СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ПАУЛИНА СПЕЧЕЛИ ПЪТУВАНЕ ДО БРЮКСЕЛ
ПАУЛИНА ЛЮБОМИРОВА ОТ „ПАИСИЙ“ СПЕЧЕЛИ ПЪТУВАНЕ ДО БРЮКСЕЛ СЪС СВОЯ КОМПЮТЪРНА РИСУНКА

Деветокласничката Паулина Любомирова от СУ „ Отец Паисий“ спечели като награда пътуване до Брюксел, което ще се осъществи в средата на февруари. Това стана с успешното ѝ представяне в конкурса за компютърна рисунка на тема „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“, обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Конкурсът е посветен на Националния празник на страната ни - 3 март. Според регламента, творческото съревнование е разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците 8-9 клас и 10-12 клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие от страната. Във всяка от категориите бяха отличени по 6 творби, а авторите на най-добрите рисунки са поканени в Европейската комисия в Брюксел. Там Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите.
Творбата на Паулина е озаглавена „Ние сме част от Европа“ и изобразява красотата на българската природа и традиции, заедно със звездите от знамето на Европейския съюз, вплетени умело в сюжета на рисунката. В образа на децата, облечени с носии и играещи хоро, е вложила идеята за връзката между миналото, настоящето и бъдещето на нашата страна. Деветокласничката споделя, че за да нарисува своята компютърна рисунка, е работила в продължение на един месец. Тя е приела задачата изключително отговорно, защото ѝ е възложена от самия директор на училището Златко Атанасов.
Творбите бяха оценявани от авторитетно жури в състав: проф. д. изк. Петер Цанев – ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии към Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката и проф. Станислав Памукчиев – Член на Управителния съвет и секретар на секция „Живопис“ на Съюза на българските художници. Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерство на образованието и науката.
Поздравления, Паулина, за отличното представяне!
Мечтай! Вярвай! Постигай!koordinator на 30.01.2019 - 09:33 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини