/2024г.: “Artificial intelligence - a blessing or a curse”, а след това разговаряха свободно до 10 мин. с членовете на журито. И тази година надпреварата беше ожесточена, защото всички ученици се бяха подготвили много добре. На национален кръг се допускат само учениците, класирани на първо място от двете възрастови групи. Състезанието е в две възрастови групи - VI-VIII клас и IX-XI клас. Участието е индивидуално и е свързано с публично представяне по темата в рамките на 15 минути - 5 минути за устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и 10 минути - за свободен разговор. Състезанието се провежда всяка година и е от Националния календар на Министерството на образованието и науката. Целта на състезанията по чужд език е насърчаването на изучаването на чужди езици  и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие с цел повишаване нивото на многоезичност и междукултурно  разбирателство.
„Успехът на Арда и Георги е плод на упоритост, любознателност и талант!“ –  заявиха гордо  техните преподаватели по английски език  Маргарита Стоева и  Мария Сабрутева!
Текст и снимки: София Калинова

koordinator на 08.11.2023 - 21:39 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини