СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

ПАИСИЕВЦИ ПЪРВИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
ПАИСИЕВЦИ ПЪРВИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО " ПТИЦИТЕ В ЧЕРВЕНАТА КНИГА НА БЪЛГАРИЯ"

Тодор Тодоров от ХI „б“ клас и Даниела Димитрова от VIII „б“ клас от СОУ „Отец Паисий" Кърджали се класираха на първо място и трето място в проведеното през уикенда състезание на тема: "Птиците в Червената книга на България".

Състезанието бе организирано от НЧ „Обединение 1913". За да покажат знания за водолюбивите птици се състезаваха 29 ученици от СОУ „Отец Паисий" Кърджали, ПГЕЕ, СОУ „Йордан Йовков", СОУ „Н. Й. Вапцаров" с. Бенковски.

Началото бе поставено с решаване на индивидуален тест. След него се проведе отборен конкурс на тема "Живота на птиците". Всеки отбор представи поставената му задача пред публика. Най-добрите отбори бяха възнаградени, а за всички участници имаше и предметни награди.

Състезанието се провeдe по проект „За да останат чаплите в Кърджали – от мен зависи" на НЧ „Обединение 1913 финансиран от ежегодната дарителска програма Мтел ЕКО Грант.

Поощрителни награди получиха Саша Солакчиева,Филиз Мехмед,Гюлджан Байрам,Иван Черкезов,Христина Христова – 10 в клас.

mert на 26.11.2012 - 15:28 Отпечатай

Олимпиада по математика

ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ПАИСИЙ

На проведения ХІІ областен математически турнир в град Кърджали учениците от СОУ „Отец Паисий” се представиха блестящо сред конкурентите от природоматематическите гимназии от Пловдив, Хасково и Смолян.

Георги Траянов Димов от 12 „б” клас, с класен ръководител и преподавател по математика г-жа Димитрина Валкарева, вече е приет като редовен студент в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски”, решавайки сложните задачи за Отличен ( 5,80).


    Негови следовници по пътя на великата наука са:
  1. Нарин Танер Мехмед – 3 „а” клас -златен медал и І място, с класен ръководител и преподавател по математика г-жа Анна Владимирова;
  2. Йоана Александрова Загорска – 4 „а” клас – бронзов медал и ІІІ място, с класен ръководител и преподавател по математика г-жа Тинка Недялкова;
  3. Антоан Анков Русев – 5 „б” клас – златен медал и І място, с преподавател по математика г-жа Димитрина Валкарева;
  4. Жулиен Гавраилов Гавраилов - 5 „б” клас – сребърен медал и ІІ място, с преподавател по математика г-жа Димитрина Валкарева;
  5. Джан Антонов Димитров – 7 „б” клас, - бронзов медал и ІІІ място, с класен ръководител и преподавател по математика г-жа Таня Райкова;

Уважаеми колеги, вашият висок професионализъм и обич към децата и работата, нека ви носи още по- големи успехи и удовлетворение!
Уважаеми ученици, благодаря на вас и вашите семейства,за успехите, които постигнахте! Всички ние се гордеем с вас!

Паисий нюз

mert на 23.11.2012 - 14:40 Отпечатай

СОУ "Отец Паисий" в Япония

Ученичката от СОУ "Отец Паисий" Лия Стамболиева бе отличена в еко конкурс на японската компания „Панасоник”

Шестокласничката от СОУ”Отец Паисий” се съревновава с 1712 българчета за приза. Жури в централата на „Панасоник” отличи нашето момиче след като разгледа дневника й с есета и рисунки на екологична тема. Лия бе поканена в двореца Ниджо в Киото в Япония, за да й бъде връчена наградата „Победителят от България”. На церемонията присъстваха общо 50 деца от 50 страни в света. Конкурсът е под патронажа на ЮНЕСКО и на награждаването присъства генералният директор на организацията Ирина Бокова. Събитието бе широко отразено в японските медии.

Прочети повече

webmaster на 15.11.2012 - 16:14 Отпечатай

По стъпките на българската армия

Поход по стъпките на българската армия

В чест на 100 годишнината от Балканската война и от освобождението на нашия роден град Кърджали на 6-ти и 7-ми октомври 2012 година туристически отряд към СОУ"Отец Паисий" взе участие в "Поход по стъпките на българската армия", организиран от Областна администрация Кърджали, РИО, Военен клуб и Инициативен комитет. Участниците в похода почетоха паметниците на героите от войната в село Пчеларово, паметника на ген. Делов- освободителя на Кърджали, в Момчилград и Маказа. В Национална военна ученическа база в село Широко поле нашите ученици се включиха активно във военните състезания, стрелби и игри.
Поклон пред паметта на нашите освободители!


webmaster на 10.10.2012 - 16:47 Отпечатай

Програма за 5 клас на Академия Телерик
График на часовете:
Първа група: Втора група: За пропуснали:
Вторник от 11:30 ч.
Четвъртък от 11:30 ч.
Сряда от 11:30 ч.
Петък от 11:50 ч.
Събота от 11:00 ч.

Групите се събират пред компютърните кабинети на втория етаж. Всеки преценя как му е удобно и посещава една от групите.
webmaster на 22.09.2012 - 09:03 Отпечатай

105 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини