Младите огнеборци на „ПАИСИЙ“
Публикувана от koordinator на 05.05.2024 - 21:45

МЛАДИТЕ ОГНЕБОРЦИ НА „ПАИСИЙ“  ЗАВОЮВАХА СРЕБЪРЕН МЕДАЛ  В ПРОТИВОПОЖАРНО СЪСТЕЗАНИЕ

Станимир Павлов от  5.г  клас, Цвети Георгиева от 6.в клас, Катерина Иванова  от 6.а клас, Александра Найденова – 8.а клас, Теодора Миткова, Мирослав Дялков , Вилиян Николов ,  Ангел Ангелов, Георги Делчев и Павел Йорданов – всички те от 8.в клас,  сформират отбора на СУ "Отец Паисий", който представи училището в Общинския кръг  на състезанието „Млад огнеборец“ , организирано от РПБЗН – Кърджали. Надпреварата се проведе на 26 април на „Арена Арда“    и протече в 2 етапа. Първата дисциплина бе бойно разгръщане на състезателна пътека - преодоляване на препятствия, разпъване и скачване на пожарникарски шлангове, гасене на пожар, а втората  - 400 метра щафетно бягане с препятствия.
В състезанието взеха участие 125 деца от осем училища от територията на общините Кърджали и Черноочене. Паисиевци се класираха на 2-ро място с минимална разлика от екипа, който миналата година е представял Област Кърджали на републиканския кръг на същото състезание. Това е мотивация за паисиевци другата година да подобрят уменията си, времето за изпълнение и да се представят още по-добре.
Наградите бяха връчени от зам. кмета на Община Кърджали Веселина Тихомирова, директора на РДПБЗН  - Кърджали, комисар Сергей Заимов и гл. инспектор Митко Николов - началник РСПБЗН - Кърджали.
Младите огнеборци с ръководител Веселина Кючукова изказват своята благодарност на РПБЗН – Кърджали, и най-вече на Симеон Кьосев и Ангел Колев, които им съдействаха при подготовката за състезанието с ценни съвети.