НАЙ- УСМИХНАТИЯТ КЛАС Е В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" – КЪРДЖАЛИ
Публикувана от koordinator на 21.12.2022 - 09:23
Учениците от 5.г клас бяха отличени в най-големия Национален конкурс за усмивки "Най-усмихнат клас на България 2022- умни, творящи, можещи", организиран от сдружение "Усмивка". За девета  поредна година надпреварата  стартира от  10.10. до 20.11.2022г. с подкрепата на Община Бургас и в нея участваха класове от различни училища в страната. Конкурсът  се провежда в 6  категории. Паисиевци спечелиха грамота в IV – та категория – „Най- усмихната прогимназия“ 5-ти до 7-ми клас.
По традиция  всеки първи петък на октомври , преди да настъпи есента, се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през  1963. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.
Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне.“
Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Датата е в началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.
Поздравяваме учениците от 5.г клас и техният класен ръководител Мария Милушева и им  пожелаваме да бъдат все така усмихнати и  задружни!