СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ“
МУЗИКАЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ПАИСИЕВЦИ В ДЕСЕТИЯ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ“

На 12 -13 май в София се състоя Десетия юбилеен Международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!”, който се провежда под мотото „...оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене,...” (Мат.,19:14).
Той се организира от Фондация „Дарби” и църковното настоятелство при храм „Св. мчца Параскева” и се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.
Паисиевци, заедно с деца от цяла България, се събраха под купола на софийския храм и с „едно сърце и една уста“ прославиха Бога и Неговата майка св. Богородица, с думите на славянобългарските учители и просветители св. Кирил и Методий, непосредствено след деня, когато честваме тяхната памет.
Официалното откриване започна с тържествен празничен водосвет, който тази година бе отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.
Форумът бе уважен от: ик. Кирил Попов - българския лауреат на I Международен конкурс за композитори "Роман Сладкопевец" през 2012 г. в Санкт Петербург, който е и председател на музикалния съвет към фестивала, проф. д-р Божидар Андонов, преподавател в Богословския факултет, композиторът Георги Робев и др.
Малките паисиевци, с ръководител г-жа Евгения Пейкова, вдъхновено и с лекота изпълняваха мелодиите и научените църковнославянски словосъчетания, сътвориха и участваха в истински празник на детската вяра и творчество. За труда и отдадеността, заедно с всички участници, бяха наградени от фондация "Дарби" с организирана специална вечер в Двореца на децата. На 13 май, в Софийския университет бе представен документален филм-презентация, разказващ за Фестивала от първите му години. На диригентите бе предоставено издание на методическо ръководставо по хорознание и бяха връчени юбилейни плакети.
Тържество на православното песнопение, изпълнено от деца – така най-точно може да се определи фестивалът „Осанна във висините“, който за десети път докосна сърцата на всички присъстващи. А малките паисиевци със своето изпълнение вляха в него и частица от своя музикален талант.


koordinator на 15.05.2018 - 09:46 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини