СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНА НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ

ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНА НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ „ПАИСИЙ"

Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език  присъди първото място в област Кърджали на Арда Халибрям от 8.а клас  в първа възрастова група. Второто място във втора възрастова група зае Георги Димитров от 9. а клас. Арда ще представи област Кърджали в националния кръг на състезанието в Хасково на 25 ноември тази година.
В надпреварата, която се състоя на 2 ноември в Езикова гимназия "Христо Ботев", се включиха най-добрите ученици от областта. Състезанието премина през два етапа: участниците изложиха своите възгледи по мотото на състезанието за 2023/2024г.: “Artificial intelligence - a blessing or a curse”, а след това разговаряха свободно до 10 мин. с членовете на журито. И тази година надпреварата беше ожесточена, защото всички ученици се бяха подготвили много добре. На национален кръг се допускат само учениците, класирани на първо място от двете възрастови групи. Състезанието е в две възрастови групи - VI-VIII клас и IX-XI клас. Участието е индивидуално и е свързано с публично представяне по темата в рамките на 15 минути - 5 минути за устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и 10 минути - за свободен разговор. Състезанието се провежда всяка година и е от Националния календар на Министерството на образованието и науката. Целта на състезанията по чужд език е насърчаването на изучаването на чужди езици  и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие с цел повишаване нивото на многоезичност и междукултурно  разбирателство.
„Успехът на Арда и Георги е плод на упоритост, любознателност и талант!“ –  заявиха гордо  техните преподаватели по английски език  Маргарита Стоева и  Мария Сабрутева!
Текст и снимки: София Калинова

koordinator на 08.11.2023 - 21:39 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ПОВИШАВАТ ПРАВНАТА СИ ГРАМОТНОСТ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

ПАИСИЕВЦИ ПОВИШАВАТ ПРАВНАТА СИ ГРАМОТНОСТ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Ученици от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали, техният преподавател Елена Михайлова и заместник-директорът Мариана Василиева бяха посрещнати в  Съдебната палата в града на 07.11.2023г. Повод за посещението на паисиевци е участието на училището и на  Окръжен съд – Кърджали в Образователна програма  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. То се случва за четвърта поредна учебна година, а за трета поредна година  се  провежда съвместно с Окръжна прокуратура – Кърджали и Районна прокуратура – Кърджали. Програмата се изпълнява от магистрати и съдебни служители. Тя е насочена към повишаване на правната грамотност и култура на учениците, както и информираността им за съд и прокуратура, изграждане на ценностно отношение към закона, както и към ограничаване на негативните модели на поведение.  Лектори са съдии и прокурори,  те  представят пред учениците уроци на различна правна тематика от областта на гражданското и наказателното право. След приключването на лекциите учениците ще участват в симулиран наказателен процес по реален казус от съдебната зала.
koordinator на 08.11.2023 - 21:33 | 0 Коментари | Отпечатай

УСПЕХИТЕ ЗА ДЕВЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ „ПАИСИЙ“

УСПЕХИТЕ ЗА ДЕВЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ „ПАИСИЙ“  ГАБРИЕЛА ЯНКОВА ПРОДЪЛЖАВАТ

Габриела Янкова от 9.а клас е отличена в още две национални надпревари.
Талантливото момиче зае  II място в категорията Мултимедиен продукт на Ученическия конкурс, посветен на Деня на народните будители и организиран от община Димитровград. Конкурсът бе реализиран в три основни направления: за есе или мултимедиен продукт за ученици от осми до дванайсети клас   – „Трудният път на пробуждането“, за съчинение IV-VII клас – „Моето писмо до един български будител“ и за рисунка IV-XII клас – „Будители, поклон!“. Целта на конкурса е да насърчи творческата изява на талантливи деца  и  да затвърди знанията им за народните будители и важността им в българската история. В надпреварата участваха над 100 деца от цялата страна. Награждаване бе на 02.11.2023   в Историческия музей – Хасково. Секретарят на общината Венета Колева награди отличените за есе, мултимедиен продукт, съчинение и рисунка.
На Габриела заслужено бе присъдена трета награда за презентация във втора възрастова група (VIII – XII клас) в Национален конкурс „Народни будители“- 2023, обявен от хасковския Младежки център.

koordinator на 08.11.2023 - 21:28 | 0 Коментари | Отпечатай

ДВАМА ПАИСИЕВЦИ СА ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС ЗА ОРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО

ДВАМА ПАИСИЕВЦИ СА ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС ЗА ОРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО


Габриела Янкова и Георги Димитров, деветокласници  от СУ „Отец Паисий“ и солисти на вокална група „Звънче“, бяха отличени в Националния  ученически конкурс за ораторско майсторство "Мисия будител". Той  се провежда за втора поредна година, а негов организатор е Регионалният исторически музей - Хасково. Участниците в надпреварата се представят чрез кратко видео, в което излагат своите възгледи за будителството и какви будители на утрешния ден биха били те. Бяха излъчени победители  в три възрастови категории - от първи до четвърти, от пети до седми и от осми до 12. клас. За своите идеи Габриела и Георги получиха сертификати.

koordinator на 08.11.2023 - 21:05 | 0 Коментари | Отпечатай

ОБЯВА
koordinator на 28.10.2023 - 12:51 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини