СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ НА 105 ГОДИНИ
ПОСЛАНИЕ ДО МОЕТО УЧИЛИЩЕ

То ще бъде живо… И след ден, и след много години…
Ще надживява времето със силата на младостта, успехите, знанията и смеха на учениците си, завинаги завързали в летописния му ход своите имена и постижения.
Ще събира в своя микрокосмос градивни енергии, ще обема в себе си реалността, световете на науките и изкуствата, традицията и модерността и… ще ги пренася през времето и пространството.
Ще превръща всеки, научил се да учи, в щастлив и пълноценен човек.
Ще е истинско и близко, защото ще пази и съхранява искрица от всеки, докоснал света му.
Ще е винаги част от нас!
А днес – днес летоброенето му отбелязва 105-я пулс от живота му, посветен на децата и просветителството, на бъдещето...
Честит празник, паисиевци!
Със знания и дела преобразявайте света ни!
Творете добро, прокарвайте светли пътища, бъдете българи, бъдете човеци, бъдете създатели, за да може училището ни ДА БЪДЕ…
На 18 декември - три финални събития отбелязаха празничния патронен празник за училище СУ „Отец Паисий“.
В 12.30 ч. под патронажа на Областния управител бяха връчени наградите на победителите в Областния конкурс за компютърна графика.
От 17. 00 ч. в залата на НЧ „Обединение“ се състоя празничен концерт на възпитаниците на СУ „Отец Паисий“. Тържеството бе открито със слово на г-н Златко Атанасов и поздравителен адрес от г-жа Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание.
На сцената се изявиха талантливи ученици в областта на музикалното и танцово изкуство: вокална група „Звънче“, група за народни песни и гайдари под ръководството на г-жа Евгения Пейкова, представители на школата по народни танци с ръководител г-н Андрей Настев, мажоретен състав с ръководител г-н Кондиков, ученици от III A клас, възпитаници на г-жа Генева и г-жа Кюлханова, индивидуални и солови изпълнители. Заключителен поздрав към всички отправи хорът на учителите към СУ „Отец Паисий“.


От 18 ч. във фоайето на училището бе поднесена изненада за учителите, гостите и приятелите на СУ „Отец Паисий“: класически концерт на камерен състав "Kиара" и изложба живопис. Две красиви вселени: изкуството на художника Иван Стойчев и цигулката на Гергана Кюлханова, преподаватели в училището, ознаменуваха тържественото събитие.
Директорът на училището – г-н Златко Атанасов – посрещна и поздрави всички, докоснали се до празниците и делниците в живота на СУ „Отец Паисий“.
105 -та годишнина бе споделена от представители на различни институции и местни организации. Заместник-кметът на община Кърджали – г-жа Веселина Тихомирова, след топли и завладяващи приветствени думи към всички учители и ученици, подари картина с изображение на първото светско училище в Кърджалийски регион – първата училищна сграда на училище „Отец Паисий“.
Началникът на РУО – г-н Гроздан Колев – също честити патронния празник, като отбеляза постиженията на паисиевци в различни регионални и национални изяви и инициативи през годините. В изказването си той подчерта, че СУ „Отец Паисий“ е едно от първите училища в област Кърджали, инициирало се като иновативно, модерно и съвременно училище и отправи пожелание към цялата училищна общност смело да продължава пътя си в тази посока.
Празничната история на училището ни записа още много поздравителни адреси и топли думи на местни общественици, директори на училища, просветни дейци.
Гостите на тържеството можеха да наблюдават постери и презентации с изяви, постижения и инициативи на изявени паисиевци.


koordinator на 27.12.2018 - 16:43 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини