СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ОБУЧЕНИЯ НА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ
ОБУЧЕНИЯ НА ОСМОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ НАВОДНЕНИЯ ОРГАНИЗИРА БЧК - КЪРДЖАЛИ

На 5 и 6 ноември 2018 г. в залата на Областен съвет на БЧК – Кърджали стартира обучение на тема: „Самоспасяване и действия при долекарска помощ при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи“ с участието на 20 ученици от VIII клас на СУ “Отец Паисий“ град Кърджали. Водещи на обучението бяха д-р Стоян Петков – лектор по ПДП към ОС на БЧК – Кърджали и Катерина Дикмева – дългогодишен доброволец на ЧК и областен обучител по ПДП.
Инициативата се реализира в рамките на проект „Центрове за повишаване на готовността на населението за реакция при наводнения“ на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, финансиран по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.“ в партньорство с БЧК. Целта на проекта е повишаване на капацитета на подрастващите за действия при наводнения и последващи кризи.
Д-р Петков запозна участниците с първа долекарска помощ при различни ситуации: наводнение, изгаряне, замръзване, отравяне. Катерина Дикмева проведе практическата част на обучението чрез интерактивни игри, разделяне на отбори, практически демонстрации и упражнения на видове превръзки, обездвижване на крайници и много други интересни за учениците задачи.
След проведените двудневни обучителни сесии учениците придобиха знания и умения за оказване на долекарска помощ, за психосоциална подкрепа след бедствия и стресови ситуации, както и за ефективни практически дейности в случай на новоднение и последващи кризи за оказване на първа помощ до пристигане на специализирани медицински екипи.
Учениците и техните ръководители - Веселина Кючукова и Галина Балабанова – се запознаха с нови и полезни практически, медицински, социални и екипни подходи и техники.


koordinator на 07.11.2018 - 09:50 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини