ПАИСИЕВЦИ „ПРОВЕРИХА“ КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ ПО БИОЛОГИЯ
Публикувана от koordinator на 09.12.2022 - 22:25
Традиционните иновативни уроци за катедрата по биология  в СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост продължават. Този път новаторският урок бе проведен в 7. б клас  и в навечерието на патронния празник на училището. Гости бяха учителите от обединението по природни науки Галина  Балабанова  и Златка Колева.

На 06.12.2022 година преподавателят по биология г-жа Мингова  и нейните седмокласници показаха, че чрез  телефоните ученето може да  се  превърне в забавно приключение. ”Кой е по-по-най по биология“ бе надсловът на състезанието, което се проведе в платформата Kahoot.


Госпожа Мингова поясни: „Надпреварата има индивидуален характер - всеки ученик въвежда в телефона си определен код и избрано от него име. След като  профилът е създаден, играта стартира. Въпросите,   свързани с изученото до момента по биология, са последвани веднага от верните отговори и от името на най-бързо отговорилия състезател.“ Точно това зареди със спортен хъс седмокласниците и те  реагираха изключително емоционално след всеки резултат и с нетърпение очакваха следващия въпрос. Критериите за оценяване в надпреварата са бързина и  по-голям брой верни отговори.  Всички играчи се оценяват от платформата - класираният на първо място получава шестица, останалите участници получават оценки  според процента си на успеваемост. В този урок щастливецът бе Ники Хаджиев, който с бързина демонстрира отличните си познания по биология и завоюва първото място.