Георги Димитров от „Паисий“ най-добър по английски език
Публикувана от koordinator на 21.05.2024 - 08:20

Отново първи - деветокласникът Георги Димитров от „Паисий“ най-добър по английски език  в страната

Пореден успех по английски език завоюва   Георги Димитров от  9.а  клас на  СУ „ Отец Паисий“  -   със 117,5 точки той се класира на първо място на ниво B1 в националния кръг на международното състезание Kangaroo Global Linguistics  #KGL  . Георги се пребори с над 7300 участници в състезанието от най-добрите училища, езикови школи и центрове в страната и  ще бъде част от   представителния отбор на България на международния кръг на надпреварата през месец октомври. Тържествената церемония по награждаване на учениците и техните ръководители, класирали се на челни позиции на се проведе на 11 май в хотел „Балкан“- София.
Това бе и най-голямото събитие за Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Денят на Кеймбридж 2024 г. #CambridgeDay2024.
Това постижение е поредно за Георги - през 2023 година той се класира на четвърто място в България на олимпиадата по английски език, а през настоящата година е втори в областта, както и втори на областния кръг на националното състезанието по речеви и комуникативни умения.
Ръководството на СУ "Отец Паисий " изказва своята благодарност за постиженията на Георги Димитров и неговия преподавател Мария Сабрутева и им пожелава още много успехи!