СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

КОНКУРС ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОМЧИЛ ДИМОВ В КОНКУРС НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ЗА ИСТОРИЧЕСКО ЕСЕ

На 27 април (петък) 2018 г., Военноморският музей обяви резултатите от конкурса за историческо есе. Началото беше поставено на 12 февруари 2018 г. – деня, в който се навършват 150 години от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев, а краят на конкурса е обвързан със 130-ата годишнина от рождението на капитан-лейтенант Кирил Минков. Темите, по които участниците изпращаха своите разработки: „Един български флотоводец в изпитания и победи“ и „За героизма няма давност“, бяха свързани именно с тези две личности, оставили трайна диря в българската морска история.
Инициаторите на конкурса – директора на ВММ – д-р Мариана Кръстева и командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев - отправиха поздрав към всички участници.Отличените ученици получиха грамоти и книги, посветени на видни български военни дейци, специална значка и сувенири на Българските военноморски сили, както и безплатен семеен билет за всеки от участниците, с който те могат в рамките на една календарна година да посетят Националния военноисторически музей в София и неговите три филиала – Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Пловдив. Част от наградата е разходка с катер на Военноморските сили. От СУ „Отец Паисий“ за отлично представяне бе класиран Момчил Трянов Димов от 10Б клас.
Поздравяваме него и ръководителят му – г-н Кирил Гогов – и им желаем да преоткриват и в бъдеще пътя към успеха, който няма давност и оставя след себе си само пълноценни и градивни следи!
Предлагаме на Вашето внимание есето "За героизма няма давност (капитан-лейтенант Кирил Минков)" с автор Момчил Димов на 16 г., представил се отлично на конкурса за исторически есета, завършил в края на април 2018 г.

koordinator на 04.07.2018 - 15:01 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини