СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ИНОВАТИВЕН БИНАРЕН УРОК
ИНОВАТИВЕН БИНАРЕН УРОК ЗА ШЕСТОКЛАСНИЦИТЕ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Иновативен бинарен урок по учебните дисциплини Човекът и природата и Музика на тема „Натиск и налягане“ се проведе на 31.10.2018 г. в СУ“ Отец Паисий“ - гр. Кърджали. Учениците от VІ В клас под ръководството на преподавателите по музика - г-жа Гергана Кюлханова и по човекът и природата - г-жа Валентина Мингова - участваха активно в час, посветен на необятните примамливи светове на науката и изкуството. Така трудните понятия: сили, натиск и налягане, бяха представени по интересен и достъпен за шестокласниците начин. Новите знания, умело обяснени от двете преподавателки чрез особености в устройството на различни предмети, животни и… цигулката, стигнаха до децата чрез нетрадиционни и иновативни методи. Съчетанието между физичните закономерности и музиката предизвика и провокира учениците така, че те неусетно да усвоят основните новости в заложеното учебно съдържание.
Краят на часа бе оповестен не от стандартен училищен звънец, а от музикално изпълнение на г-жа Кюлханова, което притаи дъха на учениците.
Интерактивният бинарен урок беше заснет на видео. Към него ще бъде добавена и методическа част. Подобен вид уроци са заложени за реализация по проект „Иновативно училище“, който предвижда разработването на учебното съдържание по нов начин чрез обединяване на различни предмети в иновативни междупредметни модули. Някои от проектните цели са изграждане на нови умения, превес на нетрадиционните методи в клас и екипна работа между учители и ученици.
Гости на урока бяха Директорът на училището - г-н Златко Атанасов и заместник-директорът - г-жа Валентина Терзиева


koordinator на 04.11.2018 - 16:53 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини