СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

РОЗОВ УЧИЛИЩЕН СВЯТ
РОЗОВ УЧИЛИЩЕН СВЯТ ДНЕС СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ТОРМОЗА

Розовото... многостранен и разнообразен символ на приветливост, мечтателност и нежност, на успокояващо блаженство… В цветната психология е позитивен цвят, изпълващ с топли и успокоителни чувства, носещ надежда и емоционална енергия, която премахва гнева, агресията, чувството за самота и тормоз.
Всяка година в последната сряда на февруари именно с нюансите на розовото отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз.
Инициативата започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много...


„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е на 17 години.
Днес паисиевци отбелязаха Деня на розовата фланелка с посланието да премисляме всяка своя дума, постъпка или жест към хората около нас, с препоръката да внимаваме преди да действаме в ситуации на гняв и агресия, с надеждата, че има как да противостоим на тормоза, с вярата че можем да подаваме ръка и да заставаме зад гърба на по-слаб от нас човек… ВСЕКИ ДЕН.
Споделяме Ви моменти от света на паисиевци, облечен в розово днес, в името на една добра инициатива: да се противопоставяме на тормоза и да откриваме доброто в нас и около нас.


koordinator на 27.02.2019 - 21:23 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини