СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

„ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ“ ОТЛИЧИ НАРОДНИТЕ ПЕВИЦИ НА „ПАИСИЙ“
Вокално-фолклорна формация „Родопски звън“ при СУ “Отец Паисий“ бе номинирана и отличена с бронзови медали и дипломи за отлично представяне, разпространение и съхранение на българския фолклор. Това се случи на Дванадесетия международен музикален и танцов конкурс  „Пиленце пее“ 2023г. – гр. София, чиято цел е  да съхранява и разпространява българският фолклор чрез откриване, изява и популяризиране на талантливи деца и младежи.  
Талантливите народни певици на „Паисий“ Даная Илиева - 9.б клас, Неше Юсеин и Емел Хасан - 11.в клас, Стоянка Петрова -12.б клас, Анита Храмова и Ева Бояджиева - 12.а клас получиха своята висока оценка от специализирано жури, съставено от утвърдени специалисти във фолклорната музикална и танцова сфера  - доц. д-р Бинка Добрева, Янка Рупкина, Светла Караджова, Величка Николова, Николай Балабанов, Милчо Георгиев, Лиляна Галевска, Йордан Станимиров. Директорът на СУ “Отец Паисий“ Златко Атанасов връчи на официална церемония наградите на момичетата и специалната благодарствена диплома на ръководителя на „Родопски звън“  Евгения Пейкова!
Конкурсът се проведе в периода 7. октомври -  22. октомври 2023г. под патронажа на Министерство на културата на Република България и със съдействието на НЧ „Надка Караджова- 2012“, гр. София.  В него участваха много състави от различните възрастови групи и категории от цяла България, както и участници от Испания, Италия и Ирландия.
koordinator на 29.11.2023 - 21:41 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТЛИЧИЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНО НАДПЯВАНЕ

Звънчетата  на „Паисий“  с поредно отличие от международно надпяване

Вокална група "Звънче" от СУ „Отец Паисий“  представи достойно училището и града ни, като завоюва второ място в категорията "Вокално и хорово изпълнение" на Международния фестивал конкурс „Багрите на Испанското слънце“ - Барселона, Испания. Техният изключителен талант и хармонията на гласовете им донесоха дипломи, които бяха връчени от директора на училището Златко Атанасов, а вокалният им педагог Евгения Пейкова бе удостоена и с благодарствено писмо.
Фестивалът, който се провежда ежегодно от 2011г., представя творческите постижения на художествени колективи, групи и солисти от различни страни.
Тази година състезанието се проведе на 1 ноември, събирайки 150 участници от 20 държави.
Солистът Никола Славов от 1.д клас, Деметра Ташкова от 1.б клас, солистът Дилем Али   от 2.а клас, Жесмин Найденова от 3.в клас, солистът Кристиан Сербезов от 2.г клас, Николина Ташкова от 5.д клас, Денис Еминов, Александрина Колева, Елия Накева, Нил-Су Керимоглу – всички те от 6.в клас, Габриела Янкова и Георги Димитров от 9.а клас и Христо Караманолов от 10.б клас са талантливите млади изпълнители, които спечелиха сърцата на публиката и журито.
Припомняме, че миналата година Евгения Пейкова и нейните „звънчета“ завоюваха престижната първа награда за поп песен в 11-тото издание на същия фестивал и донесоха пореден повод за гордост както на СУ „Отец Паисий“, така и на цялата кърджалийска общественост.
Текст и снимки: Даниела Пашова

koordinator на 29.11.2023 - 21:25 | 0 Коментари | Отпечатай

ПОДКРЕПА ЗА МЛАДИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ РЕГИОН КЪРДЖАЛИ
За да бъдат насърчени младите предприемачи и иновативните идеи, свързани с устойчивото развитие, здраве, финансова и дигитална грамотност и иновации, Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Обединена българска банка стартират проекта „Мастър клас за млади предприемачи от област Кърджали“.  
Средно училище с природоматематическа насоченост "Отец Паисий" – Кърджали е гордо, че негови ученици  вече работят по своите проекти, реализирани благодарение на минали инициативи на Стопанския факултет към Софийския университет „Климент Охридски“, както  и на своите идеи, знания и умения.
В предстоящия Мастър клас ще бъде повишена готовността на младежи от областта да станат предприемачи чрез дейности, обхващащи събиране на идеи на младежи; ще се проведе  мастър клас за развитие на предприемачески умения и запознаване с възможностите за финансиране на идеите; ще има срещи с успешни предприемачи  и менторство от страна ОББ и преподаватели от Стопански факултет, както и конкурс за представяне на идеите. В проекта могат да включат младежи до 29 навършени години към края на декември 2023 г., както и ученици от 11. и 12. клас през настоящата учебна година. Предприемачите, които се включат в Мастер класа, ще се подготвят и за други състезания през 2024 г., съорганизирани от ОББ и Стопански факултет.
Регистрацията вече е отворена и всички желаещи могат да кандидатстват онлайн на адрес: bit.ly/startupKardzhali
За информация за уебинари и срещи на адрес: https://bit.ly/Kardzhali
За повече информация: доц. д-р Тодор Ялъмов, заместник-декан на Стопански факултет, тел: 0898 751684


koordinator на 29.11.2023 - 21:12 | 0 Коментари | Отпечатай

ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНА НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ

ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В НАЦИОНАЛНА НАДПРЕВАРА ПО АНГЛИЙСКИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ „ПАИСИЙ"

Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език  присъди първото място в област Кърджали на Арда Халибрям от 8.а клас  в първа възрастова група. Второто място във втора възрастова група зае Георги Димитров от 9. а клас. Арда ще представи област Кърджали в националния кръг на състезанието в Хасково на 25 ноември тази година.
В надпреварата, която се състоя на 2 ноември в Езикова гимназия "Христо Ботев", се включиха най-добрите ученици от областта. Състезанието премина през два етапа: участниците изложиха своите възгледи по мотото на състезанието за 2023/2024г.: “Artificial intelligence - a blessing or a curse”, а след това разговаряха свободно до 10 мин. с членовете на журито. И тази година надпреварата беше ожесточена, защото всички ученици се бяха подготвили много добре. На национален кръг се допускат само учениците, класирани на първо място от двете възрастови групи. Състезанието е в две възрастови групи - VI-VIII клас и IX-XI клас. Участието е индивидуално и е свързано с публично представяне по темата в рамките на 15 минути - 5 минути за устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и 10 минути - за свободен разговор. Състезанието се провежда всяка година и е от Националния календар на Министерството на образованието и науката. Целта на състезанията по чужд език е насърчаването на изучаването на чужди езици  и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие с цел повишаване нивото на многоезичност и междукултурно  разбирателство.
„Успехът на Арда и Георги е плод на упоритост, любознателност и талант!“ –  заявиха гордо  техните преподаватели по английски език  Маргарита Стоева и  Мария Сабрутева!
Текст и снимки: София Калинова

koordinator на 08.11.2023 - 21:39 | 0 Коментари | Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ПОВИШАВАТ ПРАВНАТА СИ ГРАМОТНОСТ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

ПАИСИЕВЦИ ПОВИШАВАТ ПРАВНАТА СИ ГРАМОТНОСТ В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Ученици от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали, техният преподавател Елена Михайлова и заместник-директорът Мариана Василиева бяха посрещнати в  Съдебната палата в града на 07.11.2023г. Повод за посещението на паисиевци е участието на училището и на  Окръжен съд – Кърджали в Образователна програма  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. То се случва за четвърта поредна учебна година, а за трета поредна година  се  провежда съвместно с Окръжна прокуратура – Кърджали и Районна прокуратура – Кърджали. Програмата се изпълнява от магистрати и съдебни служители. Тя е насочена към повишаване на правната грамотност и култура на учениците, както и информираността им за съд и прокуратура, изграждане на ценностно отношение към закона, както и към ограничаване на негативните модели на поведение.  Лектори са съдии и прокурори,  те  представят пред учениците уроци на различна правна тематика от областта на гражданското и наказателното право. След приключването на лекциите учениците ще участват в симулиран наказателен процес по реален казус от съдебната зала.
koordinator на 08.11.2023 - 21:33 | 0 Коментари | Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини