Конкурс „Вълшебният свят на Родопите”
Публикувана от koordinator на 23.11.2022 - 15:31

Талантът не остава скрит - отличия за „Паисий“ в националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”


Радина Бояджиева от 7.а клас и Ниляй Сали от 6.а клас завоюваха две трети места за СУ „Отец Паисий“ - Кърджали в 15-тото издание на  Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, посветен на 21 октомври - Деня на Кърджали. Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Наградените ученички споделиха, че са много доволни и че не  са очаквали да спечелят награда - Радина е участвала и миналата година, но тогава  не е  успяла да се класира.  „За нас рисуването е по-скоро хоби, не се занимаваме задълбочено. Успокоява ни, рисуваме най-вече пейзажи и портрети, а предпочитаната техника е графика, акрил, пастел.“ - допълниха момичетата. Щастливи, показват получените медали, грамоти и чаши с изображението на техните творби.
Учителят им по изобразително изкуство Иван Стойчев е горд:  „Талантът не остава скрит! Децата работиха с много желание, имаше и други участници от нашето училище, изпратихме рисунките им, но творбите на Радина и Ниляй успяха да впечатлят журито и  бяха избрани сред множеството творби от цяла България.  Рисунката на Радина бе изпълнена с  маслен пастел, а тази на Нилай -  с акрил, и двете пресъздават великолепно вълшебството на нашата планина. С любов и с много талант работиха момичетата, справиха се чудесно. Пожелавам им  още по-големи успехи!“