СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

МИЛИЦА И МОМЧИЛ
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ – КЛАСИРАНИ В ПРОЕКТ НА EUSTORY NEXT GENERATION ПРЕЗ НОЕМВРИ 2018 Г. В БЕРЛИН

През месец декември 2017 г. уебразработката „По паважа на комунизма в град Кърджали“ на двама наши ученици – дванадесетокласничката Милица Гечева и десетокласника Момчил Димов от СУ „Отец Паисий“, бе класирана на трето място в Десетия юбилеен национален исторически конкурс - 2017 г. на фондация „Ценности” по темата: „Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим”. Работата на нашите участници и техния научен ръководител - г-н Кирил Гогов - бе оценена на международно ниво и през май 2018 г. те бяха поканени да кандидатстват за среща на високо равнище: ЕUSTORY next generation, насрочена за периода 14 -19 ноември 2018 г. в Берлин.
Милица и Момчил в специална апликационна форма (с работен език – английски) трябваше да опишат своите занимания и интереси, да обосноват мотивацията си за участие в EUSTORY Symmit 2018 и чрез видео, снимка, колаж или литературна творба с кратко послание да разкрият какво за тях е мирът. Необходимо бе да посочат за какви работни ателиета кандидатстват, като се изискваше и защита на първото посочено желание чрез кратко есе.
Добрата новина пристигна днес. Милица Гечева и Момчил Димов са одобрени за срещата в Берлин през ноември тази година, като и двамата са класирани за първото посочено от тях желание. Момчил ще участва в семинар под формата на симулативна игра на тема: „How to end a war“ и ще търси възможните начини да бъде спряна една война, а темата, избрана от Милица - „War and peace cast in stone“, ще разглежда как войната и мирът през различните епохи са оставили своя отпечатък върху камък. Участието им включва и посещения на определени обекти, свързани с темата на отделните творчески ателиета и на проектната среща - “Making peace with history” ("Създавай мир с история"), а работният език е английски.
Заедно със 120 млади европейци, както и експерти от академичната общност, от областта на журналистиката, образованието и изкуствата, нашите ученици ще се съсредоточат върху процесите на вземане, водене на преговори и поддържане на мира в Европа, защото точно тя - историята - може да ни служи като отправна точка за международно общуване и разбиране.
Поздравяваме Милица, Момчил и г-н Кирил Гогов за поредното спечелено предизвикателство. Пожелаваме им да се взират в миналото, да преоткриват истините на настоящето и със светли стъпки да търсят и творят бъдеще!

koordinator на 10.07.2018 - 10:53 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини