СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

100 ГОДИНИ ТРАДИЦИИ И БЪДЕЩЕ
„Стил и духовност“ - с това всички гости поздравяваха паисиевци и режисьора г-н Гълъб Бочуков след края на юбилейния концерт на Първото българско светско училище в Източните Родопи „ Отец Паисий“.
Символът на великия стремеж към светлина и просвета, към знания и успехи на поколения в нашия град събра стотици граждани на своя тържествен концерт - спектакъл в залата на ДКТ „ Димитър Димов“, воден от очарователните второкласници Ирина и Димитър.
Скромната килия на Хилендарския монах притаи дъха на публиката, която стана съпричастна на създаването на „ История славянобългарска“.
Световноизвестната вокална формация Юлангело развълнува публиката със своите вечни песни за България, които изправиха на крака над 600 зрители в залата и така до „ Многая лета“, публика, участници и гости пяха заедно.
Небето над Кърджали се освети от красиви фойерверки в чест на големия празник на СОУ „ Отец Паисий“.
Поклон пред Вас, Паисиевци!
Честит празник!
Галерия със снимки от тържествения концерт и вечеря.
За да видите поздравителните адреси кликнете тук
webmaster на 20.12.2013 - 14:36 Отпечатай

МАЛКИТЕ ПАИСИЕВЦИ ДАРИХА ДРЕХИ
МАЛКИТЕ ПАИСИЕВЦИ ДАРИХА ДРЕХИ ЗА СВОИТЕ ВРЪСТНИЦИ ОТ ДОМ ЗА ДЕЦА, ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ
Обувчици, сандалки, дрехи за децата от дом „Майка и дете” събраха и подариха малките ученици от ІV “б“ клас на СОУ „Отец Паисий” – град Кърджали („б” като България – казват те) с класен ръководител Минка Стоянова.
Научени на милосърдие към болката в живота от учителката си, нейните питомци внесоха и 114 лева дарение.Този жест на благородство извисява в предколедните дни душите на малките паисиевци и доказва колко е важно да обичаш човека.Това е духовната максима на госпожа Минка Стоянова.
Венета Филипова
webmaster на 20.12.2013 - 14:31 Отпечатай

Награждаване на класиране в Областен конкурс по ИТ
НАГРАЖДАВАНЕ НА КЛАСИРАНИТЕ В ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА И МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ТЕМА „ЛЮБИМОТО УЧИЛИЩЕ – ТРАДИЦИИ И БЪДЕЩЕ“
На 16.12.2013 година в СОУ “Отец Паисий“ бяха отличени с грамоти и награди най-добрите в конкурса „ЛЮБИМОТО УЧИЛИЩЕ – ТРАДИЦИИ И БЪДЕЩЕ“, който се проведе под патронажа на областния управител господин Бисер Николов.
100 години училище „Отец Паисий“ носи достойно името на своя патрон и като залог за вярност не забравя неговия призив „Българино, знай своя род и език“.
Едновековният летопис е изпълнен с трудности и победи, с радост и чувства, с вяра и уважение към всичко, което носи прогрес и светлина за бъдещето на България. Учители и ученици са оставили следи от своя живот в историята на първото светско училище в Източните Родопи.

Прочети повече

webmaster на 19.12.2013 - 13:53 Отпечатай

СОУ „ Отец Паисий” с атрактивно химическо шоу
В чест на 100-годишнината на любимото училище млади паисиевски химици представиха пред ученици от 7 до 12 клас ефектно „Химическо шоу.“
То бе представено в кабинета по химия, от 12,00 часа на 16.12.2013 година.
Училището ни е лидер в обучението по природни науки, а биологичните паралелки получават задълбочена и разширена подготовка по химия и биология.
В чест на вековния юбилей на училище „ Отец Паисий” учениците демонстрираха ефектни и забавни химически опити. Младите любители - химици предизвикаха любознателните ученици чрез предварително подготвена реклама, възбуждайки у всички голям интерес. „Лодка в морето”, „Дим без огън”, „Химически фойерверки” и изригнал вулкан бяха само частица от химическата атракция. Водещите представиха артистично експериментаторите, задавайки въпроси на участници и присъстващи.Учениците от СИП-Химически калейдоскоп демонстрираха опитите професионално и с увереност в своите знания, напълно оправдано.
Младите химици си тръгнаха от шоуто с „ Илюстрован речник по химия“, а публиката очарована от вълшебството на науката.
Демонстрацията на химическите опити и шоу бяха осъществени благодарение на преподавателите по Химия и опазване на околната среда- г-жа Митка Колева и г-жа Галина Балабанова.
Специални гости бяха помощник директорите г-жа Валентина Терзиева и г-жа Мария Стефанова.

Прочети повече

lyubolp на 17.12.2013 - 08:35 Отпечатай

Арт студио Импресия
Учениците от Арт студио Импресия участваха със своя изложба – изработване дизайн на флаг на Антарктида. Работейки в екип те се запознаха с климата и екосистемата на южния континент. Рисунките ще бъдат изпратени в Крайстчърч, най-южната точка на Нова Зеландия, откъдето ще отпътуват за Антарктида и ще бъдат изложени сред ледовете.
mert на 16.12.2013 - 09:49 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини