ОТЛИЧНАТА ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Публикувана от koordinator на 05.03.2023 - 22:24

ОТЛИЧНАТА ЕЗИКОВА ПОДГОТОВКА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ИЗПРАТИ 11 УЧЕНИЦИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ

Единадесет ученици от СУ „Отец Паисий“ получиха максимален брой точки и ще участват в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL  LINGUITICS“. Никол Димитрова от 3. клас, Изабела Петкова, Никол Колева и Есин Емин от 4. клас,  подготвени от учителя си Юлия Станкова; Никола Димов и Елия Накева от 5. клас, Есер Расим и Симеон Христов от 7. клас, подготвени от учителите си Антонина Батурова и Гергана Николова; Емил Зидаров и Виктория Кавръкова от 8. клас, подготвени от Маргарита Стоева; Радост Колева от 9. клас, подготвена от Мария Сабрутева; Рефик Тефик и Анита Храмова от 11. клас, подготвени от Милена Базлянкова и Неделчо Стаматов. Ученици и учители заедно защитиха името на своето училище в престижното състезание - 45 ученици са постигнали  над 90 точки, демонстрирайки отличната езикова подготовка, която СУ "Отец Паисий"дава.
Националното състезание по английски език, което Асоциацията на Кеймбридж училищата в България организира, е най-престижната проява на Асоциацията и нейна запазена марка. През годините състезанието се утвърди като едно от най -мащабните състезания по английски език, провеждано в България. Членството в Асоциацията дава  възможност на ученици да се изявяват на ежегодните състезания по английски език на национално ниво. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкурентоспособни в съвременната учебна среда. На състезанията учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна.
Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд. Тестовите работи се проверяват от ОМР машини, което изключва елемента на субективност при проверката. Учениците с най-много точки  ще представят училището на Националния кръг на състезанието в гр. Казанлък на 11.03.2023г. Учебните заведения  ще получат информация за класираните ученици на първо, второ и трето място, както и за това кои ученици ще отидат на третия кръг – международен, през месец септември, на който да представят училището. Победителите ще бъдат наградени на грандиозна церемония по време на Кеймбридж ден.
Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява всички участвали в състезанието паисиевци и им благодари за показаните знания и умения, за отличната езикова подготовка и за достойното представяне на училището!
Пожелаваме успех на националните ни състезатели!