СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

ИДЕИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
ПАИСИЕВЦИ С ИДЕИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ПРИРОДНИ РЕСУРСИ

Във връзка със „Седмицата на рециклирането“, в СУ „Отец Паисий“ се проведе съвместна инициатива с представители на ПУ „Паисий Хилендарски“. Студенти от университета представиха пред учениците от 7.в клас теми, свързани с проблемите на разделното събиране и оползотворяване на отпадъци и опаковки, опазване на околната среда и устойчиво развитие в съвременното общество. Кампанията цели да образова и възпита децата в училище в разделно събиране на отпадъци, като чрез интересни игри учениците лесно да се ориентират кои отпадъци в кой цвят контейнери се поставят.
Учениците бяха много активни и показаха знания в областта на екологията, като споделиха, че са загрижени за околната среда и имат отговорно отношение към опазването на природата. С интерес, седмокласниците научиха, че в различна среда времето за разпадане на боклука, е различно.Осъзнаха ,че съществува огромен потенциал в повторното използване и рециклирането на отпадъци. Децата споделиха, че желаят да бъдат посланици на идеята да се елиминира голяма част от отпадъка, който достига сметищата, както и да помогнат за опазването на природните ресурси.
Училището получи като подарък контейнери за разделно събиране, които бяха поставени на определени за целта места и веднага идеите на седмокласниците и тяхната преподавателка г–жа Мингова, започнаха да придобиват реализация.
Паисиевци показаха, че расте ново поколение с нова култура.


koordinator на 27.11.2019 - 08:53 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини