Националната олимпиада по английски език
Публикувана от koordinator на 05.03.2023 - 22:17

Осмокласникът Георги Димитров сред най-добрите по английски в страната

На Националната олимпиада по английски език СУ „Отец Паисий“ ще бъде представено от Георги Миленов Димитров, ученик от 8. а клас. Получавайки 92.5 точки  от 100 възможни, Георги  успява да се класира сред най-добрите в страната. Националният кръг на олимпиадата ще се проведе на  12.03.2023 г. в Първа езикова гимназия, гр. Варна. Там Георги ще се състезава с 31 ученици от страната в първа възрастова група (8. клас).
Осмокласникът учи в паралелка „Хардуерни и софтуерни науки", за олимпиадата негов ментор  е  учителят му по английски език  Маргарита Стоева. Антонина Батурова е била преподавател на Георги до 7. клас в СУ„ Отец Паисий“, а нейните възпитаници  редовно печелят състезания и в гимназиалния курс.
Това е поредният успех, постигнат от ученик от Средно училище с природо-математическа насоченост "Отец Паисий". Традиционно възпитаниците на школото представят училището, града и областта на национално ниво, показват знания и умения, отлична подготовка и достойно защитават името на училището си .
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява Георги и преподавателката му и им пожелават здраве, вдъхновение и още много успехи.