СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

10 нови кабинета от два спечелени проекта за СУ „Отец Паисий“

10 нови кабинета от два спечелени проекта за СУ „Отец Паисий“ 

През последните няколко години интересът към STEM специалностите се радва на небивал успех. СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост е единственото училище в областта, което към момента предлага четири паралелки след 7. клас със STEM насоченост. Наскоро дойде и добрата вест, че училището се е класирало с проектното си предложение за "Концепция за изграждане на училищна STEM среда“. Този проект предвижда да бъдат обособени четири зони в осем самостоятелни пространства, в следните направления: „Роботика и кибер-физични системи“, „Дизайн и 3D прототипиране“, „Природни науки“ и „Математика и Информатика“. Ще се оборудват осем ВОСКС(Високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи), разположени в зоната на STEM центъра.
Преподавателите по история и цивилизация и география и икономика също се стремят да стимулират интересите на младите хора, които имат желание да развиват критическо мислене и комуникативни умения на база на предметите, свързани с хуманитарния цикъл. В навечерието на националния ни празник - 3 март, СУ „Отец Паисий“ дообзаведе два кабинета по история и география със средства от поредния спечелен проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 1 „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. В обновените кабинети  по история и  география са поставени интерактивни мулти тъч дисплеи, нови бели дъски, закупени са абонаменти за образователните платформи „Атласи“ и „Уча се“, географски и исторически карти, игри, пъзели и други дидактически материали. Сбъдна се едно отдавнашно желание на историци и географи да обособят пространство с ясно изразен хуманитарен облик, което да стимулира интереса на учениците, превръщайки класната стая в желано учебно пространство.
Да пожелаем на ученици и учители да се насладят на високите технологичните иновации, модернизираната и обогатена материалната база и новите учебно-техническите средства.

koordinator на 22.02.2024 - 23:04 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини