СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

УСПЕХИ ПО ПРИРОДНИТЕ НАУКИ
УСПЕХИ НА ПАИСИЕВЦИ В СВЕТА НА ПРИРОДНИТЕ НАУКИ

Физиката и биологията! Фундаментални дисциплини, изучаващи всичко живо и неживо, въздуха, водата и сушата, пространството и времето, властващите закони в природата...
Науки с остър поглед, науки - своеобразни лаборатории на света около нас, стремящи се да проникнат в дълбините на големите природни закони, но и на новите технологии.
Усвояването им в училищното обучение осигурява знания, умения и нагласи както за една обширна област от човешкото познание, така и за придобиване на ключови компетентности на 21 век.
По традиция учениците от СУ „Отец Паисий“ активно участват в състезания, конкурси и олимпиади по природни науки и… успяват.
На Областния кръг на олимпиадата по физика, който се проведе на 05.02.2019 г., Весела Щерева Добрикова от 7 А клас се класира на 2-ро място в своята възрастова група. Седмокласниците Тихомир Дилянов Филипов, Йорданка Тодорова Божинова, Никола Иванов Иванов, Моника Пламенова Точкова, Димитър Боянов Павлов също постигнаха добри резултати. Ръководител на учениците е г-жа Мария Вълкова.
Областният кръг на олимпиадата по биология и здравно образование се проведе на 24.02.2019 г. Паисиевци отново демонстрираха отлични резултати.
Павел Павлов Милев от 7 А клас се класира на 1-во място в 1-ва състезателна група. Много добре се представи и Петко Тодоров Тодоров от 7 А клас. Ръководител на отличените ученици е г-жа Силвия Барутчиева.
В трета състезателна група Николай Розалинов Хаджиев от 10 А клас се представи успешно. Ръководител на десетокласника е г-жа Златка Колева.
В четвърта възрастова група Йоана Добрева Павлова от 10 В клас е на 3-то място. Ръководител в подготовката ѝ е г-жа Мария Карашлиева.
Магдалена Миланова Лилова от 12 В клас се класира на 2-ро място в 4-та състезателна група, а Беркай Илхан Хасан от 12 В клас демонстрира много добри биологични познания. Техен ръководител е г-жа Златка Колева, с която усилено се подготвят за предстоящите държавни зрелостни изпити.
Пожелаваме на всички нови възможности, предизвикателства и успехи в опознаване на пъстрото многообразие на света около нас, на природните явления, свойствата, строежа и движението на живата и неживата материя.
Успех!


koordinator на 27.03.2019 - 11:48 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини