СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

ДОБРОТО СТОПЛЯ, ПРЕЧИСТВА, ЛЕКУВА...
ДОБРОТО СТОПЛЯ, ПРЕЧИСТВА, ЛЕКУВА...

Благотворителността не се нуждае от публичност. Сама по себе си тя е ценност и за този, който дарява, и за този, който получава... Помощта и благодарността си подават ръка и в това се крие магията на добротворството. Когато доброто е кауза, подета от деца, жестът да дариш на някого в нужда превръща детските светли помисли в жив дар. Това е единствената причина да отразим благотворителните инициативи на паисиевци в навечерието на коледните празници. Добрите дела трябва да бъдат споделяни, разпространявани, за да стават повече... Съвремието ни има нужда от такива!
Ето ги и тях:
"Да подарим надежда за Коледа" - 14-то издание на благотворителен коледен базар под патронажа на областния управител Никола Чанев:
- Второкласниците от СУ " Отец Паисий" се включиха в благотворителната кампания, като внесоха 721,70 лв. по дарителската сметка.
- Обединени под мотото "Вълшебна Коледа", подкрепяни от своите семейства, седмокласниците вложиха любов, сръчност и фантазия в приготвянето на домашни лакомства и... успяха - събраните средства са на стойност 927 лв.
- IX Б клас дари 305 лв.
- Малки и големи паисиевци в своите коледни работилници изработваха различни предмети, сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита, които дариха в подкрепа на каузата. Събраните от тях средства са на стойност 157 лв. Нашите деца подкрепиха шестгодишния Васил Търпанов от гр. Кърджали и тринадесетгодишната Мюрфе Юсеин от с. Бащино с пожеланието да бъдат здрави!
Учениците от IV А клас посетиха Дома за възрастни хора и зарадваха обитателите му с ръчно изработени коледни картички, а танцова група „Шарено герданче" представи програма, с която усмихна деня на хората от третата възраст, ползващи социални услуги.
Кампанията "Капачки за бъдеще", под мотото "Избирам да помогна", привлече и увлече паисиевци в творенето на добро. Събраните капачки бяха транспортирани до събирателен пункт в град Пловдив. Инициативата продължава...
Да... Доброто има много измерения... Но вложиш ли сърце, жар и душа в него, става безценно, защото пречиства, стопля, лекува...
Благодарим Ви, деца, за стореното добро!
Желаем Ви светли, споделени и хубави предстоящи празници!
Бъдете здрави!


koordinator на 25.12.2019 - 15:46 | 0 Коментари | Отпечатай

Коментари
Няма добавени коментари.

Напиши коментар
Моля влезте, за да коментирате.

Оценка
Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини