НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
Публикувана от koordinator на 03.05.2022 - 13:10
На  29.04. 2022 г. се проведе областният кръг на Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ в ОДК - Кърджали. Организатор е Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението със съдействието на  Министерство на образованието.
Възпитаниците на СУ „Отец Паисий“ представиха Община Кърджали, за която чест се пребориха с други 5  общински училища и се представиха традиционно най-добре! Днес те вдигнаха купата на победителите и в областния кръг и ще представят Област Кърджали на републиканското първенство, което ще се проведе през юни месец във Велико Търново. Отборът ни бе воден към победите и в двата кръга от своя капитан Калоян Калоянов в състав Божана и Теодора Миткови и Недялко Янчев, с ръководител Веселина Кючукова. На областния кръг паисиевци показаха не само най- добри теоретични знания на писмения тест, но също така бяха най-точни и прецизни в действията си в различните тренировъчни центрове. Макар и за първи път да им се налага да показват умения за реакция при пожар, земетресение и наводнение и оказване на помощ на пострадал – шестокласниците Калоян, Теодора, Божана и Недялко се представиха блестящо от общо  6 отбора - победители в общините Момчилград, Ардино, Крумовград , Джебел и Кирково. В състезанието участваха като доброволци към центъра за оказване на първа помощ Мартин Узунов и Стоян Халтъков, а Тунджай Тасим - капитан на вече порасналия отбор на общинските първенци от 2019 г.  също даде своя принос, съвети и добър пример към отличното ни представяне. Така паисиевци се оказаха най-мотивирани, отлично подготвени и задружни – което доведе и до победата им. Нека им пожелаем да покажат същия хъс за победа и на републиканския кръг от състезанието и да се представят блестящо отново!
Победа на областното състезание „Защита на населението“ – 29.04.2022 г.  в състав Божана, Теодора, Калоян, Недялко и Мартин с ръководителя си г-жа Веселина Кючукова.

Отборът победител на общинското състезание „Защита на населението“– 26.04.2022 – ОДК – гр. Кърджали в състав Стоян, Мартин, Недялко, Калоян, Божана и Теодора с ръководителя си г-жа Веселина Кючукова.