СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ПАУЛИНА ЛЮБОМИРОВА ПРЕДСТАВИ КЪРДЖАЛИ
ПАУЛИНА ЛЮБОМИРОВА ПРЕДСТАВИ КЪРДЖАЛИ НА ЧЕСТВАНЕТО НА 3 МАРТ В ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯТА В БРЮКСЕЛ

Деветокласничката от СУ „Отец Паисий“ Паулина Любомирова участва в честването на Националния празник на България – 3 март, който бе отбелязан тържествено в Европейската комисия в Брюксел на 20.02.2019 г.
В края на януари Паулина спечели като награда това пътуване до белгийската столица, след като бе високо оценена нейна компютърна рисунка, озаглавена „Ние сме част от Европа“. С нея тя участва в конкурса „България в Европа – минало, настояще и бъдеще“, който бе организиран от еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел.
Домакин на честването бе еврокомисарят Мария Габриел, а официални гости бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът Мариана Николова и еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич. В тържеството се включиха още посланици на държавите членки и страни от Западните Балкани, както и десетките българи, работещи в Брюксел. Част от празника бе откриването на изложбата с 1 2-те отличени рисунки на ученици от 9 града в страната, сред които и творбата на Паулина.
Тържествена програма поднесоха децата от Българското училище „Пейо Яворов“ към Посолството на България в Брюксел и учениците от българската секция в Европейско училище IV. Пред представители от различните националности в ЕС те рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха. Събитието бе широко отразено в националните медии, сред които БТА, 24 часа, БНТ и други.
За своето пътуване до Брюксел и участието си във високия форум, Паулина разказва с вълнение и ентусиазъм. С групата от 12-те отличени ученици тя е посетила Европейския парламент, където била посрещната от евродепутата Владимир Уручев. Участва също в среща-дискусия с Мария Габриел. На нея, знак на благодарност за поканата, поднесла летописното издание „Бразди“, отпечатано по повод 100-годишнината на СУ „Отец Паисий“, както и романа за деца „Здравей, Книгария“, на която самата Паулина е илюстратор.
Деветокласничката споделя, че се чувства силно впечатлена от всичко, което е видяла и почувствала в големия европейски град. Насърчена е от това, че едномесечният ѝ труд над компютърната рисунка е възнаграден и това я мотивира да продължи да се развива и твори. Разбира се, направила е безброй снимки, които няма търпение да сподели с близките си, приятелите и със съучениците си. Благодари за подкрепата, която ѝ бе оказана от училищното ръководство и на директора Златко Атанасов, по чиято идея тя участва в конкурса.
Паулина Любомирова има различни награди от регионални и национални конкурси за рисунка. Но тя не само рисува. Тя също пише стихове и проза. Неведнъж нейни творби са намирали място на страниците на „Нов живот“, както и в различни списания за култура и изкуство на територията на страната. Преди няколко месеца две нейни стихотворения бяха отпечатани и в литературно списание в Турция.
През миналото лято нейната публикация „Опазете изкуството! Изчезват сред храсталака скулптурите на Вежди Рашидов пред поликлиниката в Кърджали“ предизвика обществен отклик и проблемът бе разрешен.
Поздравяваме Паулина за поредния успех и ѝ желаем и нови творчески и житейски върхове!
Гордеем се с теб, Поли!


koordinator на 21.02.2019 - 22:14 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини