СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

СОУ „ ОТЕЦ ПАИСИЙ” С УЧАСТИЕ В НАДПРЕВАРА
СОУ „ ОТЕЦ ПАИСИЙ” С УЧАСТИЕ В НАДПРЕВАРАТА ПО ШОСЕЙНО БЯГАНЕ

Преподавателката по физическо възпитание и спорт Марияна Бозакова, ще участва в ХІ -то издание на Европейската купа по шосейно бягане за преподаватели, ученици и студенти Education Europe Cup „THE WAY OF KNOWLEDGE” , което ще се проведе в град Будапеща, Унгария на 10.11.2013 г. В двете състезателни дистанции – 6 км и 21 км ще се състезават над 400 състезатели от 17 европейски страни.
За първи път преподавател от град Кърджали ще вземе участие в надпревара от подобен род. Марияна Бозакова, която е многократен републикански шампион и рекордьор по лека атлетика в средните бягания, ще представлява СОУ „Отец Паисий” в състезанието на 6 000 метра. Стартът ще бъде даден от сградата на Техническия университет в Будапеща и ще премине по поречието на р.Дунав в Пеща, като ще се финишира пред уникалната сграда в неоренесансов стил на Унгарската академия на науките. Европейската купа се провежда под егидата на FISU и UEC и е част от множеството сценични, културни и образователни прояви, които ще се проведат в унгарската столица на 09 и 10 ноември за промотиране на образованието като част от цялостното развитие и утвърждаване на младите хора в Европа.
Уважаема госпожо Бозакова, пожелаваме ви здраве и успех на състезанието. Пожелаваме ви медал от тази световна надпревара.
lyubolp на 01.11.2013 - 13:52 Отпечатай

ПОКАНА ЗА ЮБИЛЕЙНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

www.conferencia100god.free.bg
alek на 30.10.2013 - 08:42 Отпечатай

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ЕКОЛОГИЯ
Тодор Петров Тодоров, ученик от 12 „б“ клас на СОУ” Отец Паисий” , град Кърджали, се завърна със златен медал от ХII-то Национално състезание по природни науки и екология. Състезанието се проведе в гр. Бургас . Участниците представиха много хубави проекти, които бяха оценени от осемчленно жури - преподаватели от различни университети на страната. В рамките на два дена жури и участници се запознаваха с проектите по време на постерна сесия и презентации. Тодор П. Тодоров представи проекта”Опазване на популацията на сухоземните костенурки шипобедрена и шипоопашата в района на Ада тепе. Представянето му е отлично, наградата е златен медал. Оценката, получена на състезанието, отличен 6.00, се признава за вход във ВУЗ. Той вече е студент. Ние сме много горди с него и го поздравяваме от сърце.
Честито, Тошко!
<
lyubolp на 26.10.2013 - 08:58 Отпечатай

Паисиева гора
Слънцето проби студения ден и учениците от СОУ „Отец Паисий“ спазиха обещанието си, че на 18.10.2013 година ще засадят 100 дръвчета за 100 годишния ни летопис.
Създаването на Паисиевата гора е част от инициативите, които ще продължат до 18.12.2013 година.
Ученици и учители, водени от мечтата да оставят нещо след себе си, с безкористната подкрепа на инж. Радослав Боев, директор на Държавно ловно стопанство – Женда и г-жа Анжела Василева, ландшафтен архитект на Община Кърджали, посадиха сребрист смърч, обикновен смърч, черен и бял бор, дугласка ела, гръцка ела, кедър, бреза и липа.
Мъжкият състав на ученическото войнство се прояви с най-добрите качества – трудолюбие и кавалерство, а девойките им помагаха и украсиха този прекрасен ден. Най- активни в това благородно занятие бяха 100 – те ученици от 7 „а“, 7 „б“, 7 „в“, 7 „г“, 8 „а“, 8 „б“, 8 „в“, 9 „а“, 9 „б“ и 9 „в“ класове на СОУ „Отец Паисий“ – град Кърджали.
Децата заявиха желанието си да пазят Паисиевата гора, защото са патриоти на своя град. Местността, в която учениците засадиха младите дръвчета е в близост до парк Простор, в зелената зона „Кърджали и неговите приятели“.

Прочети повече

lyubolp на 20.10.2013 - 09:55 Отпечатай

Покана във връзка с гостуването на проф.Пимпирев
lyubolp на 19.10.2013 - 22:35 Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини