УСПЕШНА УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА!
Публикувана от koordinator на 17.09.2023 - 16:01

ЗА 110 ПЪТ ЗАПЯ УЧИЛИЩНИЯТ ЗВЪНЕЦ НА „ПАИСИЙ“

С цветно и вълнуващо тържество започна 110-та учебна година в  Средно училище „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост,  гр. Кърджали. Най-старото училище в града отвори врати за своите 1357 ученици и 130 души колектив  и отново ги призова  за труд и упорство в усвояването и предаването на знания.
За новите паисиевци този момент бе изключително вълнуващ, за техните родители, класни ръководители и възпитатели също.   Четири  паралелки софтуерни и хардуерни науки с повече от 100 гимназисти и 150 първокласници прекрачиха прага на школото. По стара традиция най-малките паисиевци приеха „Златния ключ на знанието“ - второкласникът Кристиан, предавайки ключа на знанието, им пожела упорито да се учат и да сполучат , а Никола от 1. клас обеща и от името на своите съученици, че ще бъдат горди паисиевци.
Директорът Златко Атанасов  пожела на всички паисиевци  здрава и успешна учебна година:  „Да виждаме щастливи деца, усмихнати родители, да чувстваме, че нашите деца са в сигурни ръце, да сме убедени в любовта на учителите към децата ни. Да бъде мирна година! На добър час! " Приветствено слово отправи и Тунджай Шюкрю, заместник-кмет на Община Кърджали. Поздравителни адреси бяха получени от Ангелина Костова, началник на  РУО – Кърджали, и от кмета на града д-р Хасан Азис.
Вокална група „Звънче“ с ръководител Евгения Пейкова и състав „Шарено герданче“  с  хореограф Алексей Настев се погрижиха за празничното настроение на всички присъстващи.