СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Световният ден на водата в СУ „Отец Паисий“

Световният ден на водата в СУ „Отец Паисий“

„Водата е извор на живот“ бе темата на интерактивния   мултидисциплинарен  урок, който учителят по биология  Мария Влахова и учениците от 8.б клас Божидара Ганева, Тургай Бахар и Мартин Пепеланов представиха пред 7.а клас.
Гости на урока бяха: Петя Налбантова - старши експерт по природни науки и екология в РУО – Кърджали; ръководството на СУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий“ – директорът Златко Атанасов и заместник-директорите Теодора Богданова, Мариана Василева и Валентина Терзиева; Галина Балабанова - ст. учител по химия и ООС,  председател на ПЕПН; Валентина Мингова - ст. учител по ЧП и биология и ЗО; Златка Колева – ст. учител по биология и ЗО; Емилия Соколова - учител по химия и ООС и Милена Базлянкова - ст. учител по английски език.
По увлекателен начин - чрез опити и любопитни въпроси, отправени към  седмокласниците, водещите запознаха присъстващите с чудото вода, без която животът на Земята е невъзможен. Мария Влахова и нейните ученици бяха подготвили за всички ученици и гости бутилки с вода, чаши и сламки, за да проведат  експеримент, чрез който научиха за свойства на водата, за живота във водата и за нейното значение. Пречистването на водата бе показано чрез видео, изработено от ученици в часовете по информационни технологии. Седмокласниците участваха с голям ентусиазъм в урока и отговаряха на въпросите. 

В края на занятието г-жа Налбантова и г-н Атанасов отправиха своята заръка към учениците да ценят водата, да я пазят чиста и да я използват разумно!
„Водата е ресурс, без който не можем. Пазим я и я използваме разумно - така ще продължи животът на планетата Земя!“ - това бяха посланията, които седмокласниците и  осмокласниците написаха и залепиха на специално табло, което ще бъде поставено в кабинета по биология.
Текст и снимки: Галина Балабанова - ст. учител по химия и ООС, председател на ПЕПН

koordinator на 29.03.2024 - 08:24 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини