Паисиевци силни и в обществените науки!
Публикувана от koordinator на 31.03.2021 - 10:44

Паисиевци силни и в обществените науки!

Приключиха поредните олимпиади по история и цивилизация и география и икономика-Областен кръг!

С отлично представяне ни зарадваха всички ученици, класирали се за областния кръг на двете олимпиади. Макар и във време на пандемия, те приеха това предизвикателство и за пореден път доказаха своите безспорни успехи и в насока, различна от тази на точните науки.

Представянето на нашите ученици е достойно за похвала, тъй като във всички класове, при които няма национален кръг, учениците на СУ „Отец Паисий“  заемат челните места в област Кърджали.

Първо място на Областния кръг на олимпиадата по история за 9 клас,  отвоюва Йекта Аптурахман от 9 б клас.

Интересът към историята и положеният труд от дванадесетокласничката Дияна Бояджиева и десетокласничките Мария Павлова и Хатидже Осман им донесе достойно класиране в техните възрастови групи.

Не изостават и по малките. Упоритата и последователна подготовка завърши с  много висок брой точки за седмокласничките Дефне Мустафа, Алмира Емин, шестокласника Александър Александров и петокласничката Фатме  Муса.
Отлично е и представянето на учениците на олимпиадата по география и икономика.

Десислава Тананова от 5 а клас ни зарадва с призово място, а нейната съученичка от 6 клас- Габриела Янкова е с много добър резултат!

Седмокласниците Йоана Точкова и Христо Караманолов демонстрираха високи резултати в своята възрастова група.

Възпитаниците на СУ „Отец Паисий“ за поред път доказаха, че са сред най-добрите по история и география в областта. Горди сме със старанието и амбицията, които нашите ученици вложиха, за да представят достойно училището ни.