ЗАПОЧНАХА ТРАДИЦИОННИТЕ ПАИСИЕВИ ДНИ В НАЙ-СТАРОТО СВЕТСКО УЧИЛИЩЕ В КЪРДЖАЛИ
Публикувана от koordinator на 14.12.2022 - 13:28

ЗАПОЧНАХА  ТРАДИЦИОННИТЕ ПАИСИЕВИ ДНИ В НАЙ-СТАРОТО СВЕТСКО УЧИЛИЩЕ В КЪРДЖАЛИ


На 12 декември 2022 година в  СУ “Oтец Паисий“ - Кърджали стартира традиционната тържествена седмица, посветена на Патронния празник на училището. Ежегодно, в дните преди празника, училището провежда редица инициативи, с които отдава почит на своя патрон Паисий Хилендарски.
Началото на Паисиевите дни бе поставено от госпожа Веселина Кючукова и седмокласниците на училището – те проведоха първия кръг на  състезанието „Помни българското“. В 10.00 ч.  бе открита подредената от учителите по изобразително изкуство Лиляна Петрова и Иван Стойчев изложба на тематични ученически рисунки във фоайето на втория етаж . Портрети на Паисий рисуваха и всички първокласници, а „Моето училище“  и  “С идеалите на Възраждането“  са изложбите, в които се включиха учениците от 4.в клас и от всички трети класове. Освен това третокласниците рецитираха стихове, посветени на Паисий, заедно с учениците от  4.а и б клас. Животът и делото на Хилендарския монах бяха представени чрез презентации в 1.б, 2.б и 2.д клас.  В 17.30 часа  учителят по физическо възпитание и спорт Христо Чобанов  постави началото на тенис турнир, в който състезателите бяха от 1. до 3. клас.

Не липсваше и коледен дух -  госпожа Кюлханова  и ученици от  трети и четвърти клас изпълниха коледни песни, а в  Коледните работилници  на учителите Л. Петрова, Д. Бодурова, М. Вълкова и С. Чаушева  учениците от 5. и 6. клас изработваха сувенири, картички и сурвачки. 

Гимназистите от девети клас и учителят по биология г-жа Колева посетиха Дома на здравето в града. Разгледаха изложбената експозиция и провериха знанията си по анатомия, физиология и хигиена на човека.  Деветокласниците подредиха и  изложба от проекти на тема "Здравословно хранене'', в която поместиха любопитна и интересна тематична информация.