Световният ден на водата в СУ „Отец Паисий“
Публикувана от koordinator на 29.03.2024 - 08:24

Световният ден на водата в СУ „Отец Паисий“

„Водата е извор на живот“ бе темата на интерактивния   мултидисциплинарен  урок, който учителят по биология  Мария Влахова и учениците от 8.б клас Божидара Ганева, Тургай Бахар и Мартин Пепеланов представиха пред 7.а клас.
Гости на урока бяха: Петя Налбантова - старши експерт по природни науки и екология в РУО – Кърджали; ръководството на СУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий“ – директорът Златко Атанасов и заместник-директорите Теодора Богданова, Мариана Василева и Валентина Терзиева; Галина Балабанова - ст. учител по химия и ООС,  председател на ПЕПН; Валентина Мингова - ст. учител по ЧП и биология и ЗО; Златка Колева – ст. учител по биология и ЗО; Емилия Соколова - учител по химия и ООС и Милена Базлянкова - ст. учител по английски език.
По увлекателен начин - чрез опити и любопитни въпроси, отправени към  седмокласниците, водещите запознаха присъстващите с чудото вода, без която животът на Земята е невъзможен. Мария Влахова и нейните ученици бяха подготвили за всички ученици и гости бутилки с вода, чаши и сламки, за да проведат  експеримент, чрез който научиха за свойства на водата, за живота във водата и за нейното значение. Пречистването на водата бе показано чрез видео, изработено от ученици в часовете по информационни технологии. Седмокласниците участваха с голям ентусиазъм в урока и отговаряха на въпросите. 

В края на занятието г-жа Налбантова и г-н Атанасов отправиха своята заръка към учениците да ценят водата, да я пазят чиста и да я използват разумно!
„Водата е ресурс, без който не можем. Пазим я и я използваме разумно - така ще продължи животът на планетата Земя!“ - това бяха посланията, които седмокласниците и  осмокласниците написаха и залепиха на специално табло, което ще бъде поставено в кабинета по биология.
Текст и снимки: Галина Балабанова - ст. учител по химия и ООС, председател на ПЕПН