СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ОТКРИВАНЕ НА 2018 - 2019 УЧЕБНА ГОДИНА
ОТКРИВАНЕ НА 2018 - 2019 УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

В календара ни има една дата, която не е отбелязана като празник, на която се сбогуваме с лятото и празнуваме началото на новата учебна година… Първият учебен ден! Всеки от нас си спомня с радост и вълнение за него... Всяко човешко сърце тупти възторжено и лудо при зова на първия училищен звънец, при спомена за изминалите ученически години - различни, напрегнати, трудни, лесни, интересни, но даващи ни сила и надежда за добро бъдеще!
С много настроение и усмивки премина тържеството, посветено на този ден, в най-старото учебно заведение в Източните Родопи. В старата сграда на училището, днес сграда на Бизнес инкубатора, преди 105 години в града ни с 12 ученици, няколко чина, една черна дъска, една маса и една учителка нашето училище започва живота си. Днес СУ „Отец Паисий” откри своята нова учебна година отново там.
Има нещо много силно в усещането старо и ново да се вплитат в едно, за да изградят бъдеще. В необичайна обстановка и текущи ремонтни дейности, предвещаващи обновена училищна визия, традицията бе спазена. С танц на мажоретния състав, с богата програма, ключ на знанието, предаден от второкласник на първокласничка, и преминаване на първолаците през символична шестица бе открита 2018 - 2019 учебна година.
За първия учебен ден бяха отправени приветствия от Председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, от името на Областния управител – Никола Чанев, Кмета на община Кърджали – инженер Хасан Азис – и Регионално управление на образованието.
Минават години, времето следва неумолимо своя ход, но и до ден днешен най-голямата сила на човека е знанието.
Скъпи първокласници, добре дошли във вълнуващия свят на нашето училище! Очаква Ви едно пътешествие, което невинаги ще прилича на приказка, невинаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и полезно. Бъдете любознателни, мечтайте смело, бъдете малки творци! Уважаеми родители, вече сте част от голямото семейство на СУ „Отец Паисий“. Благодарим Ви за доверието!
Скъпи паисиевци, използвайте всяка минута, всеки урок, всеки учител, всяко домашно, всеки миг на гняв или вдъхновение, за да трупате знания, с които да можете и успявате! На добър час! Светла и успешна учебна година!
Повече информация и видеорепортаж от първия учебен ден в СУ „Отец Паисий“ можете да видите в емисия новини от 17.09.2018 г. на Телевизия „Източни Родопи“, като последвате приложения линк:
https://www.facebook.com/tv.iztochni.rodopi/videos/246268126081166/?fb_dtsg_ag=AdyDpYmq-o-XAdzzDvd4pXB81ay1C_wjxYdhofNCOLQQDA%3AAdwU5f4-Y_XLc-UAv_KFKr_r9BsklRRqkJHbqmUJCSA4Fw
koordinator на 18.09.2018 - 09:58 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини