СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

Паисиевци дискутират делото на Менделеев
Месецът бе наситен с интересни инициативи в училището. През месец февруари се навършват 180 години от рождението на Дмитрий Иванович Менделеев. Учениците от СОУ „Отец Паисий” се включиха в инициативата с дискусии в часовете по химия за делото на гениалния учен, събраха информация за живота и научните му постижения. Паисиевци обособиха и кът с материали за него, консултирани от преподавателите си по химия Колева и Балабанова.
Други инициативи този месец на паисиевци бяха свързани с трезвеността– те направиха табло за вредата от алкохола с акцент върху пораженията, които нанася той на младите хора.
Интерес предизвика ролевата игра „Среща на два свята“, проведена в девети клас под формата на открит урок по физика и астрономия. Учениците научиха прелюбопитни факти за Вселената, пирамидите и други феномени, които провокират любопитството.
В рамките на Националната програма „С грижа за всеки ученик“ осмокласниците направиха табло на тема „Опазване на околната среда“.
webmaster на 25.02.2014 - 14:43 Отпечатай

„Кънкьори”-те на Моника стана рисунка №2 на Сочи
Осемгодишната Моника Точкова спечели второ място в Националния конкурс за детска рисунка „Бялата олимпиада в детските очи-Сочи 2014", който се проведе в Силистра. Кърджалийското момиче е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към Обединения детски комплекс.
Организаторите на конкурса Народно читалище "Доростол 1870"- Силистра и Фондация „Ян Бибиян" отличиха с медал, грамота и награда малката художничка. Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева, както и на посолството на Русия в България. Конкурсът се проведе в три направления: живопис, графика и приложно изкуство.
От всички 550 рисунки от 30 населени места в страната, рисунката на Моника- „Кънкьори" впечатли журито с оригиналност на идеята и колорит на изпълнение. Моника Точкова за втора поредна година посещава Школата по изобразително изкуство към ОДК и е ученичка във втори клас на СОУ „Отец Паисий".
webmaster на 21.02.2014 - 11:21 Отпечатай

За „Българска история“
За „Българска история“
На 27 февруари 2014 година в СОУ „Отец Паисий“ гостуват създателите на образователния сайт „Българска история“. Те ще представят по интригуващ и достъпен начин непознати страници от богатото ни минало.
Марио Мишев, Иван Кънчев и Ивомир Колев са млади хора – студенти, обичащи българската история и вярващи, че всички трябва да познават и уважават славното ни минало.
Те ще изнесат два интерактивни урока пред ученици от шестите и единайстите класове – съобщи главен учител по история Теодора Богданова, която се свърза със създателите на сайта и ги покани в нашето училище.
Госпожа Теодора Богданова съобщи още, че на областната олимпиада по история и цивилизация учениците от СОУ "Отец Паисий" се представиха отлично. V клас:
първо място – Елица Чакърова - Vа клас - 81т.
второ място – Петко Кушкиев - Vв клас - 80,5т.
VІ клас:
първо място – Доан Шакир - VІб клас - 88,5т.
второ място - Иван Савов - VІг клас - 82т.
трето място – Антоан Русев - VІб клас - 73т.
С признателност към труда, ученолюбието и интереса към историята, учителката Т. Богданова сподели, че достойно са се представили с високи резултати и учениците:
Константин Кушкиев - Vв клас – 76т.
Дияна Бояджиева - Vд клас – 72т.
Стефан Георгиев - VІв клас - 61т.
Дениз Мустафа - VІа клас - 60,5т.
webmaster на 21.02.2014 - 10:09 Отпечатай

Пред Паметника на Левски
На 19 февруари пред Паметника на Левски в центъра на града ученици и учители от СОУ “Отец Паисий“ заедно с цялата кърджалийска общественост почетоха с венци цветя големия родолюбец.Преди това с едноминутно мълчание всички се поклониха пред светлия образ на българската свобода.

webmaster на 21.02.2014 - 10:03 Отпечатай

Паметен кът с портрета на Левски
Нели Янчева – председател на МО по история, и Данка Янкова – библиотекар в СОУ „Отец Паисий“, оформиха паметен кът с портрета на Левски и книги за делото и личността на Апостола на свободата.
Нашите ученици разгледаха изложбата и се снимаха пред нея.Tе ще пазят спомен за тази дата – надежда, че човешкият дух винаги ще има върхове в историята на България.

webmaster на 21.02.2014 - 09:11 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини