СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Educational Partner
Асоциация на Кеймбридж училищата в България

Паисиевци с идеи за пестенето на водата

Паисиевци с идеи за пестенето на водата, създавайки свой воден отпечатък

Малките ученици от 3 “б“ клас, с класен ръководител г-жа Минка Стоянова от СОУ „ Отец Паисий“ – град Кърджали с радост приеха поканата на Читалище „ Изгрев – 1909 г.“, община Бургас да участват в проект "Воден отпечатък" по случай 22март - Световния ден на водата.

Интелигенти, с вродено чувство за пестеливост, информирани за световните екологични проблеми, нашите третокласниците решиха да работят в екипи.Децата събираха информация, правеха анкети, даваха съвети как най-рационално и пестеливо да се използва водата - най-разходвания природен ресурс на земята, решаваха тестове, рисуваха рисунки на тема –„Водата богатството на природата“. Техните стандартни и иновативни предложения как да се реши проблема с недостига на вода в световен мащаб, описаха в дневници, които им бяха предоставени лично от самите организатори на проекта.На 22 март в читалище Изгрев, общ. Бургас, тържествено ще бъде отбелязан Световния ден на водата .Паисиевци са първите, които изпратиха материали и техните идеи ще бъдат популяризирани сред обществеността на община Бургас.

В Екип № 1 участваха Мадлен Христова, Илина Димитрова, Теодора Димитрова, Ерен Халимов, Никола  Станков, Антон Халтъков, Екип № 2 - Симона Манолова, Митко Сариев, Василена Кирилова, Серкан Алиосман, Георги Пенчев, Васил  Георгиев, в Екип № 3 - Селин Алиосман, Димитър Янков, Ваня Георгиева, Анастас Стилиянов, Димитър Башаранов, Георги Ангелов и Екип № 4 се състоеше от Мелек Мюмюн, Никол Петрова, Даниела Георгиева, Манол Янев, Евлоги Иванов, Николай Георгиев. Така, малките ни ученици показаха, че обединените усилия водят до успех, в името на общата кауза - да запазим водата, дарена ни от природата.

Г-жо Стоянова,скъпи деца, пожелаваме ви много здраве и успех в осъществяването на всички идеи!

 

mert на 20.03.2013 - 20:52 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ завоюваха първите места на Областната олимпиада

ПАИСИЕВЦИ завоюваха първите места на Областната олимпиада по информатика и информационни технологии

На 07.03. 2013 година СОУ „ Отец Паисий“ – град Кърджали бе домакин на Областната олимпиада по информатика и информационни технологии.

Г- жа Цветанка Границка - старши експерт по природни науки и екология даде старта на Областната олимпиада по информатика и информационни технологии, приветствайки участниците с тържествено слово, като увери учениците,че уменията и компетентностите, усвоени в процеса на подготовка и обучение, ще ги направят експертни кадри в областта на новите технологии за управление и производство.

Повече от 95 деца от цялата област Кърджали имаха възможността да демонстрират познанията си в програмирането и технологиите. Тази олимпиада се провежда по график на МОМН, на която се излъчват отличилите се проекти за Националната олимпиада по информатика и информационни технологии.

За да видите албума кликнете тук

Прочети повече

mert на 15.03.2013 - 10:58 Отпечатай

Паисиевци атакуваха върховете на науката история

Паисиевци атакуваха върховете на науката история

Умните ,знаещите, интелигентните и можещите ученици са гордостта на СОУ „ Отец Паисий“, защото бъдещето се гради на техните знания и умения. Зад постиженията им се крият талант, много упорство и неуморен труд при усвояването на знания.

На Областната олимпиада по история и цивилизация, провела се на 25.02. 2013 година, с най- много точки в цялата област Кърджали, се отличи ученикът от 5 „ г“ клас Иван Савов Савов. Той постигна резултат от 87 точки, при максимален брой 100 точки. За наше огромно съжаление, регламентът на олимпиадата не позволява да се представи на национално ниво, защото право на участие имат само ученици от 7 до 12 клас.

На тази олимпиада се отличиха Кирил Иванов Бояджиев от 5 „а“ клас ( 74,50 точки), класиран на ||| - място, Доан Ниязи Шакир от 5 „б“ клас( 74,50 точки), класиран на ||| - място и Еда Гюркан Мехмедали от 7 „б“ клас ( 58,75 точки). Преподаватели на учениците са г-жа Теодора Богданова – Литова и г-н Кирил Гогов, които насърчаваха и стимулираха малките паисиевци за участие в този престижен форум.

Похвала за своето достойно представяне заслужиха Дениз Ялчън Мустафа – 5 „а“ клас, Назире Назми Юзеир – 5 „а“ клас и Стефан Ивов Георгиев от 5 „в“ клас.

Гордеем се с вас, знаещи млади надежди!

Дерзайте и следвайте мечтите си!

mert на 13.03.2013 - 12:27 Отпечатай

Паисиевци завоюваха първите места на Националното състезание

Паисиевци завоюваха първите места на Националното състезание Communic@te 2013

„Развитието е невъзможно без промяна, а който може да промени ума си, той може да промени всичко!“

Емил Иванов Иванов от 9 „а“ клас , Дениз Метин Яшар от 12 „б“ клас и Сема Йълмаз Мехмедали от 9 „а“ клас достигнаха финалният кръг на Националното състезание за ефективно използване на информационните технологии в общуването Communic@te 2013 година, в конкуренция с 800 кандидати от цялата страна. Дениз Яшар печели пето място в категорията фотоколаж, Емил Иванов е първи в категорията рисунка, а Сема Мехмедали е на единадесето място в категория фотоколаж. Преподавател на Дениз Яшар по информатика и информационни технологии е г-жа Атанаска Мишонова, а на Емил Иванов и Сема Мехмедали от 9 „а“ клас - г-жа Дияна Милушева.

Паисиевци бяха оценявани чрез своите творби – рисунка или колаж и есе, на базата на солидни доказателства и на наблюдаван и документиран процес. Целта на това състезание е придобиване на умения и компетентности, които могат да се трансферират и прилагат реално. INGOT Център България е основен организатор на състезанието и работи въз основата на модел за сертифициране на ИКТ компетенции на ниво ИТ потребители. На финала на състезанието, което ще се състои на 23 март в град София, нашите ученици ще трябва да покажат технически умения, способност за обясняване и оригинално представяне на работите си, ясно формулирайки и аргументирайки позиция.

ЧЕСТИТО, ПОБЕДИТЕЛИ!

На вас и вашите преподаватели пожелаваме успех и чакаме приза!

mert на 13.03.2013 - 12:25 Отпечатай

XVI НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО АСТРОНОМИЯ 2013
XVI Национална олипиада по астрономия 2013
в СОУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали
Контакти:
email: paisii_astro_2013@abv.bgЗа повече информация кликнете тук.
webmaster на 13.03.2013 - 11:52 Отпечатай

108 ГОДИНИ-
108 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Олимпиади и състезания |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини