СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Отлично представяне на паисиевци на олимпиадите по природните науки

Отлично представяне на паисиевци на олимпиадите по природните науки

В СУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий“ – Кърджали, природните науки са с традиции и с приемственост, а подготовката на учениците е на много високо ниво. В резултат на това ежегодно паисиевци постигат високи резултати  на  олимпиадите по природни науки и се нареждат сред най-добрите в областта. Това се случи и на тазгодишните надпревари по биология и химия, физика и астрономия.    
На Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование учениците от 10. в клас  Жанет Пламенова Митева и Бексун Касим Бекир постигнаха изключителен успех - Жанет завоюва 1-во място, а Бексун 2-ро място в своята възрастова група. Живко Димов Каменов се представи много добре. Ръководени от учителя си по биология Златка Колева, десетокласниците се готвеха системно и упорито, решаваха сложните задачи и постигнаха този успех.
Деветокласниците също се представиха успешно на Областния кръг, за който всеотдайно, интересно и уверено ги подготвяше преподавателят им по биология Мария Влахова. Александър Щерев Милчев от 9.в клас се класира на 3-то място в своята възрастова група, а Александър Пламенов Александров, Берке Басри Мюмюн и Габриела Пламенова Янкова постигнаха много добри резултати. Мария Влахова подготвя и абитуриентите за държавния зрелостен изпит по биология и здравно образование. Зрелостниците участваха и в Олимпиадата по биология -  Йекта Илдърай Аптурахман се класира на 4-то място, а Кристиян Тихомиров Илиев постигна много добър резултат.
В надпреварата участваха и седмокласниците Михаела Михайлова Славова, Мерве Мустафа Ремзи, Динара Алиева Алиева и Никола Емилиянов Калчев. Те демонстрираха отличната си подготовка, постигната благодарение на разбираемия и увлекателен начин, по който учителят им по биология Валентина Мингова ги запознава с биологичните видове и системи, изучавани в часовете.
На Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда много добре се представиха деветокласниците Габриела Пламенова Янкова, Борис Данаилов Димитров, Берке Басри Мюмюн и Георги Миленов Димитров. Тези резултати са благодарение на системна подготовка, която учениците получават от учителят си по химия Емилия Соколова.   

Подготвяни от учителите по физика и астрономия Виргиния Хорчева и Мария Вълкова,  седмокласниците Никола Емилиянов Калчев и Мерве Мустафа Ремзи представиха отлично училището на Областния кръг на олимпиадата по физика,  а на Областния кръг на олимпиадата по астрономия  Кристина Здравкова Тодорова от 11.а клас  и Михаил Захариев Димитров от 8.б клас постигнаха много добри резултати.

Текст и снимки: Галина Балабанова, председател на МО – Природни науки

koordinator на 18.03.2024 - 09:59 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини