СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

Паисиевци посрещнаха гости от Орестиада
В слънчевия следобед на 25.09.2013 година СОУ „ Отец Паисий“ посрещна с усмивки приятели от Първо професионално училище - Орестиада ,Гърция.
Групата от ученици и учители е в Кърджали по проект "Заедно в Европа”, финансиран от НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР “ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ И ИНИЦИАТИВИ” към Министерство на образованието по програма “Младежта в действие. Главната цел е установяване на дългосрочно сътрудничество между младите хора от България и Гърция, нарастване на тяхната личностна мотивация за участие в обществения живот, за приобщаването им към европейските ценности
Паисиевци посрещнаха гръцките младежи с „ Добре дошли!“ , в навечерието на 100 годишнината на училището през учебната 2013 / 2014 година и пожелаха тази среща да се превърне в традиция на добросъседство.
Гостите разгледаха изложбите по етажите, компютърните зали, физкултурния салон, а най-дълго гръцките тийнейджъри се заседяха в Арт – галерията при г-жа Ирена Захариева, докосвайки с възхита изложбените експонати и слушайки нейните разкази .
На раздяла гръцки и български ученици си казаха „ Довиждане“, а не „ Сбогом“, защото …колко му е да се видят отново, ей, къде е Гърция, на един час път!
lyubolp на 30.09.2013 - 09:33 Отпечатай

Честита Новата учебна 2013 - 2014 година
Днес, 16 септември 2013 година, СОУ „ Отец Паисий” отвори своите врати, за да посрещне над 1200 ученици, техните родители, много граждани и гости.
2013 година е знакова, защото училище „ Отец Паисий” празнува своя вековен юбилей. Вече сто години хиляди учители и възпитаници свързват съдбата си с него, дарявайки го с любов.
Днес е вашият ден, скъпи учители и ученици!
Днес е денят на децата, родителите и нашия спомен!
Днес училището ни празнува!
На добър час, скъпи преподаватели, мили първокласници, малки и големи ученици, родители и радетели за образование и наука!

Прочети повече

lyubolp на 16.09.2013 - 18:47 Отпечатай

Откриване на учебната година
С Ъ О Б Щ Е Н И Е

На основание чл.25,ал.4 от Закона за администрацията и чл.35,ал.1 от Закона за народната просвета и във връзка с чл.92,ал.1 и ал.4 от ППЗНП, както и Заповед № РД 09-1152/ 10.09.2013 година Министерството на образованието и науката

Н А Р Е Ж Д А М

Откриването на учебната 2013 / 2014 година за СОУ „ Отец Паисий“ – град Кърджали да се отбележи тържествено на 16 септември 2013 година от 09,00 часа.
ДИРЕКТОР
СОУ „ Отец Паисий“ – град Кърджали
Златко Профиров Атанасов
lyubolp на 12.09.2013 - 10:13 Отпечатай

Фотоалбум 100 години "Отец Паисий"
В чест на 100 годишнината на нашето училище, ние ще създадем исторически фотоалбум. Ако имате снимки свързани с историята на училището, моля изпратете ги на адрес: paisii_album@abv.bg. Заедно със снимката изпратете и годината и кратко описание.
Галерията може да видите ТУК
lyubolp на 29.06.2013 - 17:42 Отпечатай

Дипломиране
Във вечерта на Еньовден най-старото училище в областта - СОУ „Отец Паисий”, връчи дипломите на юбилейния випуск абитуриенти. Дворът на училището е изпълнен с красиви млади хора, техни родители и близки.
Заедно с тях се вълнуват класните ръководители и гостите на тържеството. За паисиевци е чест присъствието на скъпи гости от Техническия университет – гр. София. За поредна година дванадесетокласниците от СОУ „Отец Паисий” получават своите дипломи за средно образование, а отличниците - плакет и значка „Златното перо на Паисий”.
Изключително приятно остават изненадани родителите на зрелостниците, когато децата им получават и свидетелство за професионална квалификация по компютърни технологии. Свидетелствата са връчени от доц. д-р инж. Евгени Соколов -директор на Център за развитие и квалификация към ТУ, и маг. инж. Евтимия Кочемидова. Въпреки че СОУ „Отец Паисий” е средно общообразователно училище, свидетелствата от ТУ са една допълнителна възможност и гаранция за младите хора за работа в областта на компютърните технологии – търсена квалификация на пазара на труда.
Директорът Златко Атанасов пожела на всички успешни изпити, прекрасни студентски години и добра реализация в живота. В неговото слово са и думите към зрелостниците да носят и пазят заветите на Паисий, защото те винаги ще са част от редиците на училището, което за своите 100 години се е превърнало в сериозна образователна институция, не само защото е първото светско училище в Източните Родопи, но за всяка година от историята си носи печата на българското знание и на човешкото достойнство.
lyubolp на 29.06.2013 - 17:27 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини