ПРИЗНАНИЕ И НАГРАДИ ЗА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Публикувана от koordinator на 29.05.2023 - 16:56

ПРИЗНАНИЕ И НАГРАДИ ЗА ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ   СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“

Заслужено признание получиха паисиевците, представили достойно училището през настоящата учебна година в национални и международни форуми, конференции, състезания и конкурси.
В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май, зрелостничката Мария Павлова, носител и на стипендията на "Ротари клуб" - град Кърджали за 2023 г., десетокласничката Неше Юсеин, осмокласниците Никола  Мингов и Габриела Янкова, четвъртокласничката Деяна Христова и учителите Атанаска Мишонова, Елена Михайлова и Снежана Василева бяха отличени от областния управител Даниел Делчев с грамоти и предметни награди. Наградите се връчват ежегодно за постигнати високи резултати и достойно представяне на област Кърджали.

Учителите Звезделина Гечева и Атанаска Мишонова станаха носители на почетното отличие "Неофит Рилски", което се присъжда ежегодно от Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

За висок професионализъм и доказани успехи в сферата на образованието с грамота и плакет бяха отличени на специална церемония, организирана от община Кърджали, учителите Евгения Пейкова, Мария Влахова, Маргарита Стоева и Десислава Бодурова.   Дванадесетокласниците Атанас Янков и Злати Каменов също бяха наградени - Атанас получи от община Кърджали специална стипендия „Кърджали”,  грамота и  плакет  за най- изявен абитуриент за 2023 година, а Злати получи наградата на фондация „Хюсние Кяшиф“. Кметът Хасан Азис връчи грамоти и  награди за достойното  представяне на Община Кърджали на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали и на паисиевците Даниел Солучков – 3. клас,  Онур Сали – 4. клас, Георги  Гечев – 7. клас, Георги Миленов Димитров от 8. клас,  Рефик Тефик от 11. клас; Алисия  Сарова от 12. клас.

Поздравяваме отличените учители и ученици на „Паисий“, благодарим им за достойното представяне на училището и им пожелаваме да бъдат все така всеотдайни и успешни!