СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ПЪРВА КОПКА
ПЪРВА КОПКА - ПЪРВА СТЪПКА КЪМ ОБНОВЕНА СГРАДА И МОДЕРНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"

На 18.07.2018 г. с официална церемония „Първа копка” в СУ „Отец Паисий” бе поставен символичен старт на строително-ремонтните дейности в училищната сграда. Кметът на общината - инж. Хасан Азис - и директорът на училището - г-н Златко Атанасов залепиха първата санираща плоскост на фасадата на училището, поставяйки началото на най-голямата инвестиция в историята на най-старото учебно заведение в Кърджали.
С кратка музикална програма, изнесена от ученици на СУ „Отец Паисий”, официално стартира основният ремонт и въвеждането на предвидените мерки за енергийна ефективност. Строително-монтажните работи се реализират по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”.
На церемонията присъстваха общински съветници, служители от общината, г-жа Ангелина Костова от Регионално управление по образованието, учители, родители, представители на фирмата изпълнител и журналисти. Ръководителят на проекта - заместник-кметът инж. Катя Митовска - благодари на екипа, разработил проекта и изготвил необходимата проектна документация.
"Изключително съм развълнувана, защото това е моето училище, училището на съпруга ми и на моите деца. Нека всички да проявим търпение по време на ремонта. Нека пожелаем на строителите всичко да върви по график, за да можем след няколко месеца да се поздравим с изцяло обновена сграда.", каза тя.
В свое обръщение към всички присъстващи Директорът на СУ "Отец Паисий" - г-н Златко Атанасов - сподели: "За мен днес е един прекрасен ден, хубав ден за нашата институция СУ „Отец Паисий”, ден, чакан от много години. Ремонтът и обновяването на сградата ще дадат много нови възможности на нашето учебно заведение. При реализацията на проекта предстои обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно игрище, подмяна на обзавеждането. Може би виждате за последен път сградата в този вид. Това е инвестиция за бъдещите поколения, която ще я има и след нас. СУ „Отец Паисий” ще се превърне в едно модерно, съвременно училище от европейски мащаб. На този ден се поставя началото на най-голямата инвестиция, правена на територията на нашето училище, откакто е създадено."
"Приоритет на приоритетите в община Кърджали е образованието. Приоритет на приоритетите за мен като кмет са нашите деца и високите стандарти, които трябва да осигурим за тях.", подчерта инж. Хасан Азис в своето изказване.
По думите му общината прави най-голямата инвестиция в образователната инфраструктура през последните петдесет години. "Инвестиционната програма, която община Кърджали реализира по Оперативна програма „Региони в растеж” е за 21 млн. лева. Тези пари можеха да отидат за ремонт на улици и паркове и за други инфраструктурни обекти. 14 млн. лева от тях отделихме за образованието, т.е. 7 0 процента от целия ресурс, за да имат нашите деца най-добрите условия за обучение и нашите преподаватели най-добрите условия за работа.", уточни кметът.
И така... нека преобразяването на училището ни започне сега...
Леко и успешно да бъде!

koordinator на 20.07.2018 - 09:03 Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини