СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

ЕВРОПЕЙСКА ЦИФРОВА СЕДМИЦА
ЕВРОПЕЙСКА ЦИФРОВА СЕДМИЦА

От 25 до 29 март се провежда европейската цифрова седмица, която е инициатива на Европейската комисия и целта и е да се насърчават кампании за дигитална грамотност в целия ЕС. По този повод паисиевци се включиха в 19 – та цифрова седмица, като участват в инициатива, свързана с киберсигурността и медийната грамотност.
На 25 март 2019 г. ученици от 10 В клас на СУ „Отец Паисий“ участваха в обучение „Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност“ – една от основните теми на европейската седмица „All Digital Week”/ „Цифрова Седмица“/.
Галина Деликирова и Галя Настева от Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ проведоха кампанията сред младежите, които заедно с всички граждани на Европа, трябва да предприемат активни стъпки, за да разберат и да се възползват от цифровата трансформация чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене. Актуалността на темата на All Digital се потвърждава и от факта, че тази година в Брюксел се провежда Европейска седмица за медийна грамотност - ключов фактор, който позволява на гражданите да вземат информирани решения в цифровата ера.
Във времето на компютърните технологии и свят с виртуални измерения от особено значение е да знаем какви са дигиталните заплахи и как можем да се справим с тях. А фокусът на тази цифрова седмица е да се промотира сред младите как да използват безопасно възможностите на Интернет.
Национален координатор на кампанията е Фондация „Глобални библиотеки – България“.


koordinator на 27.03.2019 - 11:29 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини